Määritä Google-kanava

Google-kanava synkronoi tuotteesi ja Shopify-kauppaasi koskevat tiedot automaattisesti Google Merchant Centerin kanssa. Tämän jälkeen voit päivittää Googlen tuotesyötteen suoraan Shopifysta. Yhdysvalloissa myyntiä tekevien oikeutettujen kauppojen ollessa kyseessä tuotteet, jotka synkronoidaan Google Merchant Centeriin Shopifyn Google-kanavan avulla, voivat näkyä Google Shopping -välilehden hakuilmoituksissa ilmaiseksi.

Sovelluksen avulla voit myös luoda maksullisia Googlen älykkäitä Shopping-kampanjoita, jotka näkyvät Googlen omistamissa alustoissa ja mainosmuodoissa.

Google-kanavan määrittäminen tuotteiden synkronoimista varten

Voit asentaa Google-kanavan Shopify App Storesta. Lue lisää sovelluksen asentamisesta.

Kun olet asentanut Google-kanavan, sinun on yhdistettävä Google- ja Google Merchant Center -tilisi, jotta voit synkronoida Shopify-tuotteesi Googlen kanssa.

Kauppasi on täytettävä muutama vaatimus, jotta voit käyttää uutta Google-kanavaa. Kun määrität Google-kanavan, voit tarkistaa tarvittavat vaatimukset, jotta tiedät, täytyykö sinun muuttaa verkkokauppaasi tai toimitusasetuksiasi.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Myyntikanavat > Google.

2. Klikkaa Yhdistä Google-tilija valitse sitten haluamasi Google-tili tai luo uusi tili. Sinun on annettava Shopifylle lupa käyttää Google-tilisi tietoja.

3. Tarkista verkkokauppasi määritystarpeet ja tee tarvittavat muutokset.

4. Siirry kohtaan Google > Yleiskatsaus ja klikkaa sitten Aloita valitsemasi ohjelman kohdalla:

- Ilmaiset ilmoitukset – Näytä tuotteet relevanteissa hakutuloksissa Google Shopping -välilehdellä. Tämä vaihtoehto sisältää tuotesyötteen synkronoinnin. - Markkinointi – Määritä Google-kanava, jotta voit luoda maksullisia Google Smart Shopping -kampanjoita. Tämä vaihtoehto sisältää tuotesyötteen synkronoinnin. - Tuotesyöte – Synkronoi Shopify-tuotteesi Google Kauppiaskeskukseen.

1. Valitse tai luo Merchant Center -tili

- Valitse kauppiastili alasvetovalikosta. Merchant Center -tunnukset ovat Google-tiliisi kytketyt tunnukset. Voit välttää viivästyksiä valitsemalla tilin, joka oli kytketty vanhaan Google-kanavaan. - Jos sinulla ei ole Merchant Center -tiliä, klikkaa kohtaa Luo uusi ja viimeistele tilin luomisprosessi Google Merchant Centerissä.

1. Määritä alue, jossa haluat myydä napauttamalla Kohdemarkkinat-kohdan vieressä Valitse ja valitse sitten kohdemarkkina-alue ja kieli. Kauppasi valuutta-asetukset määrittävät maat ja alueet, joihin voit kohdistaa liiketoimintaasi. Käytettävissä olevat kielet perustuvat Googlen tukemiin kieliin ja ne riippuvat kohdemarkkinoistasi.

2. Jos olet määrittämässä maksullista markkinointia Googlessa, klikkaa Toimitusasetukset-kohdan vierestä Valitse ja klikkaa sitten pudotusvalikosta toimituskulujen automaattinen tai manuaalinen määritys:

- Valitse Tuo toimitusasetukset automaattisesti, jotta voit synkronoida hinnat Shopifysta ja klikkaa sen jälkeen Tallenna. Lue lisää toimituskulujen synkronoimisesta Google Kauppiaskeskuksen kanssa. - Valitse Määritä toimitusasetukset manuaalisesti Google Merchant Centersissä, jotta voit määrittää toimituskulusi Google Merchant Centerissä ja klikkaa sen jälkeen Tallenna.

1. Valinnainen: Määritä tuotteen nimi- ja kuvausasetukset Googlen kanssa synkronoituihin tuotteisiin. Lue lisää tuotteiden nimi- ja kuvausasetusten optimoinnista Google Shoppingia varten.

Kun olet saanut määrityksen valmiiksi, verkkokaupassasi saatavilla olevat tuotteet alkavat automaattisesti synkronoitua Googlen kanssa. Yhdysvalloissa myyntiä tekevien oikeutettujen kauppojen ollessa kyseessä tuotteet, jotka synkronoidaan Google Merchant Centeriin Shopifyn Google-kanavan avulla, voivat näkyä osuvissa Google Shopping -välilehden hakuilmoituksissa ilmaiseksi.

Lisätietoja siitä, miten synkronoit Shopify-tuotteesi Googlen kanssa sekä tuotteiden synkronointivirheistä.

Valinnainen: Yhdistä Google Ads -tilisi Google-kanavaan

Jos haluat luoda Google Smart Shopping -kampanjoita Shopifyssa, voit yhdistää Google Ads -tilisi Google-kanavaan sillä aikaa, kun odotat tuotteidesi synkronointia. Lisätietoja Google Smart Shopping ‑kampanjoista saat Google Ads ‑tuesta.

Jos sinulla on jo siihen sähköpostiosoitteeseen liitetty Google Ads -tili, jota käytit Google-kanavan perustamiseen, lisää se.

Jos sinulla ei ole Google Ads -tiliä tai haluat käyttää toista tiliä, voit luoda uuden tilin Google-kanavan määrittämisen yhteydessä. Kun luot Google Ads -tilin käyttämällä Google-kanavaa Shopifyssa, voit saada Google Ads -hyvityksen mainoskulutuksillesi.

Toimi näin:

1. Valitse tai luo Google Ads -tili Google-kanavan Asetukset-sivulla: - Jos sinulla on jo Google Ads -tili, valitse se pudotusvalikosta ja klikkaa Yhdistä.

• Jos sinulla ei ole Google Ads -tiliä, jonka haluat yhdistää, klikkaa Luo uusi. Tarkista käyttöehdot ja klikkaa sen jälkeen Hyväksy ehdot. Saat Googlelta sähköpostiviestin 24 tunnin kuluessa ja voit sen jälkeen hyväksyä Google Ads -pääsypyynnön.
  2. klikkaa Näytä tiedot Google Ads -tili osion Lisää laskutustiedot Google Ads -tilin asetuksiin kohdan vieressä.

3. Varmista, että laskutustiedot on lisätty Google Ads -tilillesi, ja klikkaa sen jälkeen Olen lisännyt laskutustiedot.

Hyväksy Google Ads -palvelun pääsypyyntö

Jos Google-kanavan määrityksessä käyttämäsi sähköpostiosoite on liitetty olemassa olevaan Google Ads -tiliin, saat pääsypyyntöä koskevan vahvistussähköpostiviestin.

Kun luot Google Ads -tilin Google-kanavaa käyttämällä, saat sähköpostiviestin, jossa pyydetään hyväksymään Google Ads -tili. Sinun täytyy vahvistaa sähköpostiosoitteesi hyväksymällä kutsu.

Kun olet hyväksynyt kutsun, pääsypyynnön käsittely voi kestää muutaman minuutin.

Laskutustietojen lisääminen Google Ads -tilillesi

Varmista, että laskutustietosi on määritetty Google Ads -tilillesi. Lisätietoja laskutustietojen lisäämisestä on Google Ads -ohjeen kohdassa Hallinnoi maksutapojasi.

Kun olet lisännyt laskutustietosi, vahvista tehtävän suorittaminen napauttamalla Olen lisännyt laskutustiedot.

Google-kanava lisää konversioseurannan tapahtumat automaattisesti Google Ads -tilillesi, kun otat sen käyttöön. Jos kauppaasi on jo otettu Googlen konversioseuranta käyttöön teeman koodin muokkauksilla tai kolmannen osapuolen sovelluksella, konversioseurannan tapahtumat saattavat esiintyä kahteen kertaan ja raportin tiedon ovat epätarkkoja. Voit estää kahteen kertaan esiintyvät konversioseurannan tapahtumat Google Ads -tililtäsi. Lue lisää konversioasetuksista Google Ads -tuesta.

Ansaitse Google Ads -krediittejä

Kun luot Google Ads -tilin käyttämällä Google-kanavaa Shopifyssa, voit olla oikeutettu lisämainoskrediitteihin. Kun aloitat mainostamisen Smart Shopping -kampanjoiden avulla, voit ansaita mainoskrediittejä jopa 150 USD:n edestä ensimmäisen 30 päivän aikana.

Viiden päivän kuluessa mainosjakson päättymisestä kaikki ansaitsemasi krediitit lisätään automaattisesti Google Ads -tilillesi. Lue lisää tutustumalla Google Ads -kampanjoiden käyttöehtoihin.

Et saa ilmoitusta, kun krediitit ovat loppu, ja mainonnan mahdolliset lisäkustannukset laskutetaan tililtäsi. Jos et halua jatkaa mainostamista Google Ads -palvelun avulla, voit keskeyttää tai poistaa kampanjoitasi Google Ads -tililtäsi.

Kelvolliset maat

Google tarjoaa Google Ads -krediittejä seuraavissa maissa ja seuraaville summille:

Google Ads -hyvityksen maakohtaiset kelpoisuudet ja määrät
Maa Käytä vastaavaa summaa
Yhdysvallat 150 USD
Kanada 150 CAD
Yhdistynyt kuningaskunta 120 GBP
Australia 150 AUD
Itävalta 120 EUR
Tanska 900 DKK
Suomi 120 EUR
Ranska 120 EUR
Saksa 120 EUR
Kreikka 120 EUR
Intia 2 000 INR
Indonesia 675 000 IDR
Irlanti 120 EUR
Italia 120 EUR
Malesia 225 MYR
Uusi-Seelanti 150 NZD
Norja 1125 NOK
Filippiinit 3000 PHP
Portugali 120 EUR
Singapore 120 SGD
Etelä-Afrikka 900 ZAR
Espanja 120 EUR
Ruotsi 1125 SEK
Sveitsi 150 CHF
Thaimaa 2250 THB

Apua Google Ads -palvelun käyttöä varten

Ota yhteys Google Ads -palveluun saadaksesi apua seuraaviin aiheisiin:

• Google Ads -laskutus ja -laskut
  • käytännöt, mainosarvostelut ja kampanjan optimointi
  • sellaisten mainostyyppien määrittäminen, joita Google-kanava ei tue, esimerkiksi videokampanjat
  • Google Kauppiaskeskus
  • Google Analytics

Voit ottaa yhteyttä Shopifyn tukeen, jos tarvitset apua Google-kanavan käyttöönotossa tai sovelluksen käytössä.