Oversikt over kontosikkerhet

For å beskytte deg mot risiko, finn ut mer om hvordan du genererer unike passord for kontoene dine, i tillegg til hvordan du sikrer en kompromittert konto, og tilbakestiller svartelistet påloggingsinformasjon.

Generer unike passord med et passordhvelv

Mange bruker samme passord til mer enn en konto. Det brukes ofte sammen med samme brukernavn eller e-postadresse. Uten bruk av unike passord, hvis et brukernavn med tilhørende passord blir avslørt, kan en angriper få tilgang til flere kontoer som bruker den påloggingsinformasjonen.

Bruk av en programvare for passordhvelv er en utmerket måte å generere og administrere passord på. Når du bruker et passordhvelv, trenger du kun å huske hovednøkkelen til hvelvet, så kan nye passord genereres automatisk av ulike bokstaver, tall og symboler. Populære passordhvelv er LastPass, Dashlane og 1password.

Beskytte deg mot phishing

Phishingangrep prøver å lure deg til å installere skadelig programvare på enheten din eller oppgi sensitiv informasjon. Finn ut mer om hvordan du beskytter deg.

Slå på totrinnsautentisering

Du kan aktivere totrinnsautentisering for Shopify-kontoen din for å redusere sannsynligheten for at personer som har fått tak i passordet ikke kan gjøre noe skade. Medarbeiderne kan også konfigurere totrinnsautentisering for kontoene sine.

Det er en god idé å bruke totrinnsautentisering på andre kontoer når det er mulig. Blant store tjenester som støtter totrinnsautentisering finner du disse:

Sikre en kompromittert konto

Hvis kontoen din har blitt kompromittert, må du gjøre tiltak for å beskytte dataene dine med en gang.

Trinn:

1. Logg på e-postkontoen som du bruker til å logge på Shopify og endre passordet.
  2. Logg på Shopify og endre passordet for Shopify-kontoen. Hvis du ikke kan logge på, må du tilbakestille passordet. Hvis du ikke mottar en e-post for tilbakestilling av e-post, må du kontakte Shopifys brukerstøtte.
  3. Aktiver totrinnsautentisering for å få ekstra sikkerhet ved pålogging. Hvis totrinnsautentisering allerede har vært konfigurert og en angriper har klart å bryte seg gjennom den, for eksempel at enheten din har blitt stjålet, må du bytte enheten din og konfigurere totrinnsautentisering på nytt.
  4. Kontroller bankdetaljene dine for Shopify Payments og oppdater dem etter behov.
  5. Kontroller og oppdater bankdetaljene for PayPal og eventuelle andre betalingsleverandører du har konfigurert.
  6. Gjennomgå de generelle kontoinnstillingene for å sørge for at all annen informasjon er riktig.
  7. Følg retningslinjer fra det offentlige for å beskytte identiteten din og sensitiv informasjon.

Tilbakestille svartelistet påloggingsinformasjon

Mange bruker samme passord til mer enn en konto, og ofte sammen med samme brukernavn eller e-postadresse. Hvis et brukernavn med tilhørende passord blir avslørt, kan en angriper få tilgang til flere kontoer som bruker den legitimasjonen.

For å redusere risikoen for at dette skjer med deg, innhenter og analyserer vi informasjon fra offentlige datalekkasjer. Hvis påloggingsinformasjonen din finnes i en av disse lekkasjene, låser vi kontoen din. Når du da prøver å logge på, får du opp en feilmelding frem til du tilbakestiller passordet til et som ikke har blitt kompromittert.

Du bør også bruke totrinnsautentisering og en programvare for passordhvelv for å gjøre alle kontoene dine så sikre som mulig.

Mistenkelig påloggingsaktivitet

For å hindre kontopålogginger fra angripere må Shopifys sikkerhetssystemer oppdage og låse kontotilgangen når det oppdages uvanlig aktivitet. I slike tilfeller må du bekrefte identiteten din som del av påloggingsprosessen.

En tisifret kode sendes til konto-e-posten din. Angi denne koden for å bekrefte identiteten din og logge inn.

Trinn:

1. På siden bekreft identiteten din angir du koden som ble sendt til e-posten din og klikker Logg på.

2. Etter at du har bekreftet identiteten din, må du gå gjennom den tidligere mistenkelige påloggingsinformasjonen og oppgi om innlogging ble gjort av deg eller ikke ved å klikke på Ja, dette var meg eller Nei, det var ikke meg.

3. Hvis du klikker Nei, dette var ikke meg, krever Shopify at du tilbakestiller passordet for å holde kontoen din trygg før du logger inn på kontoen din.

Logg på en inaktiv konto

Hvis du ikke har logget på kontoen din i løpet av de siste tre månedene, må du bekrefte identiteten din som en del av påloggingsprosessen.

En tisifret kode sendes til konto-e-posten din. Angi denne koden for å bekrefte identiteten din og logge inn.

Inaktiv konto-e-post med påloggingskode

Trinn:

1. På påloggingssiden angir du koden som ble sendt til e-posten din.
  2. Klikk på Logg på.