Facebook en Instagram by Meta instellen

Je kunt pas op Facebook verkopen of Facebook-advertentiecampagnes aanmaken in Shopify als je Facebook en Instagram by Meta hebt ingesteld.

Facebook en Instagram by Meta heeft één productcatalogus voor Facebook Marketing, Instagram Shopping en Facebook Shop. Alle producten in je catalogus zijn beschikbaar voor alle drie de functies. Als je een product onbeschikbaar maakt, wordt het product uit alle drie de functies verwijderd.

Basisvereisten

Facebook en Instagram by Meta zijn beschikbaar voor alle Shopify-abonnementen. Je kunt Facebook en Instagram by Meta pas gebruiken nadat je een Facebook Business Manager hebt ingesteld die is gekoppeld aan zowel de Facebook-pagina van je bedrijf als aan een advertentie-account met een beheerdersrol voor de Bedrijfsmanager.

Als je een persoonlijk advertentie-account hebt, dan moet je dat verbinden met een Bedrijfsmanager. Als je nog nooit advertenties hebt weergegeven met je persoonlijke advertentieaccount, moet je in Bedrijfsmanager een nieuw advertentieaccount maken voordat je Facebook-advertentiecampagnes kunt maken. In het Helpcentrum voor Facebook-advertenties kun je meer informatie vinden over Bedrijfsmanager en advertentieaccounts.

Als je geen Bedrijfsmanager hebt, kun je er een instellen wanneer je Facebook en Instagram by Meta instelt.

Instellingen van Facebook-pagina

Op Facebook moet je aan de volgende vereisten voldoen voordat je een Facebook-pagina kunt verbinden:

• Je Facebook-account moet een beheerdersrol op de pagina hebben.
  • De Facebook-pagina moet zijn gepubliceerd.
  • Je kunt op meerdere Facebook-pagina's beheerder zijn en ze allemaal openen met behulp van één Facebook Business Manager. Elke Facebook-bedrijfspagina kan echter slechts eigendom zijn van één Facebook Business Manager. Je kunt een specifieke Facebook-pagina alleen verbinden met Facebook en Instagram by Meta in Shopify als je de beheerder bent van zowel de Facebook Business Manager die eigenaar is van deze pagina als de pagina zelf.

In het Facebook-helpcentrum kun je leren hoe je een Facebook-pagina voor je bedrijf maakt.

Je moet ook verkopen met behulp van een Shopify-webshop en je winkel mag niet met een wachtwoord zijn beveiligd. Ontdek hoe je het wachtwoord van je webshop kunt verwijderen.

Geschiktheidscriteria voor het kanaal

Je hebt een Facebook-account en een webshop nodig om Facebook en Instagram by Meta te installeren. Als je nog geen Facebook-account hebt wanneer je Facebook en Instagram by Meta in het Shopify-beheercentrum installeert, wordt je gevraagd er een aan te maken.

Vanwege specifieke criteria moet je mogelijk de instellingen van je winkel wijzigen voordat je een verkoopkanaal kunt toevoegen.

Als je winkel niet in aanmerking komt voor een verkoopkanaal, wordt het kanaal als Niet beschikbaar weergegeven in het Shopify-beheercentrum. Klik op Je kunt dit kanaal niet toevoegen om te zien waarom je winkel niet in aanmerking komt.

Facebook en Instagram by Meta installeren en instellen

Stappen:

Nadat je een functie in Facebook en Instagram by Meta hebt ingesteld, zijn de Facebook-assets die je koppelt al klaar voor de installatie van extra functies. Mogelijk zijn aanvullende assets vereist, zoals een advertentieaccount voor Facebook Marketing, om de instelling van bepaalde functies te voltooien.

Voor meer informatie over het instellen van de functies van Facebook en Instagram by Meta kun je de volgende bronnen raadplegen:

Medewerkers toevoegen aan Facebook en Instagram by Meta

Als medewerkers het kanaal instellen in het Shopify-beheercentrum, wordt Facebook en Instagram by Meta weergegeven aan alle andere medewerkers, maar wordt het niet weergegeven als verbonden.

Medewerkers kunnen Facebook en Instagram by Meta pas gebruiken als ze er met hun eigen Facebook-account verbinding mee maken in het Shopify-beheercentrum. Het Facebook-account van de medewerker heeft beheerderstoegang nodig tot de Bedrijfsmanager en de Facebook-pagina die zijn gekoppeld aan de Shopify-winkel om verbinding te kunnen maken met Facebook and Instagram by Meta.

Facebook en Instagram by Meta voor je Facebook-account autoriseren

Wanneer je Facebook en Instagram by Meta instelt, geef je Shopify toegang tot een Facebook-pagina voor je bedrijf, alsook tot je Facebook-advertentieaccount en Bedrijfsmanager. De Facebook-pagina kan verbinding maken met je persoonlijke Facebook-account, maar Shopify gebruikt je persoonlijke Facebook-accountgegevens alleen om toegang te krijgen tot de Facebook-pagina, Advertentiebeheer-account en Facebook Bedrijfsmanager.

Inzicht in de rollen en machtigingen van Facebook

Op Facebook heb je een beheerdersrol voor een pagina en een bedrijfsmanager nodig voordat je toegang krijgt tot alle instellingen van Facebook en bepaalde wijzigingen kunt aanbrengen. Pagina's en bedrijfsmanagers hebben afzonderlijke accountmachtigingen, wat betekent dat je voor beide pagina's beheerdersrollen nodig hebt. Het is vereist dat de bedrijfsmanager die je selecteert in Facebook en Instagram by Meta, de eigenaar van de Facebook-pagina is tijdens de onboarding. Als de Facebook-pagina eigendom is van een andere bedrijfsmanager, wordt de Facebook-pagina niet vermeld als een optie om te koppelen. Als je een gewenste Facebook-pagina niet kunt koppelen, controleer je of de Facebook Business Manager die je koppelt, eigenaar is van de Facebook-pagina, of probeer een andere bedrijfsmanager te koppelen.

Je vindt een overzicht van Facebook-rollen en -machtigingen en links naar meer bronnen in het Facebook-helpcentrum.

Extra hulp van het Facebook-helpcentrum

Als je hulp nodig hebt bij het oplossen van problemen met de instellingen van je Facebook-account, raadpleeg dan de volgende artikelen in het Facebook-helpcentrum: