Opret GLB-filer med Maya og Substance Painter

Brug Maya and Substance Painter til at eksportere en GLB-fil, der kan føjes til et produkt i Shopify-administratoren.

Klargør din model til eksport i Maya

Hvis du vil klargøre din model til eksport, skal du sørge for, at modellen er ét enkelt mesh, og at modellen kun har ét enkelt materiale tilknyttet.

Fremgangsmåde:

1. Importér din model i Maya ved at gå til Filer > Importér ..., vælge din 3D-fil og derefter klikke på Importér.
  2. Klik på Mesh > Kombiner for at samle dit mesh i et enkelt objekt.
  3. Pak modellen ud i UV-området 0-1. Sørg for, at UV'er ikke overlapper:
    Brug UV-editoren til at arrangere UV'erne mellem 0 og 1 på X- og Y-aksen.
  4. Anvend et Phong-materiale på modellen:
    1. Hold musemarkøren over modellen, højreklik og hold nede, og vælg Tildel nyt materiale ...
    2. Vælg Phong i dialogboksen

Eksportér meshet fra Maya

1. Markér hele meshet, og klik derefter på Fil > Eksportér det markerede ...
  2. Indtast et filnavn og den lokation, hvor filen skal gemmes.
  3. Vælg OBJExport i rullemenuen Filtype.
  4. Klik på Eksportér det markerede.

Importér og forbered OBJ-filen i Substance Painter

1. Opret et nyt Substance Painter-projekt ved at klikke på File (Filer) > New (Ny).
  2. Klik på Select (Vælg) for at vælge et mesh i dialogboksen New Project (Nyt projekt).
  3. Vælg OBJ-filen, du eksporterede fra Maya, og klik derefter på Open (Åbn).
  4. Klik på OK i vinduet New Project (Nyt projekt).
  5. Bekræft, at du har eksporteret dit mesh korrekt, ved at kontrollere, at der kun er angivet én tekstur på listen over teksturer.

Hvis du ser mere end et tekstursæt, skal du se Multiple texture sets (Flere tekstursæt).

6. Klik på knappen + i panelet Texture set settings (Indstillinger for tekstursæt) for at tilføje kanaler:

+-knappen er ved siden af kanalens overskrift. Knappen åbner en rullemenu, der viser de ekstra kanaler, der er tilgængelige.

- Påkrævet: Ambient occlusion (omgivende okklusion). - Valgfrit: Emissive (emitterende). Tilføj denne kanal, hvis din model har komponenter, der udsender lys. - Valgfrit: Opacity (uigennemsigtighed). Tilføj denne kanal, hvis din model har komponenter, som vil være gennemsigtige.

1. Klik på Bake Mesh Maps (bake mesh-kort) i panelet Texture set settings (Indstillinger for tekstursæt).

2. Læg teksturer på modellen.

Flere tekstursæt

Når du importerer OBJ-filen i Substance Painter, bør du kun se ét tekstursæt:

Tekstursættene er anført på listen Texture set.

Hvis du ser mere end ét tekstursæt, var en af følgende ting forkerte, da dit mesh blev eksporteret fra Maya:

• Mesh blev ikke kombineret til én enkelt genstand.
  • Mesh havde mere end én tekstur tildelt.

Hvis dette er tilfældet, skal du eksportere din model fra Maya igen og sørge for, at dit mesh er ét enkelt objekt og kun har en enkelt tekstur tildelt.

Eksporter glTF-filen fra Substance Painter

1. Klik på File (Filer) > Export Textures (Eksportér teksturer).
  2. Fra rullemenuen Config (Konfiguration) skal du vælge glTF PBR Metal Roughness (glTF PBR-metalgrovhed).
  3. Vælg den lokation, hvor du vil gemme dine teksturer.
  4. Vælg en dokumentstørrelse for at bestemme, hvor store teksturfilerne skal være.
  1. Klik på Eksportér.

Komprimering af teksturfiler

Når du har eksporteret modellen, skal du have følgende filer:

• modelName.bin
  • modelName.glb
  • modelName.gltf
  • modelNamebaseColor.png
  • modelNamenormal.png
  • modelName_occlusionRoughnessMetallic.png

Når du bruger glTF PBR Metal Roughness-konfigurationen (glTF PBR-metalgrovhed), eksporterer Substance Painter kun teksturfiler i PNG-format. Overvej at komprimere teksturfilerne og konvertere teksturer, der ikke har brug for en alfakanal, til en JPG. Dette reducerer den samlede filstørrelse, og mindre filstørrelser giver mulighed for hurtigere downloadhastigheder og mere problemfri interaktioner.

Det er bedst at holde din filstørrelse på 4 MB eller mindre.

Opret en GLB-fil

Bemærk: Hvis du ændrer formatet på dine PNG-billeder til JPG, skal du redigere den læsbare glTF-fil og ændre den nødvendige PNG-reference til JPG, før du kan pakke glTF-filen til en GLB. Åbn glTF-filen i tekstredigeringsprogrammet, opdater eventuelle filnavne til JPG fra PNG, og gem til sidst filen.

1. Besøg https://glb-packer.glitch.me/.
  2. Træk og slip de filer, du eksporterede fra Substance Painter, til websitet GLB Packer.

Filen out.glb vil blive downloadet på din computer. Når den er downloadet, kan du omdøbe filen og derefter uploade den til Shopify.