Een afbeelding voor sociale media kiezen

Wanneer u op sociale media, zoals Facebook of Pinterest, een link naar uw online winkel deelt, kunt u een miniatuurafbeelding in uw bericht weergeven:

Voorbeeld van een facebookbericht waarin een afbeelding is bijgevoegd

Uitgelichte afbeeldingen weergeven

Voor alle gratis thema's van Shopify geldt dat wanneer u een link van uw online winkel naar sociale media plaatst, de uitgelichte afbeelding voor deze pagina wordt weergegeven. Als u bijvoorbeeld een link naar een productpagina plaatst, wordt de uitgelichte afbeelding van het product weergegeven.

Er is een aantal paginalinks dat geen uitgelichte afbeeldingen bevat, zoals uw startpagina of een pagina 'Over ons'. In deze gevallen wordt één afbeelding voor sociaal delen weergegeven.

De afbeelding voor sociaal delen instellen

U kunt de afbeelding kiezen die u voor sociaal delen gebruikt.

Stappen:

1. Zoek het thema dat u wilt bewerken en klik op Aanpassen.

2. Klik op het tabblad Thema-instellingen.

3. Klik op Sociale media.

4. Selecteer in het gebied Afbeelding voor sociaal delen de afbeelding die u op sociale media wilt weergeven.

5. Klik op Opslaan.

Uw afbeeldingen bijwerken

De gratis thema's van Shopify gebruiken Open Graph-tags om platforms voor sociale media informatie over uw website te verstrekken. Open Graph wordt gebruikt door Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest en andere services.

Open Graph-informatie, die wordt beheerd door Facebook, wordt een aantal dagen opgeslagen voordat er op updates wordt gecontroleerd. Als u uw afbeelding voor sociale media wijzigt, gebruikt u de Facebook Sharing Debugger om de informatie te vernieuwen die is opgeslagen voor uw paginalinks.