Sijaintien käyttämisen aloittaminen

Useamman sijainnin varaston seuranta otetaan käyttöön kaikissa Shopify-kaupoissa. Jos haluat tarkistaa, onko sijainnit otettu käyttöön kaupassasi, siirry Shopify adminissa kohtaan Asetukset > Sijainnit.

Jos sijainnit on aktivoitu kaupassasi, sinua kehotetaan lukemaan lisää sijainneista Määritä kauppasi sijainnit noudattamalla alla olevia ohjeita.

Ilmoitus sijaintisivulla, että sijainnit on otettu käyttöön

Jos sijainteja ei ole otettu käyttöön kaupassasi, näet vaihtoehdon Ota varasto käyttöön sijainneissa. Lue alla olevat osiot ja opi, miten sijaintien käyttöönotto voi vaikuttaa kauppaasi. Voit sen jälkeen päättää, haluatko ottaa useita sijainteja käyttöön.

Ilmoitus sijaintisivulla, että sijainteja ei ole otettu käyttöön

Toimipaikat

Toimipaikkojen suurin mahdollinen määrä riippuu Shopify-tilauksestasi:

• Shopify Lite - 3
  • Basic Shopify - 4
  • Shopify - 5
  • Advanced Shopify - 8
  • Shopify Plus - 20 (Contact Plus -tuki, jos tarvitset yli 20 toimipaikkaa).

Deaktivoituja sijainteja ei huomioida sijaintirajoituksessa.

Jos käytät sovelluksia, jotka varastoivat tuotteita fyysisesti puolestasi, niitä käsitellään sijainteina. Varastosovelluksia ovat suoratoimitussovellukset, kolmannen osapuolen logistiikkapalvelut ja mukautetut huolintapalvelut. Sovellus voi esimerkiksi olla varasto, joka huolitsee tilauksia puolestasi. Vaikka näitä sovelluksia käsitellään, kuten sijainteja, niitä ei huomioida sijaintien määrä rajoituksessa.

Kun useita sijainteja koskeva varaston seuranta on otettu käyttöön kaupassasi, tarkista, että Shopify adminissa luetellut sijainnit vastaavat sijainteja, joita käytät varastointiin ja varastosi hallintaan.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Asetukset > Sijainnit. Sijainnit on lueteltu kohtien Sijainnit ja Sovellus ja räätälöidyt huolintapaikat vieressä.

2. Valinnainen: Voit luoda ja muokata sijainteja tai deaktivoida sijainteja, joita et enää käytä.

Sijainnit ja yksityiset sovellukset

Jos käytössä on yksityinen sovellus, joka on kehitetty juuri sinun kauppaasi varten, sinun on ehkä päivitettävä se, jotta voit käyttää varaston seurantaa useissa sijainneissa. Näet Sijainnit-sivulla ilmoituksen, joka kertoo, mitkä sovellukset täytyy päivittää. Paras on kuitenkin tarkistaa sovelluksen kehittäjältä, vaatiiko sovellus päivitystä.

Kehittäjille on tarjolla lisätietoja siirtymisestä useiden sijaintien tukemiseen.

Sijaintisuodattimet

Kun olet määrittänyt sijainnit, sijaintisuodatin ilmestyy niille Shopify adminin sivuille ja osiin, joissa sitä sovelletaan, kuten Tilaukset- ja Varasto-sivuille. Seuraavassa esimerkissä suodatin näytetään tuotetietosivun Tuoteversiot-kohdassa:

Tuotesivun sijaintivalikko

Kun valitset sijainnin suodattimessa, sivu säilyttää valintasi, kunnes vaihdat sen. Sivun valittu sijainti tallennetaan selaimen evästeeseen, joten sitä ei ylläpidetä laitteiden tai selainten välillä.

Varastomäärät

Kun useiden sijaintien varaston seuranta on käytössä, kaikki olemassa olevat varastomäärät kohdennetaan lähettäjän osoitteeseen. Lähettäjän osoitteen sijainti on osoite, jota käytetään toimituskulujen laskemiseen.

Sinun täytyy päivittää varastomäärät kaikissa sijainneissasi, jotta voit varmistaa, että varastomäärät ovat oikein.

Jos mahdollista, päivitä varastomäärät, kun vähittäiskaupat ovat suljettuina tai silloin, kun sinulla ei ole suuria alennusmyyntikampanjoita. Voit tehdä varaston fyysisen inventoinnin jokaisessa sijainnissa ja tallentaa tiedot, jotta voit varmistaa, että varastomäärät ovat oikein Shopifyssa.

Jos sinulla on vähän sijainteja ja tuotteita, päivitä määrät Varasto-sivulla

Jos sinulla on paljon sijainteja ja tuotteita, käytä joukkoeditoria tai CSV-tiedostoa tietojen vientiä ja tuontia varten.

Vähän sijainteja ja tuotteita

Jos sinulla on vähän sijainteja ja tuotteita, voit päivittää summat yksitellen Varasto-sivulla.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Tuotteet > Varasto.
  2. Varaston päivittäminen jokaisessa sijainnissa:

1. Valitse sijainti.
    2. Päivitä jokaisen tuotteen varastomäärä. Jos luettelossa ei ole tuotteen varastotietoja, et joko seuraa kyseisen tuotteen varastoa tai tuotetta ei ole varastoitu kyseiseen sijaintiin.

Lue lisätietoja varaston määrittämisestä sijainteihin.

Paljon sijainteja ja tuotteita

Jos sinulla on paljon sijainteja ja tuotteita, päivitä varastomäärät viemällä ja tuomalla varastoa CSV-tiedoston avulla tai käyttämällä joukkoeditoria.

Lue lisää aiheesta Varaston vieminen tai tuominen CSV-tiedostoa käyttäen tai Varastomäärien muuttaminen joukkoeditorin avulla.

Esimerkki varastomäärien päivittämisestä

Oletetaan, että sinulla on kauppa, jolla on kolme sijaintia. Tällä hetkellä yksittäisenä varastomääränä näytetään 20 kappaletta yhtä tuotetta:

Ottawa, Montreal ja Toronto: 20 kappaletta

Kun olet ottanut useat sijainnit käyttöön, sinun täytyy päivittää varastomäärät niin, että jokaisessa sijainnissa näkyy tietty määrä varastoa:

• Ottawa: 10 kappaletta
  • Montreal: 6 kappaletta
  • Toronto: 4 kappaletta

Esimerkki eri sijainneissa seurattavasta varastosta

Tässä esimerkissä tuote on varastoitu kolmeen eri sijaintiin konversion jälkeen, ja tietosivulla on nähtävissä kunkin sijainnin varastomäärät:

Esimerkki kolmesta sijainnista ja varastomääristä

Toimituskulut useita sijainteja käytettäessä

Toimituskulut lasketaan kaupan lähettäjän sijainnin osoitteen perusteella, eivät kunkin tilauksen huolintapaikan. Tämä tarkoittaa, että kaikilla sijainneilla on sama toimitusalue.

Jos tarjoat kaikille tilauksille ilmaisen toimituksen tai kiinteähintaisen toimituksen, sinun ei tarvitse muuttaa toimitusasetuksiasi.

Jos toimituskulut vaihtelevat merkittävästi sijaintien välillä, voit vaihtaa sijainnin, joka on asetettu lähettäjän osoitteeksi.

Huolinnat

Niiden kauppojen osalta, joilla on useita sijainteja, huolintatoimet muuttuvat seuraavilla tavoilla:

• Kun tilaukset tehdään minkä tahansa verkkomyyntikanavan kautta, ne ohjataan sijaintiin, jossa niiden huolinta suoritetaan prioriteettijärjestyksen ja käytettävissä olevan varaston perusteella. Huolinnan prioriteettijärjestyksen avulla päätetään, mitkä sijainnit osoitetaan tilauksille ensin. Jos jokin sijainti voi suorittaa koko tilauksen huolinnan, käytetään kyseisen sijainnin varastoa. Jos mikään sijainti ei voi suorittaa koko tilauksen huolintaa, luodaan jaettu tilaus, joka ohjataan eri sijainteihin. Jokaisen tilauksen kohdalla voit vaihtaa tilaustietosivulta sijainnin, josta huolinta suoritetaan.
  • Shopify POS -tilauksissa käytetään sen sijainnin varastoa, josta tuote myytiin.
  • Voit valita, huolitseeko sijainti verkkotilauksia.
  • Tilausluonnosten osalta tilauksen luontiprosessi ei muutu. Tilausluonnokseen lisätyt tuotteet ohjataan sijaintiin huolinnan prioriteettijärjestyksen ja käytettävissä olevan varaston perusteella.

Seuraavassa esimerkissä näytetään kolme sijaintia, jotka on järjestetty prioriteetin mukaan:

Esimerkki huolinnan prioriteettijärjestyksestä

Voit muuttaa huolinnan prioriteettijärjestystä määrittämällä sijaintien prioriteetin tilausten huolintaa varten.

Huolintaesimerkki

Oletetaan, että sinulla on kauppa, jolla on kolme sijaintia. Tällä hetkellä sinulla 100 kappaletta tuotetta varastoituna seuraavalla tavalla:

• New Yorkin lippulaivamyymälä - 18
  • New Yorkin popup-kauppa - 20
  • New Yorkin varasto - 62

Voit priorisoida huolinnan sijainteja haluamallasi tavalla:

1. New Yorkin lippulaiva
  2. New Yorkin varasto
  3. New Yorkin popup-kauppa

Asiakas tekee 20 kappaleen tilauksen.

Huolinnan prioriteettijärjestyksen perusteella tilausten huolita pyritään suorittamaan New Yorkin lippulaivamyymälästä.

New York lippulaivamyymälässä on varastossa vain 18 kappaletta, joten koko tilaus yritetään ohjata prioriteettijärjestyksen mukaisesti seuraavaan sijaintiin: New Yorkin varastoon. Koko tilauksen huolinta voidaan suorittaa tässä sijainnissa, joten tilaus ohjataan New Yorkin varastoon.

Jos haluat tutustua tarkemmin huolintaesimerkkeihin, lue Esimerkki -verkkotilauksen huolinta.