Tweestapsverificatie inschakelen voor personeelsaccounts

Personeelsleden kunnen tweestapsverificatie voor hun account inschakelen. Dit betekent dat het personeelslid twee dingen moet invoeren wanneer hij zich aanmeldt: zijn wachtwoord en een code die hij via een sms-bericht of verificatie-app ontvangt.

Het personeelslid moet zelf zijn tweestapsverificatie instellen – de accounteigenaar of een ander personeelslid kan het niet namens hem inschakelen.

Tweestapsverificatie inschakelen voor een personeelsaccount

Een personeelslid kan zijn eigen tweestapsverificatie instellen via de Shopify-beheerder.

Stappen:

1. Laat het personeelslid zich aanmelden bij zijn account met zijn e-mailadres en wachtwoord.
  1. Klik in het gedeelte Accounts en machtigingen op de naam van het personeelslid waarvoor u tweestapsverificatie wilt inschakelen.

2. Klik in het gedeelte Tweestapsverificatie op Tweestapsverificatie inschakelen.

3. Laat het personeelslid zijn wachtwoord invoeren en klik op Bevestigen om door te gaan.

4. Laat het personeelslid in het dialoogvenster Tweestapsverificatie inschakelen selecteren of hij een sms-bericht met een code wil ontvangen of een verificatie-app wil gebruiken om een code voor hem te genereren. Klik op Volgende.

5. Afhankelijk van de leveringsmethode die het personeelslid kiest, moet hij een telefoonnummer invoeren om een sms-bericht met een verificatiecode te ontvangen of een door Shopify ondersteunde verificatie-app configureren om een verificatiecode te genereren. Laat het personeelslid de verificatiecode invoeren, en klik op Bevestigen.

6. Bekijk de informatie over back-upcodes en klik vervolgens op Gereed om te voltooien.

Tweestapsverificatie is nu ingeschakeld in het account van het personeelslid. De volgende keer dat hij zich bij zijn account aanmeldt, moet hij naast zijn wachtwoord ook een verificatiecode invoeren.

Tweestapsverificatie uitschakelen voor een personeelsaccount

Een personeelslid kan tweestapsverificatie uitschakelen en zich aanmelden met alleen zijn e-mailadres en wachtwoord.

Stappen:

1. Meld u aan als personeelslid of accounteigenaar.
  1. Klik in het gedeelte Accounts en machtigingen op de naam van het personeelslid waarvoor u tweestapsverificatie wilt uitschakelen.

2. Klik in het gedeelte Tweestapsverificatie op Tweestapsverificatie uitschakelen.

3. Klik in het dialoogvenster op Tweestapsverificatie uitschakelen om te bevestigen.

Tweestapsverificatie is nu uitgeschakeld. Het personeelslid kan zich nu aanmelden met alleen zijn e-mailadres en wachtwoord.