Määritä Google-kanava

Google-kanava synkronoi tuotteesi ja Shopify-kauppaasi koskevat tiedot automaattisesti Google Merchant Centerin kanssa. Tämän jälkeen voit päivittää Googlen tuotesyötteen suoraan Shopifysta. Yhdysvalloissa myyntiä tekevien oikeutettujen kauppojen ollessa kyseessä tuotteet, jotka synkronoidaan Google Merchant Centeriin Shopifyn Google-kanavan avulla, voivat näkyä Google Shopping -välilehden hakuilmoituksissa ilmaiseksi.

Sovelluksen avulla voit myös luoda maksullisia Googlen älykkäitä Shopping-kampanjoita, jotka näkyvät Googlen omistamissa alustoissa ja mainosmuodoissa.

Google-kanavan määrittäminen tuotteiden synkronoimista varten

Voit asentaa Google-kanavan Shopify App Storesta. Lue lisää sovelluksen asentamisesta.

Kun olet asentanut Google-kanavan, sinun on yhdistettävä Google- ja Google Merchant Center -tilisi, jotta voit synkronoida Shopify-tuotteesi Googlen kanssa.

Kauppasi on täytettävä muutama vaatimus, jotta voit käyttää uutta Google-kanavaa. Kun määrität Google-kanavan, voit tarkistaa tarvittavat vaatimukset, jotta tiedät, täytyykö sinun muuttaa verkkokauppaasi tai toimitusasetuksiasi.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Myyntikanavat > Google.

2. Klikkaa Yhdistä Google-tilija valitse sitten haluamasi Google-tili tai luo uusi tili. Sinun on annettava Shopifylle lupa käyttää Google-tilisi tietoja.

3. Tarkista verkkokauppasi määritystarpeet ja tee tarvittavat muutokset.

4. Siirry kohtaan Google > Yleiskatsaus ja klikkaa sitten Aloita valitsemasi ohjelman kohdalla:

- Ilmaiset ilmoitukset – Näytä tuotteet relevanteissa hakutuloksissa Google Shopping -välilehdellä. Tämä vaihtoehto sisältää tuotesyötteen synkronoinnin. - Markkinointi – Määritä Google-kanava, jotta voit luoda maksullisia Google Smart Shopping -kampanjoita. Tämä vaihtoehto sisältää tuotesyötteen synkronoinnin. - Tuotesyöte – Synkronoi Shopify-tuotteesi Google Kauppiaskeskukseen.

1. Valitse tai luo Merchant Center -tili

- Valitse kauppiastili alasvetovalikosta. Merchant Center -tunnukset ovat Google-tiliisi kytketyt tunnukset. Voit välttää viivästyksiä valitsemalla tilin, joka oli kytketty vanhaan Google-kanavaan. - Jos sinulla ei ole Merchant Center -tiliä, klikkaa kohtaa Luo uusi ja viimeistele tilin luomisprosessi Google Merchant Centerissä.

1. Määritä alue, jossa haluat myydä napauttamalla Kohdemarkkinat-kohdan vieressä Valitse ja valitse sitten kohdemarkkina-alue ja kieli. Kauppasi valuutta-asetukset määrittävät maat ja alueet, joihin voit kohdistaa liiketoimintaasi. Käytettävissä olevat kielet perustuvat Googlen tukemiin kieliin ja ne riippuvat kohdemarkkinoistasi.

2. Jos olet määrittämässä maksullista markkinointia Googlessa, klikkaa Toimitusasetukset-kohdan vierestä Valitse ja klikkaa sitten pudotusvalikosta toimituskulujen automaattinen tai manuaalinen määritys:

- Valitse Tuo toimitusasetukset automaattisesti, jotta voit synkronoida hinnat Shopifysta ja klikkaa sen jälkeen Tallenna. Lue lisää toimituskulujen synkronoimisesta Google Kauppiaskeskuksen kanssa. - Valitse Määritä toimitusasetukset manuaalisesti Google Merchant Centersissä, jotta voit määrittää toimituskulusi Google Merchant Centerissä ja klikkaa sen jälkeen Tallenna.

1. Valinnainen: Määritä tuotteen nimi- ja kuvausasetukset Googlen kanssa synkronoituihin tuotteisiin. Lue lisää tuotteiden nimi- ja kuvausasetusten optimoinnista Google Shoppingia varten.

Kun olet saanut määrityksen valmiiksi, verkkokaupassasi saatavilla olevat tuotteet alkavat automaattisesti synkronoitua Googlen kanssa. Yhdysvalloissa myyntiä tekevien oikeutettujen kauppojen ollessa kyseessä tuotteet, jotka synkronoidaan Google Merchant Centeriin Shopifyn Google-kanavan avulla, voivat näkyä osuvissa Google Shopping -välilehden hakuilmoituksissa ilmaiseksi.

Lisätietoja siitä, miten synkronoit Shopify-tuotteesi Googlen kanssa sekä tuotteiden synkronointivirheistä.

Valinnainen: Yhdistä Google Ads -tilisi Google-kanavaan

Jos haluat luoda Google Smart Shopping -kampanjoita Shopifyssa, voit yhdistää Google Ads -tilisi Google-kanavaan sillä aikaa, kun odotat tuotteidesi synkronointia. Lisätietoja Google Smart Shopping ‑kampanjoista saat Google Ads ‑tuesta.

Jos sinulla on jo siihen sähköpostiosoitteeseen liitetty Google Ads -tili, jota käytit Google-kanavan perustamiseen, lisää se.

Jos sinulla ei ole Google Ads -tiliä tai haluat käyttää toista tiliä, voit luoda uuden tilin Google-kanavan määrittämisen yhteydessä. Kun luot Google Ads -tilin käyttämällä Google-kanavaa Shopifyssa, voit saada Google Ads -hyvityksen mainoskulutuksillesi.

Toimintovaiheet:

1. Valitse tai luo Google Ads -tili Google-kanavan Asetukset-sivulla: - Jos sinulla on jo Google Ads -tili, valitse se alasvetovalikosta ja klikkaa Yhdistä.

• Jos sinulla ei ole Google Ads -tiliä, jonka haluat yhdistää, klikkaa Luo uusi. Tarkista käyttöehdot ja klikkaa sen jälkeen Hyväksy ehdot. Saat Googlelta sähköpostiviestin 24 tunnin kuluessa ja voit sen jälkeen hyväksyä Google Ads -pääsypyynnön.
  2. klikkaa Näytä tiedot Google Ads -tili osion Lisää laskutustiedot Google Ads -tilin asetuksiin kohdan vieressä.

3. Varmista, että laskutustiedot on lisätty Google Ads -tilillesi, ja klikkaa sen jälkeen Olen lisännyt laskutustiedot.

Hyväksy Google Ads -palvelun pääsypyyntö

Jos Google-kanavan määrityksessä käyttämäsi sähköpostiosoite on liitetty olemassa olevaan Google Ads -tiliin, saat pääsypyyntöä koskevan vahvistussähköpostiviestin.

Kun luot Google Ads -tilin Google-kanavaa käyttämällä, saat sähköpostiviestin, jossa pyydetään hyväksymään Google Ads -tili. Sinun täytyy vahvistaa sähköpostiosoitteesi hyväksymällä kutsu.

Kun olet hyväksynyt kutsun, pääsypyynnön käsittely voi kestää muutaman minuutin.

Laskutustietojen lisääminen Google Ads -tilillesi

Varmista, että laskutustietosi on määritetty Google Ads -tilillesi. Lisätietoja laskutustietojen lisäämisestä on Google Ads -ohjeen kohdassa Hallinnoi maksutapojasi.

Kun olet lisännyt laskutustietosi, vahvista tehtävän suorittaminen napauttamalla Olen lisännyt laskutustiedot.

Google-kanava lisää konversioseurannan tapahtumat automaattisesti Google Ads -tilillesi, kun otat sen käyttöön. Jos kauppaasi on jo otettu Googlen konversioseuranta käyttöön teeman koodin muokkauksilla tai kolmannen osapuolen sovelluksella, konversioseurannan tapahtumat saattavat esiintyä kahteen kertaan ja raportin tiedon ovat epätarkkoja. Voit estää kahteen kertaan esiintyvät konversioseurannan tapahtumat Google Ads -tililtäsi. Lue lisää konversioasetuksista Google Ads -tuesta.

Maksuton Google Ads -hyvitys

Kun luot Google Ads -tilin käyttämällä Google-kanavaa Shopifyssa, voit saada tilillesi hyvityksen. Saadaksesi hyvityksen sinun on käytettävä tietty vähimmäissumma 30 päivän kuluessa tilin luomisesta. Kun olet täyttänyt tämän vaatimuksen, Google lisää hyvityksen automaattisesti tilille.

Tilisi on oltava hyvässä kunnossa, ennen kuin voit saada luoton. Kun olet käyttänyt määritetyn vähimmäissumman, hyvityksen lisääminen tilillesi voi kestää 5 päivää. Lisätietoja saat Google Ads -kampanjoiden täydellisistä käyttöehdoista.

Et saa ilmoitusta, kun hyvitys on käytetty, ja mainonnan mahdolliset lisäkustannukset laskutetaan tililtäsi. Jos et halua jatkaa mainostamista Google Ads -palvelun avulla, voit keskeyttää tai poistaa kampanjasi.

Kelvolliset maat

Google tarjoaa Google Ads -hyvityksen seuraavissa maissa ja seuraaville summille:

Google Ads -hyvityksen maakohtaiset kelpoisuudet ja määrät
Maa Vähimmäiskulut Saat
Yhdysvallat 25 USD 100 USD
Kanada 25 CAD 100 CAD
Yhdistynyt kuningaskunta 25 GBP 75 GBP
Australia 25 AUD 100 AUD
Itävalta 25 EUR 75 EUR
Tanska 200 DKK 600 DKK
Suomi 25 EUR 75 EUR
Ranska 25 EUR 75 EUR
Saksa 25 EUR 75 EUR
Kreikka 25 EUR 75 EUR
Indonesia 150 000 IDR 450 000 IDR
Irlanti 25 EUR 75 EUR
Italia 25 EUR 75 EUR
Malesia 50 MYR 150 MYR
Uusi-Seelanti 25 NZD 100 NZD
Norja 250 NOK 750 NOK
Filippiinit 500 PHP 2 000 PHP
Portugali 20 EUR 60 EUR
Singapore 25 SGD 75 SGD
Etelä-Afrikka 200 ZAR 600 ZAR
Espanja 25 EUR 75 EUR
Ruotsi 250 SEK 750 SEK
Sveitsi 25 CHF 100 CHF
Thaimaa 500 THB 1 500 THB

Apua Google Ads -palvelun käyttöä varten

Ota yhteys Google Ads -palveluun saadaksesi apua seuraaviin aiheisiin:

• Google Ads -laskutus ja -laskut
  • käytännöt, mainosarvostelut ja kampanjan optimointi
  • sellaisten mainostyyppien määrittäminen, joita Google-kanava ei tue, esimerkiksi videokampanjat
  • Google Kauppiaskeskus
  • Google Analytics

Voit ottaa yhteyttä Shopifyn tukeen, jos tarvitset apua Google-kanavan käyttöönotossa tai sovelluksen käytössä.