Lista dina produkter utan kostnad på Google

För berättigade butiker kan produkter som synkroniseras med Google Merchant Center med hjälp av Shopifys Google-kanal visas i Google. Om du vill ha en fullständig lista över var gratis listningar kan visas, se Google Merchant Center.

Om du redan använder Google-kanalen för att synkronisera produkter till Google Merchant Center kan du bekräfta att ditt produktflöde har valts till ytor över Google. Om du anmäler dig till ytor på Google kan dina produkter visas i obetalda produktlistningar på Googles ytor. Du kan välja en Comparison Shopping Service via CSS-kontrollpanelen som finns i ditt Google Merchant Center.

Om du är nybörjare med Google-kanalen måste du konfigurera appen för att synkronisera dina produkter med Google Merchant Center.

Om gratis listningar

Genom att använda Google-kanalen kan dina produkter komma att bli berättigade till gratis listningar på Shopping-fliken.

Kunder som söker på fliken Shopping är inställda på att köpa, så dina produktlistningar i de sökresultaten kan leda till högre konvertering än vanliga sökmotorresultat. Dessutom visas endast godkända produkter i sökresultaten för fliken Shopping, så det är större chans att nya kunder upptäcker dina produkter när de söker i Shopping än i vanliga sökmotorlistningar. Dina produkter kan också visas som ett avancerat utdrag på sökresultatsidan för relaterade produktsökningar.

Även om du kan vara berättigad att lista dina produkter gratis på Google så är det maskininlärningen som avgör resultaten av dina listningar i sökresultaten. Mer information om hur du visar produkter på ytor på Google finns i Google Merchant Center.

För att förbättra resultatet av dina produktlistningar på Shopping-fliken kan du använda följande vägledning för att optimera din produktinformation:

• Se till att din produkt-och butiksinformation är beskrivande och uppdaterad.
  • Lägg till högkvalitativa bilder till dina produkter.
  • Optimera dina produkttitlar och beskrivningar genom att inkludera nyckelord som kunder använder i sökningar.
  • Lägg till relevanta produktdata, till exempel storlekar eller genus, för att förbättra chansen för kunder att hitta dina produkter.
  • Lägg till en produkttyp till dina produkter upp till minst 3 nivåer. Läs mer om produkttyp på Google Merchant Center-hjälpen.

Om du är nybörjare inom onlineförsäljning kan det ta tid innan dina produkter visas i relevanta sökresultat. Läs mer om bästa praxis för att visa dina produkter på ytor i Google på Google Merchant Center.

Länder och regioner som stöds

Du kan lista dina produkter gratis på Google i följande länder och regioner.

Länder och regioner som stöds för Googles gratis listningar.
Argentina Indien Saudiarabien
Australien Indonesien Singapore
Österrike Israel Slovakien
Belgien Irland Sydafrika
Brasilien Italien Sydkorea
Kanada Japan Spanien
Chile Malaysia Sverige
Colombia Mexico Schweiz
Tjeckien Nederländerna Taiwan
Danmark Nya Zeeland Thailand
Finland Norge Turkiet
Frankrike Filippinerna Ukraina
Tyskland Polen Förenade Arabemiraten
Grekland Portugal Storbritannien
Hong Kong SAR Rumänien USA
Ungern Ryssland Vietnam

Bekräfta att ditt produktflöde är anmält till ytor över hela Google

För att dina synkroniserade produkter ska vara berättigade att visas i gratislistningar på Google måste din butik ha försäljning i länder och regioner som stöds. Metoden som du använde för att skapa ditt Google Merchant Center-konto avgör dessutom om ditt produktflöde automatiskt visas på ytor över Googles program:

• Om du skapade ditt Merchant Center-konto genom att använda Google-kanalen och din butik uppfyller behörighetskraven kan dina godkända produkter automatiskt börja visas på Shopping-fliken i relevanta sökresultat.

• Om du skapade ditt Merchant Center-konto utanför Shopify måste du använda Google Merchant Center för att bekräfta huruvida dina produkter kan visas på Shopping-fliken i relevanta sökresultat.

Läs mer om hur du visar statusen för ditt produktflöde i hjälpavsnittet för Google Merchant Center. Om du behöver anmäla dig till Googles ytor kan du göra det från Google Merchant Center.

Steg:

1. Klicka på produkter från butikens Google Merchant Center-konto.
  2. Klicka på flöden för att se inställningarna för dina produktflöden.
  3. Bekräfta att Gratis produktlistningar listas under Destination. Om ditt produktflöde listar Gratis produktlistningar som en destination kan dina godkända produkter visas på Shopping-flikens resultatsida.
  4. Om ytor över Google inte är listad som en destination för ditt produktflöde måste du välja det:
    1. Klicka på namnet på ditt produktflöde. Produktflöden som skapats av Shopify listas som Content API.
    2. Under land väljer du ditt land. Du är inte berättigad att anmäla dig om du säljer till ett land eller en region som inte stöds.
    3. Markera Gratis produktlistningar för att anmäla dig.

Du kan avanmäla dig från gratis listningar på Shopping-fliken

Du kan avanmäla visning av dina produkter på Googles ytor i Google Merchant Center. Läs mer om att ta bort ett flöde från en destination i hjälpavsnittet för Google Merchant Center.