Lage GLB-filer med Maya og Substance Painter

Bruk Maya og Substance Painter til å eksportere en GLB-fil som kan legges til et produkt i Shopify-administratoren.

Klargjør modellen din for eksport i Maya

For å klargjøre modellen for eksport må du sørge for at det er en enkel maske, og at det er brukt et enkelt material på den.

Trinn:

1. Importer modellen din til Maya ved å gå til Fil > Importer ..., velge 3D-filen og klikke på Importer.
  2. Klikk på Maske > Kombiner for å kombinere masken til et enkelt objekt.
  3. Pakk ut modellen i 0–1 rom. Sørg for at ingen UV-er overlapper:
    Use the UV Editor to lay out the UVs between 0 and 1 on the X and Y axes.
  4. Bruk et Phong-materiale til modellen:
    1. Med musepekeren over modellen, høyreklikk og hold, og velg deretter Tilordne nytt materiale ...
    2. Fra dialogboksen velger du Phong.

Eksporter masken fra Maya

1. Velg hele masken og klikk på Fil > Eksporter utvalg ...
  2. Angi et filnavn og stedet hvor filen skal lagres.
  3. Fra Filtype-rullegardinmenyen velger du OBJexport.
  4. Klikk på Eksporter utvalg.

Importere og klargjøre OBJ-filen i Substance Painter

1. Opprett et nytt Substance Painter-prosjekt ved å klikke på Fil > Ny.
  2. I dialogen Nytt prosjekt klikker du på Velg for å velge en maske.
  3. Velg OBJ-filen du eksporterte fra Maya og klikk deretter på Åpne.
  4. I vinduet Nytt prosjekt klikker du på OK.
  5. Kontroller at du har eksportert masken riktig ved å sjekket at det bare finnes ett tekstursett i Tekstursettliste-panelet.

6. I panelet Tekstursettinnstillinger klikker du på +-knappen for å legge til kanaler:

The + button is beside the Channels heading. The button opens a drop-down menu that shows the additional channels that are available.

• Obligatorisk: Ambient occlusion.
    • Valgfritt: Emissive. Legg til denne kanalen hvis modellen din har komponenter som avgir lys.
    • Valgfritt: Gjennomsiktighet. Legg til denne kanalen hvis modellen din har komponenter som er gjennomsiktige.
  7. I panelet Tekstursettinnstillinger klikker du på Bak maskekart.

8. Mal teksturer på modellen.

Flere tekstursett

Når du importerer OBJ-filen til Substance Painter, skal du bare se ett tekstursett:

Texture sets are listed in the Texture set list panel.

Hvis du ser mer enn ett tekstursett, var en av følgende feil da masken ble eksportert fra Maya:

• Masken ble ikke kombinert til et enkelt objekt.
  • Masken hadde mer enn én tekstur tilordnet.

I så fall må du eksportere modellen fra Maya igjen og sørge for at masken er et enkelt objekt og bare har en enkelt tekstur tilordnet.

Eksporter gITF-filen fra Substance Painter

1. Klikk på Fil > Eksporter teksturer.
  2. Fra nedtrekksmenyen Config velger du glTF PBR Metal Roughness.
  3. Velg hvor du vil lagre teksturene.
  4. Velg en dokumentstørrelse for å bestemme hvor store strukturfilene skal være.

5. Klikk på Eksporter.

Komprimere teksturfiler.

Når du har eksporter modellen, skal du ha følgende filer:

• modelName.bin
  • modelName.glb
  • modelName.gltf
  • modelNamebaseColor.png
  • modelNamenormal.png
  • modelName_occlusionRoughnessMetallic.png

Når du bruker konfigurasjonen glTF PBR Metal Roughness, eksporterer Substance Painter teksturfilene bare i PNG-format. Vurder å komprimere teksturfilene og konvertere teksturer som ikke trenger en alfakanal til en JPG. Da reduseres den totale filstørrelsen, og mindre filstørrelser muliggjør raskere nedlastingshastigheter og smidigere samhanding.

Det er best å la filstørrelsen være 4 MB eller mindre.

Opprett en GLB-fil

1. Gå til https://glb-packer.glitch.me/.
  2. Dra og slipp filene du eksporterte fra Substance Painter til GLB Packer-nettsiden

En fil kalt out.glb lastes ned på datamaskinen din. Når nedlastingen er komplett, kan du gi filen et nytt navn og laste den opp i Shopify.