Konfigurera Facebook och Instagram från Meta

Innan du kan börja sälja på Facebook eller skapa Facebook-annonskampanjer i Shopify måste du först konfigurera Facebook och Instagram från Meta.

Facebook och Instagram by Meta har en produktkatalog för Facebook Marketing, Instagram Shopping och Facebook Shop. Alla produkter i din katalog är tillgängliga för alla tre funktioner. Om du gör en produkt otillgänglig tas produkten bort från alla tre funktionerna.

Varning! Om du installerar Facebook och Instagram by Meta och ansluter alla tillhörande konton kan det leda till att du kopplar bort alla aktiva Facebook-funktioner om du kopplar bort något av dessa konton.

Grundläggande krav

Facebook and Instagram by Meta är tillgängligt för alla Shopify-planer. Innan du kan börja använda Facebook and Instagram by Meta måste du skapa en Facebook Business Manager som är kopplad både till företagets Facebook-sida och till ett annonskonto som har en administratörsroll för Business Manager.

Om du har ett personligt annonskonto, måste du ansluta det till en Business Manager. Om du aldrig har annonserat med ditt personliga annonskonto måste du skapa ett nytt annonskonto inuti Business Manager för att skapa Facebook-reklamkampanjer. Läs mer om Business Manager och annonskonton i hjälpcentret för Facebook-annonser.

Om du inte har en Business Manager kan du skapa en när du konfigurerar Facebook och Instagram by Meta.

Inställningar för Facebooksida

Följande krav måste uppfyllas på Facebook innan du kan ansluta din Facebooksida:

• Ditt Facebook-konto måste ha en administratörsroll på sidan.
  • Facebooksidan måste vara publicerad.
  • Du kan vara en administratör på flera Facebook-sidor och komma åt dem alla med en enda Facebook Business Manager. Dock kan varje Facebook-företagssida endast ägas av en enda Facebook Business Manager. Du måste vara administratör för både den Facebook Business Manager som äger en viss Facebook-sida och för själva Facebook-sidan för att kunna ansluta den med Facebook och Instagram by Meta i Shopify.

Lär dig hur du skapar en Facebook-sida för ditt företag på Facebooks Hjälpcenter.

Du måste även sälja med hjälp av en Shopify webbutik och butiken får inte vara lösenordsskyddad. Läs om hur du tar bort ditt lösenord för webbutiken.

Behörighet till kanal

Du måste ha ett Facebook-konto och en webbshop för att kunna installera Facebook och Instagram by Meta. Om du inte har ett Facebook-konto när du installerar Facebook och Instagram by Meta i din Shopify-administratör kommer du uppmanas att bli medlem.

Du kan behöva ändra din butiks inställningar innan du kan lägga till en försäljningskanal på grund av särskilda behörighetskrav.

Om din butik inte är behörig för en försäljningskanal, visas kanalen som Otillgänglig i din Shopify-admin. Klicka på Du kan inte lägga till den här kanalen för att läsa mer om varför din butik inte är behörig.

Installera och konfigurera Facebook och Instagram by Meta

Steg:

När du har konfigurerat en funktion i Facebook och Instagram by Meta, är de Facebook-tillgångar som du ansluter redan slutförda för att konfigurera ytterligare funktioner. Vissa ytterligare tillgångar, till exempel ett annonskonto för Facebook Marketing, kan krävas för att slutföra konfigurationen för vissa funktioner.

För mer information om hur du ställer in funktioner i Facebook och Instagram från Meta, se:

Lägga till medarbetare på Facebook och Instagram by Meta

Om en medarbetare konfigurerar kanalen i sin Shopify-admin så visas Facebook och Instagram by Meta för alla andra medarbetare men kommer inte att visas som ansluten.

Om medarbetare behöver använda Facebook och Instagram från Meta måste de ansluta till Facebook och Instagram från Meta i Shopify-administratören via sina egna Facebook-konton. Medarbetarnas Facebook-konton måste ha administratörsbehörighet för Företagshanteraren och den Facebooksida som är kopplad till Shopify-butiken för att kunna ansluta till Facebook och Instagram från Meta.

Auktorisera Facebook och Instagram by Meta för ditt Facebook-konto

När du konfigurerar Facebook och Instagram by Meta tillåter du att Shopify får åtkomst till en Facebook-sida för ditt företag samt till ett Facebook-annonskonto och Business Manager. Facebook-sidan kopplas till ditt personliga Facebook-konto, men Shopify använder din personliga Facebook-kontoinformation endast för att komma åt Facebook-sidan, annonshanteraren och Facebooks Business Manager.

Obs! Om ditt Facebook-konto har en administratörs- eller redaktörsroll på en Facebook-sida kan du publicera, kommentera och skicka meddelanden utan att kunden ser din personliga information. Läs mer om Facebook Sidroller.

Förstå roller och tillstånd på Facebook

På Facebook behöver du ha en administratörsroll för en sida och en Business Manager innan du kan komma åt alla Facebooks inställningar och göra vissa ändringar. Sidor och Business Managers har separata kontobehörigheter, vilket innebär att du behöver ha administratörsroller för var och en. Den Business Manager som du väljer i Facebook och Instagram by Meta måste vara ägare till Facebook-sidan under introduktionsskedet. Om Facebook-sidan ägs av en annan Business Manager, listas inte Facebook-sidan som ett anslutningsalternativ. Om du inte kan ansluta en önskad Facebook-sida ska du kontrollera att den Facebook Business Manager som du ansluter äger Facebook-sidan eller så kan du försöka ansluta en annan Business Manager.

Du kan hitta en Översikt över Facebooks roller och tillstånd och länkar till fler resurser på Facebooks Hjälpcenter.

Mer hjälp från Facebooks hjälpcenter

Om du behöver hjälp med att felsöka konfigurationen av Facebook-kontot så granskar du följande artiklar från Facebooks Hjälpcenter:

Felmeddelanden vid introduktion

När du installerar Facebook och Instagram by Meta kan det hända att du får ett introduktionsfelmeddelande. Det här avsnittet innehåller information om specifika felmeddelanden och de möjliga stegen för att lösa dem, men du bör först granska följande överväganden:

• Problemet kan vara relaterat till ett pågående problem. Detta kan du kontrollera genom att gå till sidan Shopify-status.
  • Du kan bara få godkännande från Meta för att använda Facebook och Instagram by Meta.
  • Facebook och Instagram by Meta underhålls av Meta, så Shopify har begränsad inblick i introduktionsfelen.
  • Du kanske kan lösa problemet genom att följa de lokala felsökningsstegen.

Granska följande felmeddelanden som du kan få när du konfigurerar Facebook och Instagram by Meta i Shopify-admin. Granska även de steg du kan vidta för att försöka lösa problemet.

Om du fortfarande behöver hjälp kan du använda länken Få support i kanalen Facebook- och Instagram.

Meddelanden om behörighet och tillstånd

Förfrågan slutfördes inte. Ett tillfälligt problem uppstod när din förfrågan skulle slutföras. Försök igen senare

Granska och bekräfta att du har rätt behörigheter på Facebook och försök sedan slutföra stegen Konfigurera butiken igen.

Detta Facebook-konto är begränsat. Du kan inte konfigurera en butik eller katalog just nu

Granska Meta-guiden om Felsökning av ett begränsat konto.

Det här kontot kan inte väljas eftersom det inte har en etablerad närvaro på Instagram. Försök igen när kontot har mer aktivitet eller välj ett annat

Du kan också få det relaterade felmeddelandet "Kan inte ansluta den här tillgången. Kontonärvaro".

Facebook-kontot och -sidan eller Instagram Professional-kontot måste ha visat tillförlitlighet, inklusive genom en autentisk, etablerad närvaro. Detta kan även innebära att du har en tillräckligt stor följarbas. Granska Instagram-guiden om Behörighetskrav för Commerce.

Det här kontot kan inte väljas eftersom du inte är administratör för företagskontot. Välj en annan tillgång eller be administratören att uppdatera behörigheter

Granska Meta-guiden om att Ändra någons åtkomst och behörigheter till en företagsportfölj eller affärstillgång. Du måste ha rätt behörighetsnivåer för den Facebook-sida eller det Instagram-konto som du försöker ansluta i Shopify-admin.

Butiken kunde inte skapas. Valt Instagram-konto är inte berättigat till Facebook Commerce

Granska Instagrams guide om Behörighetskrav för Commerce för att säkerställa att kontot är berättigat till försäljning på Facebook och Instagram som ett företag.

Facebook-sidan eller Instagram-kontot kan inte väljas eftersom den/det är länkat till en butik som fortfarande är under granskning eller som inte överensstämmer med våra säljpolicyer. Du kan försöka igen efter att du har granskat och löst problem med kontokvalitet

Granska Metas guide om Behörighetskrav för Commerce och Instagrams guide om Behörighetskrav för Commerce.

Detta Facebook-konto är inte berättigat till konfiguration. Vi erbjuder inte butiks- eller katalogkonfiguration i din region

Bekräfta att du befinner dig i ett av de Länder som stöds för butiker på Facebook och Instagram.

Meddelanden om konton och tillgångar

Tillgången är redan ansluten till en annan butik

Du kan också få det relaterade felmeddelandet "Detta Facebook-konto/Instagram-konto kan inte väljas eftersom det redan är anslutet till en annan Shopify-butik. Du kan koppla bort Facebook-sidan/Instagram-kontot från den nuvarande Shopify-butiken och sedan försöka igen för att välja det".

Bekräfta om du har några andra Shopify-butiker som Facebook-sidan eller Instagram-kontot kan vara anslutet till. Om du inte kommer ihåg butiks-URL:en till en annan Shopify-butik som du kan ha så kan du återställa butiksnamn och -adress.

Shopify-butiken är ansluten till [namn]

Klicka på länken kontakta oss i felmeddelandet.

Webbplatsen kan inte användas. [namn].myshopify.com används redan av ett annat företag. Om du tror att det har skett ett misstag kan du begära en ny granskning

Det här felet visas när myshopify.com-domänen är länkad till ett annat Business Manager-konto.

Gå till Facebook Business Manager-inställningarna och klicka på profilikonen. Kontrollera alla andra Business Manager-konton som du har. Ta bort myshopify.com-domänen om du upptäcker att den är länkad till andra konton. Försök sedan göra introduktionsprocessen igen för att få myshopify.com-domänen länkad till rätt Business Manager-konto.

Kontonamnet är inte tillåtet. Namnet du valde för detta Commerce Manager-konto är inte giltigt. Var god välj ett annat

Ditt Commerce Manager-konto kan ha ett felaktigt namn. Granska Meta-guiden om att Skapa ett Commerce-konto i Commerce Manager, inklusive följande uppgifter:

• Commerce-kontonamnet ska matcha företagets offentliga namn.
  • Commerce-kontonamnet får inte innehålla några specialtecken.
  • Commerce-kontonamnet får inte innehålla orden "facebook", "ig" eller "meta".

Om du byter namn på Commerce-kontot försöker du ansluta det i Shopify-admin igen.

Andra felmeddelanden

Acceptera cookies från Facebook på den här webbläsaren?

När du klickar på Acceptera alla för Acceptera cookies från Facebook i den här webbläsaren?, kan detta leda till att dialogrutan laddas om. Prova de lokala felsökningsstegen.

"Avsluta kanalens konfiguration" slutförs inte

Prova de lokala felsökningsstegen.

Inloggningen inaktiverades. Inloggning på Facebook från en inbäddad webbläsare är inaktiverad för kontosäkerhetens skull. Ladda ner och logga in på Facebook-appen på din enhet och försök igen för att fortsätta

Detta händer när du använder Shopifys mobilapp för att försöka ansluta Facebook-kontot i Facebook & Instagram-kanalen, eftersom Facebooks inloggningsautentisering inte stöds för Android-inbäddade webbläsare. Använd istället en mobil webbläsare eller en webbläsare på datorn för att ansluta Facebook-kontot i Facebook & Instagram-kanalen.