Automatisch blogposts genereren

Je kunt Shopify Magic gebruiken om blogposts te schrijven en te bewerken met behulp van automatisch gegenereerde tekst. Deze functie maakt gebruik van Kunstmatige Intelligentie (AI) om met de gegevens die jij invoert, zoals het onderwerp van je blog, de gesprekstoon en eventuele speciale instructies, een blogpost te schrijven.

Lees eerst Tips voor het gebruik van Shopify Magic om tekst te genereren voordat je tekst voor je blogposts gaat genereren.

Een blogpost opstellen

Met Shopify Magic kun je een titel en content voor je blogposts genereren. Amerikaans-Engels is de standaardvariant voor suggesties in het Engels. Kunstmatige intelligentie (AI) maakt gebruik van taaldata die grotendeels afkomstig zijn uit Noord-Amerikaanse bronnen. Gegenereerde content kan mogelijk woorden en uitdrukkingen bevatten die typerend zijn voor die regio. Je kunt elk onderdeel van de contentsuggesties wijzigen om te krijgen wat je klanten verwachten.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Webshop > Blogposts.
  2. Klik op Blogpost toevoegen.
  3. Doe een van de volgende dingen:

• Genereer als volgt een titel voor je blog: klik in het veld Titel op het pictogram Tekst genereren en maak een beschrijving van de inhoud van je post.
    • Content voor je blog genereer je als volgt: in de RTF-editor van de sectie Content klik je op het pictogram Tekst genereren. Hierna voer je de volgende stappen uit:
      1. Geef een beschrijving van het onderwerp van de blogpost.
      2. Optioneel: Selecteer een andere toon in de vervolgkeuzelijst Toon. Hier vind je meer informatie over een toon kiezen.
      3. Optioneel: Klik op het pictogram Speciale instructies en schrijf eventuele aanvullende instructies die je wil toevoegen in het veld Speciale instructies. Zie Speciale instructies gebruiken voor informatie over de soorten instructies die je kunt geven.
  4. Klik op Genereren.

5. Optioneel: Doe een van de volgende dingen:

• Klik op Opnieuw genereren om de verschillende resultaten te bekijken.
    • Selecteer een andere toon of pas je prompt aan en klik vervolgens op Opnieuw genereren.
  6. Klik op Behouden als je de voorgestelde content aan je blogpost wilt toevoegen.

7. Optioneel: Je kunt de gegenereerde content bewerken en qua opmaak aan je merk aanpassen.

8. Klik op Opslaan.

Nadat je je blogcontent hebt gegenereerd, lees je Een post aan je blog toevoegen om de post af te ronden en deze naar je blog te publiceren.

De voorgestelde contentsuggesties verbeteren

Wanneer je contentsuggesties voor je blogposts genereert, bedenk dan welk type blogpost je wilt schrijven. De beste manier om de gegenereerde suggesties te verbeteren, is de AI-tool van informatie te voorzien, zoals de doelen van je blogpost, het type informatie dat je wilt delen en specifieke trefwoorden. Kies ook een gesprekstoon die het best bij je merk past.

Je kunt eventueel de volgende soorten informatie aan je blogposts toevoegen om de resultaten van gegenereerde tekst te verbeteren:

• Producttrefwoorden: Als je over een specifiek product schrijft, voeg dan eens de naam en het type product aan je tekst toe. Als de productnaam meerdere betekenissen heeft, geef dan trefwoorden die het product of de categorie beschrijven, zoals theekopjes of kaarsen. Voeg beschrijvingen toe die benadrukken wat het product uniek maakt of waarom iemand het zou willen kopen. Trefwoord-prompts kunnen eenvoudig of complex zijn en je kunt je prompt formuleren als een zin of alleen trefwoorden gebruiken. Je kunt ook emoji's toevoegen.
  • Belangrijke merktrefwoorden of -terminologie: Hoewel de contentresultaten verschillende formuleringen bevatten voor de informatie die je invoert, worden vaak speciale woorden of zinnen aangehouden, zoals merknamen of unieke beschrijvende woorden. Als je je merknaam opneemt in de prompt voor de tagline van je merk, zie je deze meestal ook in de resultaten terug. Als je bijvoorbeeld lipbalsem met munt in de trefwoorden beschrijft als muntastisch, bevatten de gegenereerde suggesties vaak die term.
  • Andere blog-details: Geef ook aanvullende gegevens op die relevant zijn voor het type content dat je genereert.