Määritä Google-kanava

Google-kanava synkronoi tuotteesi ja Shopify-kauppaasi koskevat tiedot automaattisesti Google Merchant Centerin kanssa. Tämän jälkeen voit päivittää Googlen tuotesyötteen suoraan Shopifysta. Yhdysvalloissa myyntiä tekevien oikeutettujen kauppojen ollessa kyseessä tuotteet, jotka synkronoidaan Google Merchant Centeriin Shopifyn Google-kanavan avulla, voivat näkyä Google Shopping -välilehden hakuilmoituksissa ilmaiseksi.

Sovelluksen avulla voit myös luoda maksullisia Googlen älykkäitä Shopping-kampanjoita, jotka näkyvät Googlen omistamissa alustoissa ja mainosmuodoissa.

Google-kanavan määrittäminen tuotteiden synkronoimista varten

Voit asentaa Google-kanavan Shopify App Storesta. Lue lisää sovelluksen asentamisesta.

Kun olet asentanut Google-kanavan, sinun on yhdistettävä Google- ja Google Merchant Center -tilisi, jotta voit synkronoida Shopify-tuotteesi Googlen kanssa.

Kauppasi on täytettävä muutama vaatimus, jotta voit käyttää uutta Google-kanavaa. Kun määrität Google-kanavan, voit tarkistaa tarvittavat vaatimukset, jotta tiedät, täytyykö sinun muuttaa verkkokauppaasi tai toimitusasetuksiasi.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Myyntikanavat > Google ja klikkaa Lisää myyntikanava.
  2. Klikkaa Yhdistä Google-tilija valitse sitten haluamasi Google-tili tai luo uusi tili. Sinun on annettava Shopifylle lupa käyttää Google-tilisi tietoja.
  3. Tarkista verkkokauppasi määritystarpeet ja tee tarvittavat muutokset.
  4. Valitse tai luo Merchant Center -tili

5. Sinun on vahvistettava, että olet Merchant Center -tilin omistaja.

6. Määritä alue, jossa haluat myydä klikkaamalla Kohdemarkkinat-kohdan vieressä Valitse ja valitse sitten kohdemarkkina-alue ja kieli. Kauppasi valuutta-asetukset määrittävät maat ja alueet, joihin voit kohdistaa liiketoimintaasi. Käytettävissä olevat kielet perustuvat Googlen tukemiin kieliin ja ne riippuvat kohdemarkkinoistasi.

7. Jos olet määrittämässä maksullista markkinointia Googlessa, klikkaa Toimitusasetukset-kohdan vierestä Valitse ja klikkaa sitten pudotusvalikosta toimituskulujen automaattinen tai manuaalinen määritys:

8. Valinnainen: Määritä tuotteen nimi- ja kuvausasetukset Googlen kanssa synkronoituihin tuotteisiin. Lue lisää tuotteiden nimi- ja kuvausasetusten optimoinnista Google Shoppingia varten.

Kun olet saanut määrityksen valmiiksi, verkkokaupassasi saatavilla olevat tuotteet alkavat automaattisesti synkronoitua Googlen kanssa. Oikeutettujen kauppojen Shopifyn Google-kanavan avulla Google Merchant Centeriin synkronoimat tuotteet voivat näkyä osuvilla Googlen pinnoilla ilmaiseksi.

Lisätietoja siitä, miten synkronoit Shopify-tuotteesi Googlen kanssa sekä tuotteiden synkronointivirheistä.

Google-myyntikanavan Yleiskatsaus-sivulla voit tarkastella tuoteluetteloasi ja markkinointitietojasi:

• Tuoteluettelot: Kaikki Google Kauppiaskeskukseen synkronoimasi tuotteet. Hyväksyttyjä tuotteitasi voidaan näyttää ilmaiseksi Googlen eri pinnoilla, kuten Shopping-välilehdellä, Googlen haussa, Googlen kuvahaussa, Google Mapsissa ja Google Lensissä. Lue lisää tuotteiden listaamista ilmaiseksi Googleen.
  • Markkinointi: Luo tai yhdistä Google Ads -tilisi ja määritä maksullisia Googlen älykkäitä Shopping -kampanjoita. Lue lisää Googlen älykkäistä Shopping -kampanjoista.

Valinnainen: Yhdistä Google Ads -tilisi Google-kanavaan

Jos haluat luoda Google Smart Shopping -kampanjoita Shopifyssa, voit yhdistää Google Ads -tilisi Google-kanavaan sillä aikaa, kun odotat tuotteidesi synkronointia. Lisätietoja Google Smart Shopping ‑kampanjoista saat Google Ads ‑tuesta.

Jos sinulla on jo siihen sähköpostiosoitteeseen liitetty Google Ads -tili, jota käytit Google-kanavan perustamiseen, lisää se.

Jos sinulla ei ole Google Ads -tiliä tai haluat käyttää toista tiliä, voit luoda uuden tilin Google-kanavan määrittämisen yhteydessä. Kun luot Google Ads -tilin käyttämällä Google-kanavaa Shopifyssa, voit saada Google Ads -hyvityksen mainoskulutuksillesi.

Toimi näin:

1. Valitse tai luo Google Ads -tili Google-kanavan Asetukset-sivulla:

• Jos sinulla on jo Google Ads -tili, valitse se pudotusvalikosta ja klikkaa Yhdistä.
    • Jos sinulla ei ole Google Ads -tiliä, jonka haluat yhdistää, klikkaa Luo uusi. Tarkista käyttöehdot ja klikkaa sen jälkeen Hyväksy ehdot. Saat Googlelta sähköpostiviestin 24 tunnin kuluessa ja voit sen jälkeen hyväksyä Google Ads -pääsypyynnön.
  2. Klikkaa uudessa Google Ads ‑ikkunassa valintaa HYVÄKSY KUTSU.

3. Vahvista Google Ads ‑tilisi laskutustiedot ja valitse sitten TALLENNA JA JATKA.

Hyväksy Google Ads -palvelun pääsypyyntö

Jos Google-kanavan määrityksessä käyttämäsi sähköpostiosoite on liitetty olemassa olevaan Google Ads -tiliin, saat pääsypyyntöä koskevan vahvistussähköpostiviestin.

Kun luot Google Ads -tilin Google-kanavaa käyttämällä, saat sähköpostiviestin, jossa pyydetään hyväksymään Google Ads -tili. Sinun täytyy vahvistaa sähköpostiosoitteesi hyväksymällä kutsu.

Kun olet hyväksynyt kutsun, pääsypyynnön käsittely voi kestää muutaman minuutin.

Laskutustietojen lisääminen Google Ads -tilillesi

Varmista, että laskutustietosi on määritetty Google Ads -tilillesi. Lisätietoja laskutustietojen lisäämisestä on Google Ads -ohjeen kohdassa Hallinnoi maksutapojasi.

Kun olet lisännyt laskutustietosi, vahvista tehtävän suorittaminen klikkaamalla Olen lisännyt laskutustiedot.

Google-kanava lisää konversioseurannan tapahtumat automaattisesti Google Ads -tilillesi, kun otat sen käyttöön. Jos kauppaasi on jo otettu Googlen konversioseuranta käyttöön teeman koodin muokkauksilla tai kolmannen osapuolen sovelluksella, konversioseurannan tapahtumat saattavat esiintyä kahteen kertaan ja raportin tiedon ovat epätarkkoja. Voit estää kahteen kertaan esiintyvät konversioseurannan tapahtumat Google Ads -tililtäsi. Lue lisää konversioasetuksista Google Ads -tuesta.

Ansaitse Google Ads -krediittejä

Kun luot Google Ads -tilin käyttämällä Google-kanavaa Shopifyssa, voit olla oikeutettu lisämainoshyvityksiin. Kun aloitat mainostamisen Google Ads -mainoksilla, voit saada 500 USD:n mainoshyvitykset, kun käytät ensimmäiset 500 USD Google Ads -mainoksiin ensimmäisten 60 päivän aikana.

Kun olet käyttänyt 500 USD Google Ads -mainontaan, hyvitys lisätään Google Ads -tilisi laskutusyhteenvetoon 5 päivän kuluessa. 500 USD:n kynnys ei sisällä veroja tai muita maksuja, ja se on käytettävä 60 päivän myynninedistämisjakson aikana. Lue lisää Google Ads -kampanjoiden ehdoista.

Et saa ilmoitusta, kun hyvitys on käytetty, ja kaikki mainonnan lisäkulut veloitetaan Google Ads -tilisi maksutavalla. Jos et halua jatkaa Google Ads -mainontaa, voit keskeyttää tai poistaa kampanjasi milloin tahansa.

Kelvolliset maat

Google tarjoaa Google Ads -krediittejä seuraavissa maissa ja seuraaville summille:

Google Ads -hyvityksen maakohtaiset kelpoisuudet ja määrät
Maa Käytä vastaavaa summaa
Yhdysvallat 500 USD
Kanada 600 CAD
Yhdistynyt kuningaskunta 400 GBP
Australia 600 AUD
Itävalta 400 EUR
Kiina 3 000 CNY
Tanska 3 000 DKK
Suomi 400 EUR
Ranska 400 EUR
Saksa 400 EUR
Kreikka 350 EUR
Intia 20 000 INR
Indonesia 3 000 000 IDR
Irlanti 400 EUR
Italia 400 EUR
Japani 60 000 JPY
Malesia 1 500 MYR
Uusi-Seelanti 600 NZD
Norja 4 000 NOK
Filippiinit 20 000 PHP
Portugali 400 EUR
Singapore 600 SGD
Etelä-Afrikka 6 000 ZAR
Espanja 400 EUR
Ruotsi 4 000 SEK
Sveitsi 400 CHF
Thaimaa 12 000 THB

Apua Google Ads -palvelun käyttöä varten

Ota yhteys Google Ads -palveluun saadaksesi apua seuraaviin aiheisiin:

• Google Ads -laskutus ja -laskut
  • käytännöt, mainosarvostelut ja kampanjan optimointi
  • sellaisten mainostyyppien määrittäminen, joita Google-kanava ei tue, esimerkiksi videokampanjat
  • Google Merchant Center
  • Google Analytics

Voit ottaa yhteyttä Shopifyn tukeen, jos tarvitset apua Google-kanavan käyttöönotossa tai sovelluksen käytössä.