Facebook Shop

Du kan vise Shopify-produkter på Facebook-siden ved å bruke Facebook Shop-funksjonen i Facebook og Instagram av Meta.

Når du konfigurerer Facebook Shop-funksjonen, oppretter Facebook en Shop-seksjon på Facebooksiden din. Shopify-produktene dine vises i Shop-seksjonen slik at kundene kan handle på Facebook-siden din. Hvis du gjør endringer i et produkt i Shopify, oppdateres også endringene i din Facebook Shop.

Når kontoen din er bekreftet av Facebook vises seksjonen Shop på Facebook-siden. Her vises produktene når Facebook Shop-funksjonen er aktivert i Facebook og Instagram av Meta. Du kan administrere produkter, bestillinger og kunder i Shopify-administrator.

Facebook legger til en Shop nå-knapp på hovedsiden i Facebook som kobler til Shop-seksjonen på Facebook-siden din. Du kan utføre endringer på knappen i Facebook, deriblant ved å koble den til en Shopify nettbutikk.

Kundehenvendelser

Kundene kan sende deg meldinger gjennom Facebook-siden din ved å bruke Messenger, og du kan svare som bedriften din.

Kundene kan også kontakte deg via e-post ved å bruke Kontakt selger-knappen på Facebook. Denne knappen videresender kundeforespørsler til e-postadressen for kundestøtte som du har angitt i din Shopify-administrator.

Kundeinformasjon

Facebook krever at du håndterer kundeinformasjonen som du samler inn gjennom Facebook Shop i henhold til forhandleravtalen.

Butikkens kasse

Når en kunde velger et produkt de vil kjøpe fra Facebook-siden din, blir de tatt med til produktsiden i Shopify-butikken, der de kan legge til produktet i handlekurven og fortsette å handle. Kunden mottar e-postbekreftelser om bestillingene fra butikken din, og bestillingene deres vises på Bestillinger-siden i Shopify-administrator sammen med resten av bestillingene i nettbutikken. Bestillinger som gjøres med Facebook Shop vises som henvist fra Facebook.

Hvis du velger Kjøp på Instagram og Facebook som kassemetode, i stedet for Kjøp i Shopify-butikken, kan kundene handle uten å forlate Facebook.