Lista dina produkter utan kostnad på Google

För berättigade butiker som bedriver försäljning i USA kan produkter som synkroniseras med Google Merchant Center med hjälp av Shopifys Google-kanal visas i relevant Google Shopping-flik och i Googles sökresultat gratis. Om du vill ha en fullständig lista över var gratis listning kan visas, se Google Merchant Center.

Om du redan använder Google-kanalen för att synkronisera produkter till Google Merchant Center, kan du bekräfta att ditt produktflöde har valts till ytor på Google. Om du använder ytor på Google kan dina produkter visas i obetalda produktlistningar på Google-ytor, inklusive Google Sök, fliken Google Shopping och Google Bilder.

Om du är nybörjare med Google-kanalen måste du konfigurera appen för att synkronisera dina produkter med Google Merchant Center.

Om gratis listningar

Genom att använda Google-kanalen kan dina produkter komma att vara berättigade till gratis listningar på fliken Google Shopping och i Google Sök.

Kunder som söker på fliken Google Shopping har en hög köpavsikt, så dina produktlistningar i Google Shopping-resultat kan konvertera bättre än vanliga sökmotorresultat. Dessutom visas endast godkända produkter i sökresultaten för fliken Google Shopping, och det är en större chans att nya kunder kommer att upptäcka dina produkter när de söker i Google Shopping än i vanliga sökmotorlistningar. Dina produkter kan också visas som ett avancerat utdrag på sökresultatsidan för relaterade produktsökningar.

Även om du kan vara berättigad att lista dina produkter gratis på Google, avgörs verkställandet av dina listningar i sökresultaten av maskininlärning. Mer information om hur du visar produkter på ytor på Google finns i hjälpen i Google Merchant Center.

För att förbättra prestandan för dina produktlistningar i Google Shopping-fliken, använd följande vägledning för att optimera din produktinformation:

• Se till att din produkt-och butiksinformation är beskrivande och uppdaterad.
  • Lägg till högkvalitativa bilder till dina produkter.
  • Optimera dina produkttitlar och beskrivningar genom att inkludera nyckelord som kunder använder i sökningar.
  • Lägg till relevanta produktdata, till exempel storlekar eller genus, för att förbättra chansen för kunder att hitta dina produkter.
  • Lägg till en produkttyp till dina produkter upp till minst 3 nivåer. Läs mer om produkttyp på Google Merchant Center-hjälpen.

Om du är nybörjare med onlineförsäljning kan det ta tid innan dina produkter visas i relevanta sökresultat. Läs mer om bästa praxis för att visa dina produkter på ytor på Google på Google Merchant Center-hjälpen.

Bekräfta att ditt produktflöde är anmält till ytor över hela Google

För att dina synkroniserade produkter ska vara berättigade att visas i gratislistningar på Google måste din butik bedriva försäljning i USA. Metoden som du använde för att skapa ditt Google Merchant Center-konto avgör dessutom om ditt produktflöde automatiskt används för att visa på ytor över Googles program:

• Om du skapade ditt Merchant Center-konto genom att använda Google-kanalen och din butik uppfyller behörighetskraven kan dina godkända produkter automatiskt börja visas på Shopping-fliken i relevanta sökresultat.

• Om du skapade ditt Merchant Center-konto utanför Shopify måste du använda Google Merchant Center för att bekräfta huruvida dina produkter kan visas på Shopping-fliken i relevanta sökresultat.

Läs mer om hur du visar statusen för ditt produktflöde från Google Merchant Center-hjälpen. Om du behöver anmäla dig till ytorna över Googles program kan du göra det från Google Merchant Center.

Steg:

1. Klicka på produkter från butikens Google Merchant Center-konto.
  2. Klicka på flöden för att se inställningarna för dina produktflöden.
  3. Under destination, bekräfta att ytor över Google är listad. Om ditt produktflöde listar ytor över hela Google som destination kan dina godkända produkter visas på Shopping-flikens resultatsida.
  4. Om ytor över Google inte är listad som en destination för ditt produktflöde måste du välja det:
    1. Klicka på namnet på ditt produktflöde. Produktflöden som skapats av Shopify listas som Content API.
    2. Klicka på USA under land. Om du inte säljer till USA kan du inte välja detta.
    3. Markera ytor över Google för att välja.

Att välja bort gratislistor på Google Köpflik

Du kan välja bort att visa dina produkter på ytor över Google-program från Google Merchant Center. Läs mer om att ta bort ett flöde från en destination från hjälpen i Google Merchant Center.