Edistyneet teemapäivitykset

Shopify ja muut teemojen suunnittelijat julkaisevat usein päivitettyjä versioita Shopify Theme Store -kaupassa julkaisemistaan versioista. Nämä päivitetyt versiot sisältävät yleensä virheenkorjauksia ja uusia ominaisuuksia.

Uusimmat versiot kaikista teemoista ovat saatavilla Shopify Theme Storessa. Jos olet ostanut maksullisen teeman Theme Store -kaupasta, voit lisätä päivitetyn version ilmaiseksi. Jos olet ostanut maksullisen teeman kolmannen osapuolen teeman suunnittelijalta, ota yhteyttä suunnittelijaan päivityksiä varten.

Esimerkki verkkokaupasta, jolle on saatavilla Dawn-teemapäivitys.

Kun teeman päivitys on saatavilla, näet ilmoituksen Shopify Adminissa teeman alapuolella. Avaa tietoponnahdusikkuna klikkaamalla ilmoitusta. Lisää sitten päivitetty versio teemakirjastoon klikkaamalla Lisää teemakirjastoon tai lue lisätietoja uudesta julkaisuversiosta klikkaamalla Katso julkaisutiedotteet.

Esimerkki verkkokaupasta, jolle on saatavilla vahvistettu Dawn-teemapäivitys.

Teemaasi teemaeditorilla tehdyt mukautukset kopioidaan ja niitä käytetään päivitetyssä teemassa. Näitä ovat esimerkiksi:

• Muokatut teema-asetukset
  • Muokatut sivuasettelut, kuten osioiden tai lohkojen lisääminen, uudelleenjärjesteleminen, poistaminen tai piilottaminen
  • Muokatut teema-asetukset
  • Uudet mallit
  • Sulautettujen sovellusten tai sovelluslaajennusten lisätyt, poistetut tai muokatut asetukset
Esimerkki verkkokaupasta, jolla on päivitetty teema, jonka kohdalla näkyy teemakirjastossa

Teemojen päivittäminen koodimuutoksilla

Jos teemassasi on koodimuutoksia, näet ylimääräisen ilmoituksen ja saatat joutua tekemään lisätarkastuksia tai -tehtäviä.

Esimerkki verkkokaupasta, jolle on saatavilla Dawn-teemapäivitys. Ilmoitus, jossa lukee

Seuraavissa tilanteissa teemassasi on koodimuutoksia:

• Olet tehnyt teematiedostoihin manuaalisia muutoksia koodieditorilla. Tässä tilanteessa sinun on kopioitava kaikki teemaan tehdyt koodimuutokset manuaalisesti päivitettyyn versioon. Huomaa, että tämä ei koske /templates-kansiossa tai settings_data.json-kansiossa oleviin tiedostoihin tehtyjä muutoksia, ja ne kopioidaan automaattisesti uuteen versioon teemaa päivitettäessä.
  • Kauppaasi asennettu sovellus on tehnyt teemaasi koodimuutoksia puolestasi. Jos sovellus on tehnyt koodimuutoksia puolestasi, sinun on ehkä määritettävä sovellus uudelleen. Tarkista aina, että verkkokauppaan asennetut sovellukset toimivat odotetulla tavalla teemasi päivittämisen jälkeen.
  • Olet muokannut käännöksiä kielieditorin avulla. Vaikka kielen mukautuksia pidetään koodimuutoksina, muutokset tai lisäykset kieliin säilytetään teemaa päivitettäessä.
Esimerkki verkkokaupasta, jolla on päivitetty teema valmiina tarkistettavaksi.

Kun päivitetty teema on lisätty kirjastoon, tarkista teema ja varmista, että verkkokauppasi näyttää odotustesi mukaiselta ja toimii odotustesi mukaisesti. Napsauta Julkaise, kun olet valmis julkaisemaan uuden teemaversion.