Sijaintien käyttämisen aloittaminen

Useamman sijainnin varaston seuranta otetaan käyttöön kaikissa Shopify-kaupoissa. Jos haluat tarkistaa, onko sijainnit otettu käyttöön kaupassasi, siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > Sijainnit.

Jos sijainnit on aktivoitu kaupassasi, sinua kehotetaan lukemaan lisää sijainneista. Määritä kauppasi sijainnit noudattamalla tällä sivulla olevia ohjeita.

Jos sijainteja ei ole otettu käyttöön kaupassasi, näet vaihtoehdon Ota varasto käyttöön sijainneissa. Lue alla olevat osiot ja opi, miten sijaintien käyttöönotto voi vaikuttaa kauppaasi. Voit sen jälkeen päättää, haluatko ottaa useita sijainteja käyttöön.

Sijainnit

Toimipaikkojen suurin mahdollinen määrä riippuu kauppasi Shopify-tilaussopimuksesta:

• Shopify Lite - 3
  • Basic Shopify - 4
  • Shopify - 5
  • Advanced Shopify - 8
  • Shopify Plus - 20 (Contact Plus -tuki, jos tarvitset yli 20 toimipaikkaa).

Jos deaktivoit sijainteja, niitä ei lasketa mukaan sijaintirajoitukseesi. Löydät oman sijaintirajoituksesi ja käyttämiesi sijaintien määrän Sijainnit-asetussivulla.

Jos käytät sovelluksia, jotka varastoivat tuotteita fyysisesti puolestasi, niitä käsitellään sijainteina. Varastosovelluksia ovat suoratoimitussovellukset, kolmannen osapuolen logistiikkapalvelut ja mukautetut jakelupalvelut. Sovellus voi esimerkiksi olla varasto, joka jakelee tilauksia puolestasi. Sijaintisovellukset luetellaan Sovellus ja mukautetut jakelupaikat -osiossa Sijainnit-asetuksissa. Vaikka näitä sovelluksia käsitellään, kuten sijainteja, niitä ei huomioida sijaintien määrän rajoituksessa.

Kun useita sijainteja koskeva varaston seuranta on otettu käyttöön kaupassasi, tarkista, että Shopify-ylläpitäjässä luetellut sijainnit vastaavat sijainteja, joita käytät varastointiin ja varastosi hallintaan.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > Sijainnit. Sijainnit on lueteltu kohdissa Sijainnit ja Sovellus ja mukautetut jakelupaikat.

2. Valinnainen: Voit luoda ja muokata sijainteja tai deaktivoida sijainteja, joita et enää käytä.

Sijainnit ja yksityiset sovellukset

Jos kaupallesi on kehitetty yksityisiä sovelluksia, varmista, että ne on päivitetty käyttämään varaston seurantaa useissa sijainneissa. Sijainnit-sivulla oleva ilmoitus kertoo, mitkä sovellukset täytyy päivittää. Suosittelemme kuitenkin tarkistamaan sovelluksen kehittäjältä, vaatiiko sovellus päivitystä.

Kehittäjille on tarjolla lisätietoja siirtymisestä useiden sijaintien tukemiseen.

Sijaintisuodattimet

Kun olet määrittänyt sijainnit, sijaintisuodatin ilmestyy niille Shopify-ylläpitäjän sivuille ja osiin, joissa sitä sovelletaan, kuten Tilaukset- ja Varasto-sivuille. Seuraavassa esimerkissä suodatin näytetään tuotetietosivun Tuoteversiot-kohdassa:

Tuotesivun sijaintivalikko

Kun valitset sijainnin suodattimessa, sivu säilyttää valintasi, kunnes vaihdat sen. Sivun valittu sijainti tallennetaan selaimen evästeeseen, joten sitä ei ylläpidetä laitteiden tai selainten välillä.

Varastomäärät

Kun useiden sijaintien varaston seuranta on käytössä, kaikki olemassa olevat varastomäärät kohdennetaan lähettäjän osoitteeseen. Lähettäjän osoitteen sijainti on osoite, jota käytetään toimituskulujen laskemiseen. Jos haluat, että kaikki määräsi kohdennetaan toiseen sijaintiin, kun sijainnit on otettu käyttöön, voit muuttaa lähettäjän osoitteen sijaintia.

Vaiheet

Kun useat sijainnit on otettu käyttöön, lähetysosoitteen nimeksi vaihdetaan Oletussijainti. Voit muuttaa oletussijaintia Sijainnit-sivulla.

Jos tuotetta seurataan varastosovelluksilla, sen määrät varataan vain kyseiseen sovellussijaintiin. Voit muuttaa sijainteja, joihin tuotteet on osoitetaan.

Sinun täytyy päivittää varastomäärät kaikissa toimipaikoissasi, jotta voit varmistaa oikeat varastomäärät.

Jos mahdollista, päivitä varastomäärät, kun vähittäiskaupat ovat suljettuina tai silloin, kun sinulla ei ole suuria alennusmyyntikampanjoita. Voit tehdä varaston fyysisen inventoinnin jokaisessa sijainnissa ja tallentaa tiedot, jotta voit varmistaa, että varastomäärät ovat oikein Shopifyssa.

Jos sinulla on vain vähän sijainteja ja tuotteita, päivitä varastomäärät Varasto-sivulla.

Jos sinulla on paljon sijainteja ja tuotteita, päivitä varastomäärät viemällä ja tuomalla varasto CSV-tiedoston avulla tai käyttämällä varaston joukkoeditoria.

Esimerkki varastomäärien päivittämisestä

Oletetaan, että sinulla on kauppa, jolla on kolme sijaintia ja kaupan lähettäjän osoite on Ottawa. Jos useita sijainteja ei ole otettu käyttöön kaupassasi, tuotteesta, jota on yhteensä 20 kappaletta, luodaan yksi varastomäärä:

Ottawa, Montreal ja Toronto: 20 kappaletta

Kun useat sijainnit on otettu käyttöön, Ottawasta tulee oletussijainti ja kaikki varastomäärät osoitetaan sinne:

• Ottawa: 20 tuotetta
  • Montreal: 0 tuotetta
  • Toronto: 0 tuotetta

Sinun täytyy päivittää varastomäärät niin, että jokaisessa sijainnissa näkyy sijainnin todellinen määrä:

• Ottawa: 10 kappaletta
  • Montreal: 6 kappaletta
  • Toronto: 4 kappaletta

Toimituskulut useita sijainteja käytettäessä

Kun useat sijainnit on otettu käyttöön, toimituskulut lasketaan kauppasi oletussijainnin osoitteen perusteella, ei tilauksen jakelupaikan perusteella. Tämä tarkoittaa, että kaikilla sijainneillasi on sama toimitusalue.

Jos tarjoat kaikille tilauksille ilmaisen toimituksen tai kiinteähintaisen toimituksen, sinun ei tarvitse muuttaa toimitusasetuksiasi.

Jos toimituskulusi vaihtelevat merkittävästi eri sijaintien välillä, voit muuttaa oletussijaintia.

Jos haluat tarjota eri toimituskuluja eri sijainneista, voit aktivoida monen lähetysosoitteen toimituksen, jotta voit käyttää toimitusprofiileja. Monen lähetysosoitteen toimitusten avulla kauppiaat voivat näyttää toimitusnopeudet asiakkaille kassalla.

Jakelut

Niiden kauppojen osalta, joilla on useita sijainteja, jakelutoimet muuttuvat seuraavilla tavoilla:

• Kun tilaukset on tehty minkä tahansa verkkomyyntikanavan kautta, sijainti, jolle tilaus osoitetaan, riippuu siitä, oletko aktivoinut monen lähetysosoitteen toimituksen ja määrittänyt toimitusprofiileja: - Jos et aktivoi monen lähetysosoitteen toimitusta tai et määritä toimitusprofiileja, tilaukset osoitetaan sijaintiin, josta niiden jakelu pitäisi suorittaa prioriteettiluettelon ja käytettävissä olevan varaston perusteella. Voit määrittää prioriteettijärjestyksen tilausten jakelusijainteja varten, jotta voit päättää, mihin sijainteihin tilaukset osoitetaan ensin. Jos jokin sijainti voi suorittaa koko tilauksen jakelun, käytetään kyseisen sijainnin varastoa. Jos mikään sijainti ei voi suorittaa koko tilauksen jakelua, luodaan jaettu tilaus, joka ohjataan eri sijainteihin. Jokaisen tilauksen kohdalla voit vaihtaa tilaustietosivulta sijainnin, josta jakelu suoritetaan. Saat tarkempia tietoja aiheesta tutustumalla jakeluihin, joissa käytetään sijainnin prioriteettia kohdassa Esimerkki – Verkkotilauksen jakelu.

• Shopify POS -tilauksissa käytetään sen sijainnin varastoa, josta tuote myytiin.

• Voit valita, jakeleeko sijainti verkkotilauksia.

• Tilausluonnosten osalta tilauksen luontiprosessi ei muutu. Tilausluonnokseen lisätyt tuotteet ohjataan sijaintiin jakelun prioriteettijärjestyksen ja käytettävissä olevan varaston perusteella.