Googlen tuoteluokkien lisääminen

Tuoteluokkatietojen lisääminen voi auttaa asiakkaita selaamaan ja hakemaan kauppasi tuotteita Instagramissa ja Facebookissa. Se voi lisätä kauppasi löydettävyyttä sekä parantaa mainostesi tehokkuutta.

Tuoteluokka on nimeämiskäytäntö, jossa myymäsi tuotteen tyyppi kuvataan. Shopify Adminissa voit lisätä oikean Googlen tuoteluokan jokaiseen tuotteeseesi joukkoeditorin avulla. Googlen tuoteluokka ja muut tuotetietosi synkronoidaan Metan kaupankäynnin hallinnan tuoteluettelon kanssa.

Jos asiakkaasi maksavat suoraan Facebookissa ja Instagramissa, tuoteluokat ovat pakollisia. Tuoteluokat auttavat määrittämään, kuinka paljon asiakkaan on maksettava veroja tai onko tuote oikeutettu mukautettuun palautuskäytäntöön.

Jos asiakkaasi käyttävät Shopify-kauppasi maksutoimintoa, tuoteluokat ovat valinnaisia mutta suositeltavia.

Googlen tuoteluokkien käyttäminen

Kun tuotteet synkronoidaan Facebookiin ensimmäistä kertaa, Googlen tuoteluokat (GPC) täytetään automaattisesti tuotteille, jotta pääset helposti alkuun. Shopify ei kuitenkaan välttämättä löydä GPC-osumaa kaikille tuotteillesi, joten sinun kannattaa varmistaa, että kaikille tuotteillesi on määritetty tarkka GPC. Jos tuotteilta puuttuu Googlen tuoteluokka, voit lisätä ne käyttämällä tuotteiden joukkoeditorin Metan Facebookissa ja Instagramissa.

Sinun on annettava mahdollisimman tarkka luokka Googlen tuoteluokkaluettelosta. Verotarkoituksia varten Googlen tuoteluokkien on oltava vähintään kaksitasoisia, esimerkiksi Apparel & Accessories > Clothing.

Googlen tuoteluokkien muokkaaminen

Jos tuotteillesi lisätään automaattisesti Googlen tuoteluokka, voit muokata tuotetietojasi Metan Facebookin ja Instagramin joukkoeditorin avulla.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Facebook & Instagram.

3. Klikkaa Avaa myyntikanava.

4. Klikkaa Yhteenveto-sivun Tuotteen tila -osiossa Näytä kaikki synkronoidut tuotteet.

5. Valitse tuotteet, joita haluat muokata.

6. Klikkaa Muokkaa tuotteita.

7. Muokkaa tuotteittesi Googlen tuoteluokka ‑kenttää.

8. Klikkaa Tallenna.

Kun tuotteesi seuraavan kerran synkronoidaan Facebook-tuoteluettelosi kanssa, kyseiset arvot synkronoituvat. Tuotetiedot synkronoidaan 15 minuutin kuluessa tuotemuutosten tallentamisesta.

Verojen automaattiset luokat kaupankäynnin hallinnassa

Jos et ole antanut kelvollista tuoteluokkaa suoraan Facebookissa tai Instagramissa myymillesi tuotteille, Meta määrittää automaattisesti tuoteluokan. Meta käyttää automatisoitua ohjelmistoa, joka määrittää tuotteen kuvien, otsikon ja muiden tuotetietojen perusteella tarkimman mahdollisen luokan, ja etsii sitten tätä tuoteluokkaa vastaavan verokoodin veron laskemiseksi.

Jos tuotteeltasi puuttuu kelvollinen tuoteluokka, Meta määrittää luokan automaattisesti. Meta ei koskaan ohita valitsemaasi luokkaa, jos olet sellaisen antanut. Lue lisää automaattisista luokista kaupankäynnin hallinnasta.

Voit valita tuotteet, jotka haluat asettaa saataville kanavassa, Tuote-sivulla tai Metan Facebookin ja Instagramin joukkoeditoria käyttämällä. Kun tuotteesi seuraavan kerran synkronoidaan Facebook-tuoteluettelosi kanssa, nämä arvot synkronoituvat. Tuotetiedot synkronoidaan 15 minuutin kuluessa tuotemuutosten tallentamisesta.