Alennuskoodien vieminen

Voit viedä alennuskoodisi CSV-tiedostoon Shopify adminin Alennukset-sivulta, jolloin näet laajan yleiskatsauksen alennuskoodihistoriastasi.

CSV-tiedostot

CSV tarkoittaa pilkuin eroteltuja arvoja, joka on laskentataulukoiden tiedostomuoto (.csv). Shopify hyväksyy CSV-tiedostojen tuonnin ja viennin kauppasi tuotteiden, asiakkaiden, tilausten (vain vienti) ja alennusten (vain vienti) osalta.

CSV-tiedostot saattavat tuntua aluksi hämmentäviltä, mutta kun ymmärrät, mitä laskentataulukon teksti ja merkit edustavat, voit käyttää taulukkoa suurten tehtävien suorittamiseen (kuten tuotteiden ja alennusten joukkomuokkaukseen).

CSV-tiedostossa jokainen merkintä vastaa laskentataulukon solua, jokainen rivi vastaa uutta riviä ja jokainen pilkku osoittaa, missä merkintä päättyy ja toinen alkaa.

Esimerkiksi tämän CSV-asiakastiedoston merkinnät:

näyttävät laskentataulukossa tältä:

Shopify suosittelee, että näytät CSV-tiedostosi muotoiluja sisältävän version Google Sheets -ohjelmalla. Jos haluat käyttää Google Sheets -ohjelmaa, tuo CSV-tiedosto ohjelmaan. CSV-tiedostot ovat hyödyllisiä seuraaville kaupoille:

• jotka siirretään Shopify-palveluun toiselta verkkokauppa-alustalta
  • joilla on luettelo asiakastileistä
  • jotka haluavat ladata tuotteet laskentataulukon avulla
  • joiden internet-yhteys on tilapäisesti rajoittunut.

Vie alennuskoodisi

Vaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Alennukset.

2. Valitse Alennukset-sivulta Vie:

3. klikkaa jotakin seuraavista vientiasetuksista:

- Nykyinen sivu, jos haluat viedä adminissa näkyvät alennukset - Kaikki alennukset, jos haluat viedä kaikki kauppasi alennukset - Valitut alennukset, jos haluat viedä valitsemasi alennukset - Nykyinen haku, jos haluat viedä suodatetun luettelon alennuksista.

1. Valitse haluamasi tiedostomuoto:

- Valitse CSV (Excel, Numbers ja muut taulukkolaskentaohjelmat), jos aiot käyttää alennus-CSV:n yhteydessä taulukkolaskentaohjelmaa. - Valitse Normaali CSV-tiedosto, jos aiot käyttää alennus-CSV:n yhteydessä tavallista tekstieditoria.

1. Lataa alennus-CSV napauttamalla Vie alennukset:

Kun olet vienyt alennuskoodisi CSV-tiedostoon, voit tuoda tiedoston Google Sheetsiin, jossa voit tarkastella alennus-CSV:tä muotoillussa muodossa.

Tuo alennus-CSV Google Sheetsiin

Vaiheet:

1. Kirjaudu Google-tiliisi.

2. klikkaa Google Sheets -sivun Luo uusi laskentataulukko -kohdassa Tyhjä:

3. Valitse Nimetön laskentataulukko -sivulla Tiedosto > Tuo...:

4. Etsi ja valitse CSV-tiedosto, jota haluat muokata.

5. Valitse Tuo tiedosto -valintaikkunassa asetukset Tuo sijainti-, Erotintyyppi- ja Muunna tekstiä luvuiksi, päivämääriksi ja kaavoiksi -kohdissa.

6. klikkaa Tuo tiedot:

CSV näyttää latauksen jälkeen suunnilleen tältä:

Voit nyt muokata CSV:täsi. Kun olet valmis, voit viedä sen Google Sheetsistä CSV-tiedostona.

Käytä tekstieditoria discounts CSV-tiedoston muokkaamiseen

Jos sinulla ei ole taulukkolaskentaohjelmaa, voit muokata CSV-tiedostoja tekstieditorilla.

Useimmissa tietokoneissa on tekstieditoreita, joilla voidaan avata CSV-tiedostoja. Voit myös muokata CSV-tiedostoa ja korjata sen virheitä käyttämällä ohjelmaa, kuten Atom tai Sublime Text.

CSV-tiedoston muotoilu tekstieditorissa:

• Sarakkeiden otsikot on erotettava pilkuilla (esimerkiksi First Name,Last Name,Email,Company,Address1).
  • Tunnisteluettelo on asetettava lainausmerkkeihin (esimerkiksi "tag1,tag2,tag3").
  • Tietueet on erotettava rivinvaihdoilla.