Tillhandahålla Googles produktkategorier

Att tillhandahålla produktkategoriinformation kan hjälpa kunder att bläddra och söka efter din butiks produkter på Instagram och Facebook. Det kan öka din butiks synlighet och bidra till att förbättra annonsresultatet.

En produktkategori är en namngivningsregel som beskriver vilken typ av artikel du säljer. I din Shopify-administratör kan du lägga till rätt Google-produktkategori för var och en av dina produkter med hjälp av massredigeraren. Googles produktkategori och resten av dina produktdata synkroniseras med din produktkatalog i din Meta Commerce Manager.

Om dina kunder går till kassan direkt på Facebook och Instagram krävs produktkategorier. Produktkategorier hjälper till att bestämma hur mycket din kund behöver betala i skatt eller om en produkt är berättigad till en anpassad returpolicy.

Produktkategorierna är valfria men rekommenderas om dina kunder betalar i din Shopify-butik.

Så här använder du Googles produktkategorier

När dina produkter synkroniseras med Facebook för första gången fylls Googles produktkategorier (GPC) i automatiskt för dina produkter för att hjälpa dig att komma igång. Shopify kanske inte hittar en GPC-matchning för alla dina produkter, så du bör kontrollera att dina produkter har en korrekt GPC tilldelad. För produkter som fortfarande saknar en GPC kan du lägga till dessa med hjälp av massproduktredigeraren i Facebook och Instagram by Meta.

Du bör ange den mest specifika kategorin som är möjlig från Googles produktkategorilista. I skatteändamål måste Googles produktkategorier vara minst två nivåer djupa, till exempel Kläder och accessoarer > kläder.

Redigera Googles produktkategorier

Om dina produkter automatiskt tilldelas en produktkategori från Google kan du redigera din produktinformation med hjälp av massredigeraren i Facebook och Instagram by Meta.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Facebook & Instagram.

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Visa alla synkroniserade produkter i avsnittet Produktstatus på sidan Översikt.

5. Välj de produkter som du vill redigera.

6. Klicka på Redigera produkter.

7. Redigera Googles produktkategorifält för dina produkter.

8. Klicka på Spara.

Nästa gång dina produkter synkroniseras med din Facebook-katalog synkroniseras dessa värden. Produktdetaljer synkroniseras inom 15 minuter efter det att produktändringar har sparats.

Automatiska skattekategorier i Commerce Manager

Om du inte har angett en giltig produktkategori för de artiklar som du säljer direkt på Facebook eller Instagram i kassan, tilldelar Meta automatiskt en produktkategori. Meta använder automatiserad programvara som tar hänsyn till bilder, namn och annan produktinformation för att bestämma den mest sannolika kategorin att tilldela och matchar sedan produktkategorin med motsvarande momskod för att beräkna skatt.

Om din produkt saknar en giltig produktkategori tilldelar Meta automatiskt en kategori. Meta åsidosätter aldrig din valda kategori efter att du har tillhandahållit en. Läs mer om automatiska kategorier i Commerce Manager.

Du kan redigera produkter som tilldelas en automatisk Google-produktkategori med hjälp av massredigeraren i Facebook och Instagram by Meta. Nästa gång dina produkter synkroniseras med din Facebook-katalog synkroniseras dessa värden. Produktdetaljer synkroniseras inom 15 minuter efter det att produktändringar har sparats.