Debut

Debut is een flexibel thema dat geschikt is voor alle winkels, ongeacht de grootte van de voorraad. Met Debut kunt u snel een winkel opzetten en beginnen met verkopen; Debut oogt gepolijst zonder enige aanpassing aan het thema.

Voorbeeld van online winkel met Debut

Debut is ideaal voor het volgende:

• direct beginnen met verkopen, zonder dat je veel aanpassingen aan je thema hoeft aan te brengen
  • ervoor zorgen dat uw winkel goed wordt weergegeven op tablets en smartphones
  • eenvoudig uw winkellay-out wijzigen en de wijzigingen in realtime bekijken.

Themabewerker

Gebruik de themabewerker om je thema aan te passen. De werkbalk van de thema-editor is opgedeeld in Secties en Thema-instellingen.

De werkbalk voor de themabewerker geeft de secties en thema-instellingen weer

Je kunt secties gebruiken om de inhoud en lay-out van de verschillende pagina's in je winkel te wijzigen. Je kunt de thema-instellingen gebruiken om de lettertypen en kleuren van je winkel aan te passen en wijzigingen aan te brengen in je koppelingen naar sociale media en in de kassa-instellingen.

Secties zijn blokken met inhoud die kunnen worden aangepast en de indeling van verschillende pagina's van uw online winkel bepalen.

• Home-secties bevatten functies, zoals een diavoorstelling of een aanmelding voor een nieuwsbrief, die u kunt toevoegen, herschikken of verwijderen. Je kunt maximaal 25 secties op uw startpagina plaatsen.

• Elk type pagina bevat eigen secties. De sectie Productpagina's bepaalt bijvoorbeeld de indeling van elke productpagina in je online winkel.

• Paginasecties staan altijd op specifieke plaatsen in uw online winkel. Je kunt ze aanpassen, maar u kunt ze niet herschikken of verwijderen.

• Elk thema bevat vaste secties, zoals de kop- en voettekst, die op elke pagina van uw online winkel worden weergegeven.

U kunt meer leren over de unieke selectie secties van en hoe u ze kunt aanpassen aan uw behoeftes.

Debut bevat de volgende statische secties:

• Koptekst
  • Voettekst
  • Productpagina's
  • Collectiepagina's
  • Pagina collectielijst
  • Blogpagina's
  • Posts
  • Winkelwagenpagina

Dynamische secties

U kunt dynamische secties toevoegen, verplaatsen en verwijderen en zo de indeling van uw startpagina aanpassen. Elk thema heeft een unieke reeks dynamische secties om uit te kiezen.

Debut bevat de volgende dynamische secties:

• Blogberichten
  • Collectielijst
  • Uitgelichte collectie
  • Galerie
  • Afbeelding met tekst
  • Foto met tekstoverlay
  • Logolijst
  • Diavoorstelling
  • Uitgelicht product
  • Nieuwsbrief
  • Kaart
  • Rich text
  • Getuigenissen
  • Tekstkolommen met afbeeldingen
  • Video
  • Aangepaste inhoud

Koptekst

In de koptekstsectie kunt u de inhoud bewerken die bovenaan elke pagina in uw winkel wordt weergegeven. Je kunt een logoafbeelding toevoegen, kiezen welk menu wordt weergegeven en een aankondigingsbericht maken.

De koptekstbalk op de website genaamd John's Apparel met de hoofdmenu-items, een zoekpictogram en een winkelwagentje

De kopsectie aanpassen:

1. Zoek Debut en klik op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Kop.

4. Als u de uitlijning van uw logo wilt instellen, selecteert u in het gebied Logo-uitlijning de optie Links of Gecentreerd. Als u geen logoafbeelding toevoegt, wordt in plaats daarvan de naam van uw winkel in de tekst weergegeven. U kunt de naam van uw winkel wijzigen op de pagina Algemene instellingen in de beheerder.

5. Als je een logo wilt toevoegen, klikt je in het gebied Logoafbeelding op Afbeelding selecteren. Upload de afbeelding van je computer door op Uploaden te klikken. Als je een gratis stockafbeelding van Burst wilt gebruiken, klikt je op Gratis afbeeldingen.

6. Als je de grootte van je logo wilt wijzigen, past je de schuifregelaar Aangepaste logobreedte aan op de breedte van je keuze. Het aanpassen van de breedte van het logo vervormt je logo niet.

7. Als u wilt kiezen welk menu wordt weergegeven in de kop, klikt u in het gebied Menu op Wijzigen. Kies een bestaand menu of maak een nieuw menu door op Menu maken te klikken. Als u geen menu in de kop wilt weergeven, klikt u op Verwijderen.

8. Voer de volgende stappen uit om een aankondigingsbericht boven aan de pagina weer te geven:

9. Schakel in het gebied Aankondigingsbalk de optie Aankondiging weergeven in.

10. Als je de aankondiging alleen op de startpagina wilt weergeven, schakelt je Alleen startpagina in. Anders wordt de aankondiging op elke pagina in je winkel weergegeven.

11. Voer de tekst voor uw aankondiging in het veld Tekst in.

12. Om een link aan de aankondiging toe te voegen, typt u de JeRL in het veld Link.

13. Als u de kleur van de achtergrond van de aankondigingsbalk wilt wijzigen, klikt u op de kleurstaal Balk en kiest u een kleur.

14. Als u de kleur van de tekst van de aankondiging wilt wijzigen, klikt u op de kleurstaal Tekst en kiest u een kleur.

15. Klik op Opslaan.

Voettekst

In de voettekstsectie kunt u de inhoud bewerken die onderaan elke pagina in uw winkel wordt weergegeven. Je kunt het volgende aan de voettekst toevoegen:

• maximaal twee menu's
  • een aanmelding voor een nieuwsbrief
  • betalingspictogrammen

Het voettekstgedeelte van een website met een menu, een aanmelding voor een nieuwsbrief en een auteursrechttekst.

De sectie voettekst aanpassen:

1. Zoek Debut en klik op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Voettekst.

4. Pas het primaire voettekstmenu aan in het gebied Primair menu. Als u het standaardmenu wilt bewerken, klikt u op Menu bewerken. Als u wilt overstappen op een ander menu, klikt u op Wijzigen en selecteert u een bestaand menu of klikt u op Menu maken.

5. Voeg een extra menu aan de voettekst toe met het gebied Extra menu.

6. Voer de volgende stappen uit om een aanmelding voor een nieuwsbrief toe te voegen aan de voettekst:

1. Schakel Aanmelding voor nieuwsbrief weergeven in.
    2. Voer in het veld Subkop een subkop voor de aanmelding voor een nieuwsbrief in.
  7. Voeg betalingspictogrammen, zoals Mastercard of PayPal, aan de voettekst toe door Betalingspictogrammen weergeven in te schakelen.

8. Klik op Opslaan.

Productpagina's

In de sectie Productpagina's kunt je de volgende elementen toevoegen of verwijderen:

• Een hoeveelheidselector
  • Variantlabels
  • Het productmerk of de leverancier
  • Inzoomen op afbeelding
  • Een dynamische checkout knop
  • Knoppen voor sociaal delen
  • Productaanbevelingen

Je kunt ook de grootte van uw afbeeldingen instellen.

Bewerk de instellingen van de productpagina

1. Selecteer Productpagina's in het vervolgkeuzemenu op de bovenste balk.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Productpagina's.

4. Selecteer een afbeeldingsgrootte in het vervolgkeuzemenu Afbeeldingsgrootte om de grootte van je afbeeldingen in te stellen.

5. Schakel Hoeveelheidselector weergeven in om een hoeveelheidselector weer te geven.

6. Schakel Variantlabels weergeven in om variantlabels, zoals 'Grootte' en 'Kleur', weer te geven. De variantlabels die worden weergegeven, zijn gebaseerd op de optienamen voor varianten voor het product.

7. Schakel Leverancier weergeven in om het productmerk of de leverancier weer te geven. Als u een merk of leverancier wilt weergeven, moet u een leverancier aan het product toevoegen.

8. Schakel Inzoomen op afbeeldingen inschakelen in om het mogelijk te maken dat klanten op de productafbeelding inzoomen door de muisaanwijzer erop te plaatsen.

9. Als u een dynamische checkout knop wilt weergeven, schakelt u Dynamische checkout knop weergeven in.

10. Schakel Knoppen voor sociaal delen weergeven in om knoppen voor sociaal delen weer te geven.

11. Klik op Opslaan.

Productaanbevelingen toevoegen of verwijderen

Je kan aanbevolen producten op productpagina's weergeven om het voor klanten gemakkelijker te maken om andere producten te ontdekken die hen mogelijk interesseren.

1. Selecteer Productpagina's in het vervolgkeuzemenu op de bovenste balk.

2. Klik op Productaanbevelingen.

3. Gebruik het selectievakje Dynamische aanbevelingen weergeven om productaanbevelingen op je productpagina's weer te geven of te verbergen.

4. Optioneel: als je de titel boven de aanbevolen producten wil wijzigen, voer dan een nieuwe in het veld Kop in.

5. Optioneel: gebruik het selectievakje Leverancier weergeven om de leveranciers in de productbeschrijvingen te tonen of te verbergen.

6. Klik op Opslaan.

Collectiepagina's

Je kunt je collectiepagina's zo instellen dat uw klanten producten in de collectie kunnen filteren en sorteren. Je kunt een lay-out voor de collectie kiezen (een raster of een lijst) en kiezen hoeveel producten u wilt weergeven.

De lay-out van de collectiepagina's instellen:

1. Ga naar een collectiepagina in de themabewerker.

2. Klik op het tabblad Secties.

3. Klik op Collectiepagina's.

4. Selecteer in de lijst Indeling ofwel Raster of Lijst.

5. Selecteer het aantal producten per rij en het aantal rijen per pagina (als u de rasterstijl hebt geselecteerd) in de lijsten.

6. Als u bovenaan de pagina een collectieafbeelding wilt weergeven, schakelt u Collectieafbeelding weergeven in.

7. Als u de leverancier of het productmerk wilt weergeven, schakelt u Productverkopers weergeven in.

8. Schakel Sorteren inschakelen in om een sorteermenu weer te geven.

9. Schakel Filteren met tags inschakelen in zodat klanten de collectie op producttags kunnen filteren.

10. Klik op Opslaan.

Pagina collectielijst

Op de pagina collectielijst wordt een raster met alle productcollecties weergegeven. Je klanten kunnen de pagina collectielijst gebruiken om snel door je collecties te bladeren om de collectie te zoeken die ze willen bekijken. In Debut is de pagina collectielijst een link op het hoogste niveau in het koptekstmenu:

Debut-startpagina met link Catalogus gemarkeerd in bovenste menu

Je kunt miniaturen van al uw collecties weergeven in een rasterpatroon, of u kunt ervoor kiezen om een bepaalde collectie weer te geven. Je kunt ook kiezen hoe u collecties op de pagina sorteert.

De lay-out van de pagina collectielijst instellen:

1. Ga naar de pagina collectielijst door op het menu-item collectie op het hoogste niveau te klikken.

2. Klik op het tabblad Secties.

3. Klik op Pagina collectielijst.

4. Doe een van de volgende dingen:

1. Als u miniaturen van al uw collecties in een rasterpatroon wilt weergeven, selecteert u Alle.
    2. Selecteer Geselecteerd om één collectie op de pagina collectielijst weer te geven.
  5. Als u in de vorige stap Alle hebt geselecteerd, gaat u als volgt te werk:

1. Kies een sorteeroptie uit de lijst Collecties sorteren op.
    2. Selecteer het aantal collecties per rij in de lijst Collecties per rij.
  6. Klik op Opslaan.

Blogpagina's

Met Debut kunt u uw blogposts vermelden of ze in een raster weergeven. Als u meer dan één auteur van een blogpost hebt, kunt u de naam van de auteur voor elke blogpost weergeven. U kunt ook de datum weergeven waarop elke blogpost is gepubliceerd.

1. Navigeer naar je blogpagina in het voorbeeldgedeelte van de thema-editor.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Blogpagina's.

4. Selecteer in de lijst Lay-out of je blogposts in een lijst of een raster wilt weergeven.

5. Schakel Auteur weergeven in om de naam van de auteur weer te geven.

6. Schakel Datum weergeven in om de datum weer te geven waarop de blogpost is gepubliceerd.

7. Klik op Opslaan.

Winkelwagenpagina

In het gedeelte Winkelwagenpagina kan je de volgende instellingen inschakelen:

• Notities voor winkelwagens
  • Automatische winkelwagenupdates

Notitie voor winkelwagen toevoegen

Je kan je klanten aantekeningen laten toevoegen aan hun bestelling op de winkelwagenpagina:

1. Selecteer Winkelwagen in het vervolgkeuzemenu van de bovenste balk.

2. Klik op het tabblad Secties.

3. Klik op Winkelwagenpagina.

4. Schakel Notities voor winkelwagen inschakelen in.

5. Klik op Opslaan.

Automatische winkelwagen-updates inschakelen

je kan de winkelwagen bijgewerkte informatie laten weergeven zodra een klant zijn/haar bestelling wijzigt. De subtotaalprijs kan bijvoorbeeld worden bijgewerkt wanneer de klant het aantal artikelen in zijn/haar winkelwagen wijzigt. Automatische updates voor winkelwagen inschakelen:

1. Selecteer Winkelwagen in het vervolgkeuzemenu van de bovenste balk.

2. Klik op het tabblad Secties.

3. Klik op Winkelwagenpagina.

4. Controleer Automatische updates voor winkelwagen inschakelen.

5. Klik op Opslaan.

Uitgelichte collectie

U kunt een collectie op de startpagina weergeven. Met het weergeven van collecties kunt u uitverkopen en nieuwe collecties promoten.

Met Debut kunt je een knop 'Alles weergeven' toevoegen zodat klanten de volledige collectie kunnen zien en je de naam van de leverancier onder elke productafbeelding kunt weergeven.

Een collectie op uw startpagina laten zien:

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op het gedeelte Uitgelichte collectie.

3. Als u de tekst die wordt weergegeven boven de collectie wilt veranderen, voert u de tekst in het veld Kop in.

4. Selecteer in de lijst Collectie de collectie die je wilt weergeven. Als je producten wilt toevoegen of verwijderen uit de geselecteerde collectie, klikt je op de link Collectie bewerken om de pagina Collecties te openen in een nieuw tabblad.

5. Selecteer in de lijst Producten per rij het aantal producten dat in elke rij moet worden weergegeven.

6. Selecteer in de lijst Rijen het aantal productrijen dat moet worden weergegeven.

7. Als u de leverancier of merknaam onder elke productfoto wilt weergeven, schakelt u Productverkoper weergeven in.

8. Als u wilt dat klanten alle producten in de collectie kunnen zien, schakelt u Knop 'Alles bekijken' weergeven in.

9. Klik op Opslaan.

Afbeelding met tekst

Met Debut kunt u een afbeelding toevoegen met tekst die rechts of links van de afbeelding wordt weergegeven. Je kunt ook een knop toevoegen die naar een pagina in uw winkel leidt:

Meestal wordt een sectie Afbeelding met tekst gebruikt om reclame te maken voor een product of collectie, of om websiteverkeer naar uw blogpagina te brengen.

Een afbeelding met tekstsectie toevoegen aan uw startpagina:

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op de sectie Afbeelding met tekst.

3. Klik in het gedeelte Afbeelding op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende acties uit:

- To select an image you have already uploaded to your Shopify admin, click the **Library** tab.
- To select a stock image from [Shopify's Burst stock image collection](https://burst.shopify.com/), click the **Free images** tab. From here you can enter a search term, or browse the image categories.
- To select an image from your local computer, click the **Library** tab, and then click the plus button.
  1. Selecteer in de lijst Lay-out of de afbeelding links of rechts van de tekst moet worden weergegeven.

2. Typ een nieuwe titel voor deze sectie in het veld*Kop*.

3. Voer de tekst in die u wilt weergeven onder de kop in het veld Tekst.

4. Voer in het veld Knoplabel de tekst in die u wilt weergeven op de knop.

5. Selecteer in het veld Knop koppelen een pagina in uw winkel waarnaar u met de knop wilt verwijzen.

6. Klik op Opslaan.

Foto met tekstoverlay

Je kunt een grote afbeelding met aangepaste tekstoverlay op uw startpagina weergeven.

De sectie afbeelding met tekst bevat de volgende instellingen:

• Afbeelding: selecteer een afbeelding die u aan de sectie wilt toevoegen.
  • Uitlijning van afbeelding: stel in op welke kant van de pagina de afbeelding moet worden weergegeven.
  • Layout: Stel de breedte van de sectie in.
  • Sectiehoogte: Stel de hoogte van de sectie in. Selecteer Aanpassen aan afbeelding als u niet wilt dat de afbeeldingen worden bijgesneden, waarbij de hoogte van de sectie wordt ingesteld op basis van de hoogte van uw afbeelding.
  • Tekstgrootte: stel de grootte van de tekst in.
  • Kop: voeg een kop aan de sectie toe.
  • Tekst: voeg tekst aan de sectie toe. De sectie Afbeelding met tekstoverlay wordt automatisch hernoemd naar de kop die u opgeeft.
  • Knoplabel: voeg een knop met een tekstlabel toe aan de sectie.
  • Knoplink: koppel de knop aan een andere pagina of website.

Een afbeelding met tekst aan de startpagina toevoegen

1. Zoek Debut en klik op Aanpassen.

2. Klik op*Sectie toevoegen* > Afbeelding met tekst > Toevoegen.

3. Gebruik de instellingen om de sectie afbeelding met tekstoverlay aan te passen.

4. Klik op Opslaan.

Nieuwsbrief

Je kunt een aanmelding voor een nieuwsbrief toevoegen aan je startpagina. Met een aanmelding voor een nieuwsbrief kunt je e-mailadressen van klanten verzamelen voor campagnes met e-mailmarketing. In de Shopify-blog vindt je meer informatie over e-mailmarketing.

De nieuwsbriefsectie op een website. Er is een veld voor klanten om een e-mailadres in te voeren en een knop met de tekst 'Abonneren'.

Een aanmelding voor een nieuwsbrief toevoegen aan je startpagina:

1. Zoek Debut en klik op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Sectie toevoegen > Nieuwsbrief.

4. Voer in het veld Kop een kop voor de aanmelding voor een nieuwsbrief in. De standaardkop is 'Abonneren op onze nieuwsbrief'.

5. Voer in het veld Subkop een subkop voor de aanmelding voor een nieuwsbrief in.

6. Klik op Opslaan.

Video

Je kunt een YouTube-video toevoegen aan uw startpagina. Video's kunnen klanten aantrekken en interesse in uw bedrijf wekken.

Het videogedeelte bevat de volgende instellingen:

• Videohoogte: geef de hoogte van de video op.
  • Tekstgrootte: voeg tekst toe aan de video. Als je de videostijl instelt op Afbeelding met knop afspelen, wordt de tekst verwijderd tijdens het afspelen van de video.
  • Overlay weergeven: voeg een kleurlaag toe aan je video om tekst beter leesbaar te maken. Als u de videostijl instelt op Afbeelding met knop afspelen, wordt de overlay verwijderd tijdens het afspelen van de video.
  • Stijl: stel de stijl van de video in. De stijl Achtergrondvideo is alleen beschikbaar op een desktopcomputer. Als klanten uw winkel bezoeken op een tablet of mobiel apparaat, zien ze altijd de stijl Afbeelding met knop afspelen.
  • Kop: voeg een kop toe voor de video.
  • Videolink: voeg de YouTube-URL voor de video toe.
  • Coverafbeelding: voeg een coverafbeelding toe aan de video. De coverafbeelding wordt verborgen tijdens het afspelen van de video.
  • Afbeelding uitlijnen: lijn de coverafbeelding zo uit dat het belangrijkste onderdeel altijd zichtbaar is.

Een video toevoegen aan uw startpagina

1. Zoek Debut en klik op Aanpassen.

2. Klik op*Sectie toevoegen* > Video.

3. Gebruik de instellingen om het videogedeelte aan te passen.

4. Klik op Opslaan.

Diavoorstelling

Je kunt een diavoorstelling met afbeeldingen toevoegen aan je startpagina. In de sectie diavoorstelling kunt je de hoogte van de dia's instellen, tekst en knoppen toevoegen en kiezen of je diavoorstelling automatisch wordt afgespeeld.

De startpagina van een online winkel genaamd Pure Tea met een diavoorstelling. Een dia met een theekop op een aanrechtblad met de kop 'Hand crafted' en de subkop 'Crafted by tea masters, not industrial machines'.

Raadpleeg de onderstaande richtlijnen voor meer informatie over het bijsnijden van afbeeldingen in een diavoorstelling en aanbevolen afbeeldingsgrootten.

Een diavoorstelling maken:

1. Zoek Debut en klik op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Diavoorstelling.

4. Stel de hoogte van uw dia's in vanuit het vervolgkeuzemenu Diahoogte.

Lees meer over wat de invloed van de diahoogte op uw diavoorstelling is.

5. Stel de grootte van de koppen en subkoppen in vanuit het vervolgkeuzemenu Tekstgrootte.

6. Stel de positie van de tekst op uw dia's in vanuit het vervolgkeuzemenu Tekstuitlijning.

7. Optioneel: Schakel*Overlay weergeven* in. Een afbeeldingsoverlay is een kleurlaag tussen een afbeelding en de tekst die op de afbeelding wordt geplaatst. Overlays kunnen helpen met kleurcontrast en leesbaarheid. Je kunt de kleur en ondoorschijnendheid van de overlay instellen in de kleurinstellingen.

8. Optioneel: Schakel Automatisch roteren tussen dia's in om de diavoorstelling automatisch af te spelen. Selecteer hoeveel tijd u op elke dia wilt blijven door de schuifregelaar Nieuwe dia elke te gebruiken.

9. Voer de volgende stappen uit om een afbeeldingsdia toe te voegen:

1. Klik in het gebied Inhoud op Afbeeldingsdia toevoegen.
    2. Selecteer onder Afbeelding de optie Afbeelding selecteren. Upload de afbeelding van je computer door op Uploaden te klikken. Als je een gratis stockafbeelding van Burst wilt gebruiken, klikt je op Gratis afbeeldingen.
    3. Als u wilt kiezen hoe u de afbeelding in de diavoorstelling wilt uitlijnen, selecteert u een positie in het vervolgkeuzemenu Afbeeldingspositie. In de onderstaande richtlijnen vindt u meer informatie over de afbeeldingspositie.
    4. Als u tekst aan de afbeeldingsdia wilt toevoegen, typt u tekst in het veld Kop, het veld Subkop of beide.
    5. Voeg een knop toe aan je afbeeldingsdia door tekst in te voeren in het veld Tekstknoplabel. Selecteer een deel van je online winkel waaraan de knop moet worden gekoppeld, in het veld Knoplink:

Het veld Knoplink in de themabewerker. Als er op de link wordt geklikt, wordt een menu weergegeven met collecties, producten, pagina's, blogs en blogposts. Je kunt dit menu gebruiken om een link te maken naar een bepaalde collectie, een product, enzovoort.

10. Klik op Opslaan.

Richtlijnen voor diavoorstellingen

Je kunt de onderstaande instellingen en aanbevelingen voor afbeeldingen gebruiken om te bepalen hoe de diavoorstelling er in uw online winkel uit moet zien. Hoe uw dia's worden weergegeven, wordt door de volgende factoren bepaald:

• De afmetingen van uw afbeeldingen
  • Uw instellingen voor de afbeeldingspositie
  • Uw instellingen voor de diahoogte
  • De breedte-/hoogteverhouding van uw afbeeldingen

Vanwege verschillen in de grootte en vorm van het scherm kunnen uw dia's er anders uitzien op mobiele apparaten en desktops.

Aanbevelingen voor de afbeeldingsgrootte

De aanbevolen afmetingen voor de afbeeldingen in een diavoorstelling zijn afhankelijk van de instellingen voor de diahoogte:

De instellingen voor de diahoogte in de themabewerker In een vervolgkeuzemenu voor de diahoogte worden de volgende opties weergegeven: Aanpassen aan eerste afbeelding, Klein, Gemiddeld en Groot.

Gebruik de volgende richtlijnen:

Aanbevelingen voor de afbeeldingsgrootte via instellingen
Instelling voor diahoogte Aanbevolen breedte Aanbevolen hoogte
Aanpassen aan eerste afbeelding 1200 pixels 600 pixels
Klein 1200 pixels 475 pixels
Gemiddeld 1200 pixels 489 pixels
Groot 1200 pixels 775 pixels

Als je de instellingen voor de diahoogte wilt bekijken of wijzigen, raadpleegt je stap 5 van de instructies voor het maken van een diavoorstelling.

Afbeeldingen bijsnijden

Je kunt stappen nemen om te bepalen hoe je afbeeldingen worden bijgesneden of om bijsnijden van afbeeldingen te voorkomen.

Bepalen hoe uw afbeeldingen worden bijgesneden

Je kunt in de volgende situaties verwachten dat afbeeldingen bij sommige schermgrootten worden bijgesneden:

• Je afbeeldingen hebben niet dezelfde breedte-/hoogteverhouding.
  • De diahoogte is ingesteld op Klein, Gemiddeld of Groot.
  • Uw diahoogte is ingesteld op Aanpassen aan eerste afbeelding en uw afbeeldingen zijn hoger dan het apparaatscherm of browservenster.

Je kunt bepalen hoe uw afbeeldingen worden bijgesneden door de instelling Afbeeldingspositie te gebruiken:

De instelling Afbeeldingspositie in de themabewerker. Een vervolgkeuzemenu bevat negen verschillende opties, zoals 'Linksboven' en 'Midden rechts'.

Voor elke afbeelding kunt u kiezen welk onderdeel u in het zicht wilt houden wanneer u bijsnijdt. In het volgende voorbeeld ziet u hoe bij sommige schermgrootten dezelfde afbeelding kan worden bijgesneden. Voor de dia links is de afbeeldingspositie ingesteld op Centraal in het midden. Voor de dia rechts is de afbeeldingspositie ingesteld op Linksboven:

Een voorbeelddia die verschillend is bijgesneden, afhankelijk van de instelling voor de afbeeldingspositie.

Als u de instellingen voor de afbeeldingspositie wilt bekijken of wijzigen, raadpleegt u stap 10 van de instructies voor het maken van een diavoorstelling.

Het bijsnijden van afbeeldingen vermijden

Probeer de volgende stappen om het bijsnijden van afbeeldingen in uw diavoorstelling te voorkomen:

• Stel de diahoogte in op Aanpassen aan eerste afbeelding.
  • Gebruik afbeeldingen die twee keer zo breed zijn als ze hoog zijn. Dergelijke afbeeldingen hebben een breedte-/hoogteverhouding van 2:1. De aanbevolen afmetingen zijn 1200 x 600 pixels.
  • Zorg ervoor dat alle afbeeldingen dezelfde breedte-/hoogteverhouding hebben. De breedte-/hoogteverhouding van de dia's is belangrijker dan hun afmetingen in pixels.

In het volgende voorbeeld wordt een afbeelding van een diavoorstelling met een verhouding van 2:1 weergegeven op een desktop en op een mobiel apparaat:

Een dia wordt weergegeven op een desktop en een mobiel apparaat zonder bijsnijden.

Diahoogte

De breedte van de sectie diavoorstelling is altijd 100% van het browservenster. De hoogte van uw dia's is relatief ten opzichte van de breedte. Vanwege verschillen in schermgrootte variëren de breedte en hoogte van uw dia's voor verschillende apparaten. De hoogte van uw dia's wordt ook beïnvloed door uw instellingen voor de diahoogte.

Je kunt de instelling voor diahoogte Aanpassen aan eerste afbeelding gebruiken om de hoogte van uw diavoorstelling te baseren op de hoogte van uw eerste afbeelding. Deze instelling werkt het best als alle afbeeldingen dezelfde grootte of dezelfde breedte-/hoogteverhouding hebben. Als uw afbeeldingen verschillende grootten of breedte-/hoogteverhoudingen hebben, kunt u de volgorde van uw dia's wijzigen om te zien hoe ze er met verschillende hoogten uitzien.

In het volgende voorbeeld wordt de kortste dia het eerst gepositioneerd:

Een dia die korter is, bepaalt de hoogte van de andere twee dia's. Omdat de andere dia's hoger zijn, worden ze aan de boven- en onderkant bijgesneden.

In het volgende voorbeeld wordt een hogere dia het eerst gepositioneerd:

Een dia met gemiddelde hoogte bepaalt de hoogte van de andere twee dia's. De dia die hoger is, wordt aan de boven- en onderkant bijgesneden. De dia die korter is, wordt aan de zijkanten bijgesneden.

Als je in plaats daarvan de hoogte-instellingen Klein, Gemiddeld of Groot gebruikt, wordt je verwezen naar de aanbevelingen voor de afbeeldingsgrootte voor je dia's.

Breedte-/hoogteverhoudingen van afbeeldingen

Als u in de diavoorstelling het bijsnijden van afbeeldingen wilt vermijden, is de aanbevolen breedte-/hoogteverhouding voor de afbeeldingen 2:1.

Als u zich geen zorgen maakt over bijsnijden op desktopschermen maar wel invloed wilt hebben op de weergave op mobiele apparaten, gebruikt u afbeeldingen die vierkant zijn of afbeeldingen die hoger zijn dan dat ze breed zijn. In de volgende voorbeelddia wordt een vierkante afbeelding getoond met een breedte-/hoogteverhouding van 1:1.

Op een desktop en een mobiel apparaat wordt een vierkante dia weergegeven. De afbeelding is bijgesneden op de desktop, maar niet bijgesneden op het mobiele apparaat.

In de volgende voorbeelddia wordt een staande afbeelding getoond met een breedte-/hoogteverhouding van 2:3.

Op een desktop en een mobiel apparaat wordt een hoge dia weergegeven. De afbeelding is bijgesneden op de desktop, maar niet bijgesneden op het mobiele apparaat.

Debut bevat de volgende thema-instellingen:

• Kleuren
  • Typografie
  • Sociale media
  • Favicon
  • Afrekenen

Kleuren

Je kunt de kleuren kiezen voor de verschillende delen van je online winkel.

Uw kleurinstellingen aanpassen

1. Klik naast **** op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klick op Kleuren.

4. Klik voor elk type inhoud op het kleurstaal om de kleurkiezer te gebruiken:

De kleurkiezer in de themabewerker

- Het gedeelte Onlangs geselecteerd geeft de kleuren weer die je onlangs heeft geselecteerd voor je thema. - Het gedeelte Wordt momenteel gebruikt geeft de kleuren weer die u momenteel gebruikt in andere delen van uw thema.

Als u de kleur transparant wilt maken, klikt u op Geen.

1. Klik op Opslaan.

Typografie

Je kunt het lettertype en de lettergrootte instellen voor de tekst in je online winkel.

Uw typografie-instellingen aanpassen

1. Klik naast **** op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klik op Typografie.

4. Klik voor elk type tekst op Wijzigen om de lettertypekiezer te gebruiken:

De knop 'Wijzigen' in de lettertypekiezer

5. Verken lettertypen met de het zoekveld of door te klikken op Meer laden.

Ga naar de lettertypenbibiliotheek van Shopify om alle beschikbare lettertypen te bekijken.

6. Klik op de naam van het lettertype dat u wilt gebruiken.

7. Als u het lettertype wilt veranderen, bijvoorbeeld vet of cursief, klikt u op Normaal. Klik vervolgens op de stijl die u wilt gebruiken en klik dan op Selecteren:

Een selectie van lettertdiktes die beschikbaar zijn in de lettertypekiezer

8. Klik op Opslaan.

Sociale media

Je kunt knoppen voor sociaal delen voor uw producten en blogposts, en links naar uw sociale media-accounts toevoegen.

De instellingen voor sociale media aanpassen:

1. Zoek Debut en klik op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klik op Sociale media.

4. Als u een afbeelding voor sociaal delen wilt uploaden, klikt u in het gebied Afbeelding voor sociaal delen op Afbeelding selecteren of Gratis afbeeldingen ontdekken.

5. Je kunt knoppen voor sociaal delen aan je producten en blogposts toevoegen door in het gebied Opties voor delen een of meer selectievakjes in te schakelen.

Je kunt de volgende knoppen voor delen toevoegen:

- **Share on Facebook**
- **Tweet on Twitter**
- **Pin on Pinterest** (not available for blog post sharing)
  1. Als u links naar uw sociale media-accounts wilt toevoegen, voert u in het gebied Accounts in de betreffende velden de links naar uw accounts in. Voer volledige links in, zoals https://instagram.com/shopify of https://twitter.com/shopify.

Links naar je sociale media-accounts worden in de voettekst van je online winkel weergegeven.

2. Klik op Opslaan.

Favicon

Je kunt een pictogram voor favorieten, of een favicon, uploaden, waarmee u uw online winkel kunt promoten door uw logo op de volgende plaatsten weer te geven:

• op het tabblad van uw webbrowser
  • de geschiedenis van uw webbrowser
  • als pictogrammen op uw bureaublad
  • naast de naam van je online winkel wanneer deze is gemarkeerd als bladwijzer.

De beste afbeeldingsgrootte voor een favicon voor Debut is 32 x 32 pixels.

Een favicon uploaden:

1. Klik in het gedeelte Debut op Aanpassen.

2. Klik op het tabblad Thema-instellingen.

3. Klik op Flavicon.

4. Klik in het gedeelte Faviconafbeelding op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende acties uit:

- To select an image you have already uploaded to your Shopify admin, click the **Library** tab.
- To select an image from your local computer, click the **Library** tab, and then click the plus button.
  1. Klik op Opslaan.

Melding Toevoegen aan winkelwagen

Je kan een melding met een link naar de winkelwagenpagina weergeven wanneer klanten items aan zijn/haar winkelwagen toevoegt.

Een productpagina met een pop-upmelding in de rechterbovenhoek waarin wordt aangegeven welk item zojuist aan de winkelwagen is toegevoegd

Als deze melding is uitgeschakeld, worden klanten direct naar de winkelwagenpagina gebracht nadat ze een item aan hun winkelwagen hebben toegevoegd.

Deze melding aanpassen:

1. Klik in het gedeelte Debut op Aanpassen.

2. Klik op het tabblad Thema-instellingen.

3. Klik op Melding Toevoegen aan winkelwagen.

4. Kies of u de Melding weergeven wanneer artikel aan winkelwagen is toegevoegd.

5. Klik op Opslaan.

Afrekenen

Je kunt de betaalpagina aanpassen met het volgende:

• een aangepaste afbeeldingsbanner bovenaan de pagina
  • je winkellogo
  • een achtergrondafbeelding of -kleur in het hoofdinhoudsgebied
  • aangepaste tekstlettertypen en -kleuren.

Als u de wijzigingen wilt zien terwijl u ze toepast, gaat u naar de betaalpagina in de themabewerker.

Toegang verkrijgen tot de instellingen van de betaalpagina:

1. Klik in het gedeelte Debut op Aanpassen.

2. Klik op het tabblad Thema-instellingen.

3. Klik op Afrekenen.

Een bannerafbeelding toevoegen:

1. Schakel in het gebied Banner het selectievakje Aangepaste achtergrond gebruiken in.

2. Klik op Bestand kiezen om een afbeeldingsbestand te uploaden.

Een logo toevoegen:

1. Selecteer in het gebied Logo de optie Aangepast in het vervolgkeuzemenu Afbeelding.

2. Klik op de link Bestand kiezen om een afbeeldingsbestand te uploaden.

3. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Positie of de afbeelding links, rechts of in het midden moet worden weergegeven.

4. Selecteer in de lijst Logogrootte een grootte voor het logo.

Het hoofdinhoudsgebied aanpassen:

1. Schakel in het gebied Hoofdinhoudsgebied het selectievakje Aangepaste achtergrond gebruiken in.

2. Doe een van de volgende dingen:

• Klik op Bestand kiezen om een afbeeldingsbestand te uploaden.
  • Klik op de staal Achtergrondkleur om een nieuwe kleur in een palet te kiezen.
  1. Geef met het vervolgkeuzemenu Formuliervelden aan of velden wit of transparant moeten zijn.

De pagina Besteloverzicht aanpassen:

1. Schakel in het gebied Besteloverzicht het selectievakje Aangepaste achtergrond gebruiken in.

2. Doe een van de volgende dingen:

• Klik op Bestand kiezen om een afbeeldingsbestand te uploaden.

• Klik op de staal Achtergrondkleur om een nieuwe kleur in een palet te kiezen.

Opties voor het lettertype instellen:

• Selecteer in het gebied Typografie in de vervolgkeuzemenu's het lettertype dat voor de kop en hoofdtekst moet worden gebruikt.

Kleuropties instellen:

• Klik in het gebied Kleuren op de kleurstaal Accenten, Knoppen of Fouten om een nieuwe kleur van een palet te kiezen.

Themastijl wijzigen

Je kunt de algemene instellingen van een thema terugzetten naar hun standaardwaarde. Wanneer u de stijl van een thema opnieuw instelt, gaan alle wijzigingen die u hebt aangebracht in het tabblad Algemene instellingen verloren, maar inhoud als tekst en afbeeldingen blijft behouden.

1. Klik ophet tabblad Algemene instellingen.

2. Klik op Themastijl wijzigen.

3. Klik op de knop Themastijl wijzigen hieronder. De naam van deze knop is meestal de naam van het thema.

4. Klik op Stijl wijzigen.