Opret GLB-filer med 3ds Max og Substance Painter

Brug 3ds Max and Substance Painter til at eksportere en GLB-fil, der kan føjes til et produkt i Shopify-administratoren.

Klargør din model til eksport i 3ds Max

Hvis du vil klargøre din model til eksport, skal du sørge for, at modellen er ét enkelt mesh, og at modellen kun har ét enkelt materiale tilknyttet.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Fil > Import ... > Importer ...
  2. Vælg din modelfil, og klik derefter på Åbn.
  3. I dialogboksen OBJ-importmuligheder skal du markere Importér som et enkelt mesh.
  4. Klik på Importér.
  5. Udpak modellen i 0-1-området. Sørg for, at ingen UV'er overlapper:
    Use the Edit UVWs editor to lay out the UVs between 0 and 1 on the X and Y axes.
  6. Brug det samme materiale på hele modellen.

Eksportér meshet fra 3ds Max

1. Klik på File > Eksport > Eksportér ...
  2. Indtast et filnavn og den placering, du vil eksportere modellen til.
  3. Vælg Gem som type i rullemenuen, vælg OBJ-eksport (.OBJ).
  4. Klik på Gem.
  5. I dialogboksen OBJ-eksportmuligheder skal du lade standardindstillingerne være, som de er, og klikke på Eksporter.

Importér og forbered OBJ-filen i Substance Painter

1. Opret et nyt Substance Painter-projekt ved at klikke på File (Filer) > New (Ny).
  2. Klik på Select (Vælg) for at vælge et mesh i dialogboksen New Project (Nyt projekt).
  3. Vælg OBJ-filen, du eksporterede fra 3ds Max, og klik derefter på Open (Åbn).
  4. Klik på OK i vinduet New Project (Nyt projekt).
  5. Bekræft, at du har eksporteret dit mesh korrekt, ved at kontrollere, at der kun er angivet én tekstur på listen over teksturer.

6. Klik på knappen + i panelet med indstillinger for tekstursæt for at tilføje kanaler:

The + button is beside the Channels heading. The button opens a drop-down menu that shows the additional channels that are available.

• Påkrævet: Ambient occlusion (omgivende okklusion).
    • Valgfrit: Emissive (emitterende). Tilføj denne kanal, hvis din model har komponenter, der udsender lys.
    • Valgfrit: Opacity (uigennemsigtighed). Tilføj denne kanal, hvis din model har komponenter, som vil være gennemsigtige.
  7. Klik på Bake Mesh Maps (bake mesh-kort) i panelet Texture set settings (Indstillinger for tekstursæt).

8. Læg teksturer på modellen.

Flere tekstursæt

Når du importerer OBJ-filen i Substance Painter, bør du kun se ét tekstursæt:

Texture sets are listed in the Texture set list panel.

Hvis du ser mere end ét tekstursæt, var en af følgende ting forkerte, da dit mesh blev eksporteret fra 3ds Max:

• Mesh blev ikke kombineret til én enkelt genstand.
  • Mesh havde mere end én tekstur tildelt.

Hvis dette er tilfældet, skal du eksportere din model fra 3ds Max igen og sørge for, at dit mesh er ét enkelt objekt og kun har en enkelt tekstur tildelt.

Eksporter glTF-filen fra Substance Painter

1. Klik på File (Filer) > Export Textures (Eksportér teksturer).
  2. Fra rullemenuen Config (Konfiguration) skal du vælge glTF PBR Metal Roughness (glTF PBR-metalgrovhed).
  3. Vælg den lokation, hvor du vil gemme dine teksturer.
  4. Vælg en dokumentstørrelse for at bestemme, hvor store teksturfilerne skal være.

5. Klik på Eksportér.

Komprimering af teksturfiler

Når du har eksporteret modellen, skal du have følgende filer:

• modelName.bin
  • modelName.glb
  • modelName.gltf
  • modelNamebaseColor.png
  • modelNamenormal.png
  • modelName_occlusionRoughnessMetallic.png

Når du bruger glTF PBR Metal Roughness-konfigurationen (glTF PBR-metalgrovhed), eksporterer Substance Painter kun teksturfiler i PNG-format. Overvej at komprimere teksturfilerne og konvertere teksturer, der ikke har brug for en alfakanal, til en JPG. Dette reducerer den samlede filstørrelse, og mindre filstørrelser giver mulighed for hurtigere downloadhastigheder og mere problemfri interaktioner.

Det er bedst at holde din filstørrelse på 4 MB eller mindre.

Opret en GLB-fil

1. Besøg https://glb-packer.glitch.me/.
  2. Træk og slip de filer, du eksporterede fra Substance Painter, til websitet GLB Packer.

Filen out.glb vil blive downloadet på din computer. Når den er downloadet, kan du omdøbe filen og derefter uploade den til Shopify.