Facebook Shop

Du kan visa dina Shopify-produkter på din Facebook-sida genom att använda Facebook Shop-funktionen i Facebook och Instagram by Meta.

När du konfigurerar Facebook Shop-funktionen skapar Facebook ett Shop-avsnitt på din Facebook-sida. Dina Shopify-produkter visas i Shop-avsnittet så att kunder kan handla på din Facebook-sida. Om du gör ändringar för en produkt i Shopify uppdateras ändringarna även i din Facebook Shop.

När ditt konto har verifierats av Facebook visas ett Shop-avsnitt på din Facebook-sida. Det är här som dina produkter visas när Facebook Shop-funktionen är aktiverad i Facebook och Instagram by Meta. Du kan hantera dina produkter, ordrar och kunder i din Shopify-administratör.

Facebook lägger till en Shoppa nu-knapp på din Facebook-huvudsida som länkar till butiksavsnittet på din Facebooksida. Du kan göra ändringar för knappen på Facebook, inklusive att länka den till en Shopify-webbutik.

Kundförfrågningar

Kunder kan skicka meddelanden till dig via din Facebook-sida med Messenger och du kan svara som ditt företag.

Dina kunder kan också kontakta dig via e-post genom att använda knappen Kontakta säljare på Facebook. Den här knappen vidarebefordrar kundförfrågningar till den kundsupportadress som du har angett i din Shopify-administratör.

Kunduppgifter

Facebook kräver att du hanterar den kundinformation som du samlar in via Facebook Shop i enlighet med deras handelsavtal.

Kassa

När en kund väljer en produkt att köpa från din Facebook-sida tas de till produktsidan i din Shopify-butik, där de kan lägga till produkten i sin varukorg och sedan fortsätta handla. Kunden får bekräftelse via e-post om sina ordrar från din butik och deras ordrar visas på sidan Ordrar i din Shopify-administratör, tillsammans med resten av dina webbutiksordrar. Ordrar som görs med Facebook Shop visas som hänvisade från Facebook.

Om du väljer Kassa på Instagram och Facebook som din betalningsmetod i stället för Kassa i Shopify-butiken, kan kunderna betala i kassan utan att lämna Facebook.