Google & YouTube -kanavan määrittäminen

Google & YouTube -kanava synkronoi tuotteesi ja Shopify-kauppaasi koskevat tiedot automaattisesti Google Merchant Centerin kanssa. Tämän jälkeen voit päivittää Googlen tuotesyötteen suoraan Shopifysta. Yhdysvalloissa myyntiä tekevien oikeutettujen kauppojen ollessa kyseessä tuotteet, jotka synkronoidaan Google Merchant Centeriin Google & YouTube -kanavan avulla, voivat näkyä Google Shopping -välilehden hakulistauksissa ilmaiseksi.

Google & YouTube -kanavan yhdistäminen tuotteiden synkronoimista varten

Voit asentaa Google & YouTube -kanavan Shopify App Storesta. Lue lisää sovelluksen asentamisesta.

Kun olet asentanut Google & YouTube -kanavan, sinun on yhdistettävä Google-tilisi ja Google Merchant Center -tilisi, jotta voit synkronoida Shopify-tuotteesi Googlen kanssa.

Kauppasi on täytettävä muutama vaatimus, jotta Google & YouTube -kanava voi toimia. Tarkista vaatimukset ja, jotta saat tietää, onko sinun tehtävä muutoksia verkkokauppaasi tai toimitusasetuksiisi.

Vaiheet:

1. Klikkaa Yhdistä Google-tilija valitse sitten haluamasi Google-tili tai luo uusi tili. Sinun on annettava Shopifylle lupa käyttää Google-tilisi tietoja.
  2. Tarkista verkkokauppasi määritystarpeet ja tee tarvittavat muutokset.
  3. Valitse tai luo Merchant Center -tili

1. Valitse kauppiastili pudotusvalikosta. Merchant Center -tunnukset ovat Google-tiliisi liitettyjä tunnuksia, joissa Google-tilisi on ylläpitäjä.
    2. Jos sinulla ei ole Merchant Center -tiliä, klikkaa Luo uusi ja luo sitten tili Google Merchant Centerissä.
  4. Sinun on vahvistettava, että olet Merchant Center -tilin omistaja.

1. Vahvista henkilöllisyytesi -osiossa kirjoita puhelinnumerosi, valitse maasi pudotusvalikosta ja klikkaa sitten Hae koodi saadaksesi vahvistuskoodin.
    2. Kirjoita Vahvista henkilöllisyytesi -valintaikkunaan kuusinumeroinen koodi, jonka saat tekstiviestillä puhelimeesi.
    3. Klikkaa Vahvista.
  5. Määritä alue, jossa haluat myydä klikkaamalla Kohdemarkkinat-kohdan vieressä Valitse ja valitse sitten kohdemarkkina-alue ja kieli. Kauppasi valuutta-asetukset määrittävät maat ja alueet, joihin voit kohdistaa liiketoimintaasi. Käytettävissä olevat kielet perustuvat Googlen tukemiin kieliin ja ne riippuvat kohdemarkkinoistasi.

6. Valinnainen: Jos olet määrittämässä maksullista markkinointia Googlessa, napsauta Toimitusasetukset-kohdan vierestä Valitse ja napsauta sitten pudotusvalikkoa ja valitse toimituskulujen automaattinen tai manuaalinen määritys:

1. Valitse Tuo toimitusasetukset automaattisesti, jotta voit synkronoida hinnat Shopifysta ja klikkaa sen jälkeen Tallenna. Lue lisää toimituskulujen synkronoimisesta Google Kauppiaskeskuksen kanssa.
    2. Valitse Määritä toimitusasetukset manuaalisesti Google Kauppiaskeskuksessa, jotta voit määrittää toimituskulusi Google Kauppiaskeskuksessa ja klikkaa sen jälkeen Tallenna.
  7. Valinnainen: Määritä tuotteen nimi- ja kuvausasetukset Googlen kanssa synkronoituihin tuotteisiin. Lue lisää tuotteiden nimi- ja kuvausasetusten optimoinnista Google Shoppingia varten.

Kun olet saanut määrityksen valmiiksi, verkkokaupassasi saatavilla olevat tuotteet synkronoituvat automaattisesti Googlen kanssa. Oikeutettujen kauppojen Google & YouTube -kanavan avulla Google Merchant Centeriin synkronoimat tuotteet voivat näkyä osuvilla Googlen pinnoilla ilmaiseksi.

Lue lisää Shopify-tuotteiden synkronoimisesta Googlen kanssa.

Google-myyntikanavan Yleiskatsaus-sivulla voit tarkastella tuoteluetteloasi ja markkinointitietojasi:

• Tuoteluettelot: Kaikki Google Merchant Centeriin synkronoidut tuotteet. Hyväksyttyjä tuotteitasi voidaan näyttää ilmaiseksi Googlen eri pinnoilla, kuten Ostaminen-välilehdessä, Google-haussa, Google-kuvahaussa, Google Mapsissa ja Google Lensissä. Lue lisää tuotteiden ilmaisesta listauksesta Googlessa.
  • Markkinointi: Käytä Google Merchant Center -tiliäsi, jossa voit luoda Maksimitulokset-kampanjoita. Lisätietoja Googlen Maksimitulokset-kampanjoista.

Tuen saaminen Google-tuotteiden käyttöön

Ota yhteys Googleen saadaksesi apua seuraaviin aiheisiin:

• Google Kauppiaskeskus -tilisi
  • Google Ads
  • Osta Googlen kautta –palvelu
  • Googlen paikallinen varasto
  • Google Analytics
  • Muut Googleen liittyvät aiheet, joita Shopify ei tue

Voit ottaa yhteyttä Shopify-tukeen, jos tarvitset apua Google- & YouTube-kanavan lataamisessa tai tuotteiden määrittämisessä.