e-datadirektivet

e-datadirektivet er et sæt regler omkring databeskyttelse og privatliv i EU. Direktivet er særskilt i forhold til Persondataforordningen (GDPR) og indeholder yderligere krav til beskyttelse af privatliv i EU. Direktivet omhandler opbevaring og tilgang til oplysninger på enheder, som f.eks. cookies, e-mailmarkedsføring og andre aspekter af privatlivet.

e-datadirektivet kræver, at et website beder om brugernes samtykke, inden det gemmer cookies, som ikke er strengt nødvendige for websitets grundlæggende funktionalitet i browseren. Direktivet kræver også, at brugere får besked om en cookies generelle formål, inden de bliver bedt om at give samtykke. Dette gælder både for cookies fra oprindeligt websted, som genereres af dit website, og som normalt anvendes til analyser, samt tredjepartscookies, som normalt genereres af annoncører og bruges til markedsføringsmæssige formål. Både cookies fra oprindeligt websted og tredjepartscookies kan bruges til analyser og annoncering.

Hvis du er Shopify-shopejer og driver din virksomhed i eller handler med kunder fra EU, EØS (Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, som omfatter alle EU-lande samt Island, Liechtenstein og Norge), Storbritannien og Schweiz, skal du bede besøgende på dit website om deres tilladelse til at bruge cookies, som ikke er strengt nødvendige for websitets grundlæggende funktionalitet.Du kan gøre dette via et banner, som indlæses, når en besøgende går ind på din webshop.Du kan installere Shopifys Customer Privacy Banner-app eller gennemse Shopify App Store for at finde bannere om beskyttelse af personlige oplysninger fra tredjeparter.

Shopejere skal vælge mellem tre indstillinger for, hvordan Shopify bruger cookies til at indsamle og gemme data fra dine besøgende: Indsamles inden samtykke, Indsamles delvist inden samtykke og Indsamles efter samtykke.

Muligheder for indsamling af data i webshop
Indstilling Definition Indvirkning
Indsamles inden samtykke Data indsamles, inden kunden giver samtykke. Dette overholder muligvis ikke den relevante lovgivning for databeskyttelse og privatliv, men har ingen indvirkning på analyser og annoncekampagner. Ingen indvirkning på indsamling af analyse- eller markedsføringsdata.
Indsamles delvist inden samtykke Indsamling af analysedata begrænset til en brugersessions varighed, og indsamling af markedsføringsdata blokeres inden kundens samtykke. Denne valgmulighed kan påvirke analyse- og markedsføringsdata, og indsamlingen af analysedata kan blive reduceret.

Hvis du vælger denne valgmulighed, bliver du bedt om at installere en app med et banner om beskyttelse af personlige oplysninger.

Indsamles efter samtykke (anbefales) Data indsamles ikke, inden kunden giver samtykke. Dette kan være påkrævet i henhold til den relevante lovgivning for databeskyttelse og privatliv, men kan have en indvirkning på analyser og annoncekampagner. Da brugere har mulighed for ikke at give samtykke til indsamling af data, kan denne valgmulighed påvirke dine analyse- og markedsføringsdata. Der kan være et fald i antallet af samlede sessioner. Andre parametre, som afhænger af et nøjagtigt sessionstal til beregninger, kan også blive påvirket. Dette gælder f.eks. konverteringsraten.

Hvis du vælger denne valgmulighed, bliver du bedt om at installere en app med et banner om beskyttelse af personlige oplysninger.