Alennuskoodien hallinta

Voit hallita olemassa olevia alennuksia monin eri tavoin.

Käytä alennuksen aikajanaa

Kun olet luonut alennuksen, näet alennuksen asetussivulla aikajanan, joka kuvaa sen tapahtumahistoriaa:

Alennusaikataulu

Aikajana näyttää alennuksen luomispäivän ja -ajan sekä sen, milloin alennus poistetaan käytöstä tai otetaan käyttöön. Se näyttää myös alennuksen muokkausten tallennuspäivän ja -ajan mutta ei kuvaa yksittäistä muokkausta.

Alennuksen luonnin ja muokkausten seurannan lisäksi aikajana mahdollistaa sinulle ja henkilöstöllesi kommenttien lisäämisen alennukseen liittyvistä toimenpiteistä.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify administa Alennukset.

2. klikkaa sen alennuksen nimeä, jonka aikajanaa haluat tarkastella.

3. Selaa alennuksen asetussivun Aikajana-osioon.

4. Kirjoita kommentti tekstikenttään. Klikkaa emoji-kuvaketta, jos haluat lisätä kommenttiin emojin.

Tiedoksi: Vain sinä ja henkilöstö näette kommentit. klikkaa Näytä kommentit -ruutua, jos haluat kytkeä kommentit päälle tai pois aikajanalla.

1. Näytä kaupan työntekijäluettelo napauttamalla @-merkkiä, jos haluat mainita tietyt työntekijät kommentissasi:

Mainitse työntekijät

2. klikkaa #-merkkiä, jos haluat viitata kommentissasi tiettyihin tilauksiin, tilausluonnoksiin, asiakkaisiin, tuotteisiin, versoihin ja siirtoihin:

Viittaa tiettyyn tilaukseen

3. klikkaa paperiliitinkuvaketta, jos haluat liittää kommenttiisi tiedoston:

Liitä tiedosto kommenttiin

4. Lisää kommentti aikajanalle napauttamalla Julkaise.

Jos haluat poistaa kommentin alennuksen aikajanalta, klikkaa kommenttiruudun X-kuvaketta:

Poista kommentti

Mainosta alennusta jaettavan linkin avulla

Voit käyttää jaettavaa linkkiä alennuksen mainostamiseksi sosiaalisessa mediassa, sähköpostitse ja kohdesivujen kautta. Jaettava oletuslinkki voi ohjata asiakkaat kauppasi kohdesivulle, tiettyyn kokoelmaan tai tietylle tuotesivulle. Linkkiin liitettyä alennuskoodia käytetään automaattisesti asiakkaan seuraavassa ostoskorissa tai hänen aktiivisessa avoimessa ostoskorissaan.

Jaettavat alennuslinkit toimivat vain aktiivisten alennusten osalta. Ennen kuin voit luoda jaettavan alennuslinkin, sinun on luotava ja tallennettava alennuskoodi, joka sisältää linkitettävät tuotteet tai kokoelmat. Jos kohdistat useita alennuksia yhteen tuotteeseen, jaettavissa alennuslinkeissäsi käytetään uusinta alennusta.

Vaiheet:

Kun olet kopioinut jaettavan linkin leikepöydälle, voit julkaista tai upottaa sen kaikkialle, missä haluat mainostaa alennustasi.

Jaettavan linkin uudelleenohjaus kaupan kohdesivulta

Jos haluat, että jaettava linkki ohjata asiakkaat muualle kuin kaupan kohdesivulle, voit lisätä manuaalisesti uudelleenohjauksen URL-osoitteeseen .

Vaiheet:

1. Valitse Shopify administa Alennukset.

2. klikkaa sen alennuksen nimeä, jota haluat mainostaa.

3. klikkaa Mainosta ja valitse sitten Hanki jaettava linkki.

4. klikkaa Kopioi linkki ja liitä linkki tekstieditoriin.

5. Muuta URL-laajennus muodosta /discount/code muotoon /discount/code?redirect=/new-path.

6. Muuta new-path vastaamaan sen sivun URL-laajennusta, johon haluat linkittää. Esimerkiksi: /discount/code?redirect=/collections/fresh-finds.

Kun olet muuttanut linkin URL-laajennuksen, voit julkaista tai upottaa sen kaikkialle, missä haluat mainostaa alennustasi.

Suodata alennukset

Voit suodattaa alennukset alennustyypin, aloituspäivän, tilan ja käyttökertojen mukaan:

Valitse suodatin

Voit muokata kutakin suodatinta eri arvojen mukaan, esimerkiksi:

Alennustyypin suodatinarvot

Vaiheet:

1. Valitse Shopify administa Alennukset.

2. Klikkaa Suodata alennukset.

3. klikkaa Valitse suodatin.

4. Valitse, miten haluat suodattaa alennuksesi: Alennustyyppi, Aloituspäivä, Tila tai Käyttökerrat.

5. klikkaa Valitse arvo.

6. Valitse arvo, jolla alennuksesi suodatetaan. Käytettävissä olevat arvot vaihtelevat valitsemasi suodattimen mukaan.

7. klikkaa Lisää suodatin.

Muokkaa alennusta

Vaiheet:

Poista alennus käytöstä

Voit poistaa vanhentumattoman alennuksen tilapäisesti käytöstä. Haluat ehkä poistaa alennuksen käytöstä kampanjan lopuksi tai kun aiot kokeilla eri markkinointistrategiaa.

Jos asiakas käyttää ostoskorissaan käytöstä poistettua alennuskoodia, hän saa kaupan virheilmoituksen: Unable to find a valid discount matching the code entered.

Vaiheet:

Poista useita alennuksia käytöstä

Voit poistaa useita vanhentumattomia alennuksia väliaikaisesti käytöstä joukkotoiminnolla. Haluat ehkä poistaa useita alennuksia käytöstä kampanjan lopuksi tai kun aiot kokeilla eri markkinointistrategiaa.

Jos asiakas käyttää ostoskorissaan käytöstä poistettua alennuskoodia, hän saa kaupan virheilmoituksen: Unable to find a valid discount matching the code entered.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify administa Alennukset.

2. Valitse Alennukset-sivulla vanhentumattomat alennukset, jotka haluat poistaa käytöstä:

Valitse useita alennuksia

1. Klikkaa Toiminnot ja sitten Poista alennukset käytöstä:

Poista alennukset käytöstä joukkotoimintona

1. Vahvista napauttamalla Poista käytöstä.

Ota käytöstä poistettu alennus uudelleen käyttöön

Vaiheet:

Ota useita alennuksia uudelleen käyttöön

Vaiheet:

1. Valitse Shopify administa Alennukset.

2. Valitse Alennukset-sivulla vanhentuneet alennukset, jotka haluat ottaa uudelleen käyttöön:

Valitse useita alennuksia

1. Klikkaa Toiminnot ja sitten Ota alennukset käyttöön:

Alennusten ottaminen käyttöön joukkotoimintona

1. Vahvista napsauttamalla Ota käyttöön.

Poista alennukset