Visa dina produkter på Google Shopping-fliken

Produkter som synkroniseras med Google Merchant Center med Shopifys Google-kanal kan visas i relevanta sökresultat på Google Shoppingflik gratis genom ytorna över Googles program för berättigade butiker som säljer i USA.

Om du redan använder Google-kanalen för att synkronisera produkter till Google Merchant Center kan du bekräfta att ditt produktflöde har valts till ytor över Google. Om du är nybörjare med Google-kanalen måste du konfigurera appen för att synkronisera dina produkter med Google Merchant Center.

Om produktlistningar på Google Shopping-fliken

Kunder som söker på Google Shopping-fliken har en hög köpavsikt, så dina produktlistningar i Google Shopping-resultat kan konvertera bättre än vanliga sökmotorresultat. Dessutom visas endast godkända produkter i sökresultaten för Google Shopping-fliken, och det är en större chans att nya kunder kommer att upptäcka dina produkter när de söker i Google Shopping än i vanliga sökmotorlistor.

Även om dina produkter kan komma att visas i relevanta sökresultat för Google Shopingen-flik, avgörs prestandan för dina listningar i sökresultat av maskininlärning. Läs mer om hur du visar produkter på ytor över Google på Google Merchant Center-hjälpen.

För att förbättra prestandan för dina produktlistningar i Google Shopping, använd följande vägledning för att optimera din produktinformation:

• Se till att din produkt-och butiksinformation är beskrivande och uppdaterad.
  • Lägg till högkvalitativa bilder till dina produkter.
  • Optimera dina produkttitlar och beskrivningar genom att inkludera nyckelord som kunder använder i sökningar.
  • Lägg till relevanta produktdata, till exempel storlekar eller genus, för att förbättra chansen för kunder att hitta dina produkter.
  • Lägg till en produkttyp till dina produkter upp till minst 3 nivåer. Läs mer om produkttyp på Google Merchant Center-hjälpen.

Om du är nybörjare med onlineförsäljning kan det ta tid innan dina produkter visas i relevanta sökresultat. Läs mer om bästa praxis för att visa dina produkter på ytor på Google på Google Merchant Center-hjälpen.

Bekräfta att ditt produktflöde är anmält till ytor över hela Google

För att dina synkroniserade produkter ska visas på Google Shopping-fliken i relevanta sökresultat måste din butik sälja i USA. Metoden som du använde för att skapa ditt Google Merchant Center-konto avgör dessutom om ditt produktflöde automatiskt används för ytan över Googles program:

• Om du skapade ditt Merchant Center-konto genom att använda Google-kanalen och din butik uppfyller behörighetskraven kan dina godkända produkter automatiskt börja visas på Shopping-fliken i relevanta sökresultat.

• Om du skapade ditt Merchant Center-konto utanför Shopify måste du använda Google Merchant Center för att bekräfta huruvida dina produkter kan visas på Shopping-fliken i relevanta sökresultat.

Läs mer om hur du visar statusen för ditt produktflöde från Google Merchant Center-hjälpen. Om du behöver anmäla dig till ytorna över Googles program kan du göra det från Google Merchant Center.

Steg:

1. Klicka på produkter från butikens Google Merchant Center-konto.
  2. Klicka på flöden för att se inställningarna för dina produktflöden.
  3. Under destination, bekräfta att ytor över Google är listad. Om ditt produktflöde listar ytor över hela Google som destination kan dina godkända produkter visas på Shopping-flikens resultatsida.
  4. Om ytor över Google inte är listad som en destination för ditt produktflöde måste du välja det:
    1. Klicka på namnet på ditt produktflöde. Produktflöden som skapats av Shopify listas som Content API.
    2. Klicka på USA under land. Om du inte säljer till USA kan du inte välja detta.
    3. Markera ytor över Google för att välja.

Att välja bort gratislistor på Google Köpflik

Du kan välja bort ytor över Googles program från Google Merchant Center. Läs mer om hur du tar bort ett flöde från en destination från Google Merchant Center-hjälpen.