Käännösten lisääminen Translate & Adapt ‑sovelluksella

Translate & Adapt -sovelluksen avulla voit lisätä kauppaasi tuotteiden, kokoelmien, blogijulkaisujen, käytäntöjen ja sivujen käännöksiä.

Asenna sovellus

Kun lisäät kauppaasi uuden kielen, Translate & Adapt ‑sovellus asennetaan automaattisesti.

Jos kaupassasi on jo julkaistu kieliä ja haluat asentaa sovelluksen, klikkaa Kaupan kielet -asetuksissa Asenna Shopifyn Translate & Adapt.

Sisällön kääntäminen manuaalisesti

Voit siirtyä Shopify Adminin käännöseditoriin suoraan Translate & Adapt ‑sovelluksesta tai miltä tahansa sisältösivulta, jonka haluat kääntää.

Sisällön manuaalinen kääntäminen Translate & Adapt ‑sovelluksessa

1. Siirry Shopify-adminissa Sovellukset-kohtaan.
  2. Klikkaa Translate & Adapt.
  3. Valitse käännettävä kieli.
  4. Valitse resurssi, jonka haluat kääntää.
  5. Kirjoita käännetty sisältö asianmukaiseen kenttään.
  6. Klikkaa Tallenna.

Sisällön kääntäminen manuaalisesti sisältösivulta

1. Siirry Shopify Adminissa sisältösivulle, jonka haluat kääntää. Jos esimerkiksi haluat lisätä tuotteen käännöksiä, siirry tuotesivulle.
  2. Klikkaa Lisää toimintoja > Lokalisoi.
  1. Valinnainen: Jos sinulla on useita kieliä, valitse pudotusvalikosta kieli, jolle haluat lisätä käännöksiä.
  2. Kirjoita käännökset asianmukaiseen kenttään.
  3. Klikkaa Tallenna.

Lokalisoi kuvat, videot ja muut tiedostot

Kun käännät resurssia, joka sisältää kuvia tai videoita, voit lisätä kuvasta tai videosta eri version eri kielille.

Vaiheet:

1. Varmista, että olet ladannut uuden version tiedostosta, joka sijaitsee kohtaan Sisältö > Tiedostot. Lue lisää tiedostojen latausten hallinnasta.
  2. Siirry Shopifyn admin-sivulta verkkokauppaan.
  3. Klikkaa nykyisen teemasi osiossa Mukauta.
  4. Valitse kuva tai video teemaeditorissa.
  5. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen painiketta ja valitse Lokalisoi. Tämä avaa Translate & Adapt -käännöseditorin.
  6. Valitse käännöksen kohdekieli.
  7. Klikkaa Muuta rivillä, jolla tiedosto näkyy.
  8. Valitse ladatuista tiedostoistasi kuva tai video, jonka haluat kääntää.
  9. Valitse Sulje.
  10. Klikkaa Tallenna.

Voit lokalisoida myös muita tiedostoja, kuten PDF-tiedostoja metakenttiä käyttämällä. Kun olet lisännyt metakentän resurssiisi, se tulee näkyviin käännöseditorissa.

URL-osoitteiden loppuosien kääntäminen

Kun käännät aineistoa, voit myös lokalisoida URL-osoitteen loppuosat eri kielille. Sivukartat päivitetään siten, että niihin lisätään käännettyjen URL-osoitteiden loppuosat. Oletuskielen URL-osoitteista luodaan uudelleenohjaus käännettyihin URL-osoitteisiin, kun URL-osoitteiden loppuosat käännetään.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-adminissa Sovellukset-kohtaan.
  2. Klikkaa Translate & Adapt.
  3. Valitse käännettävä kieli.
  4. Valitse lokalisoitu sisältö, joiden URL-osoitteiden loppuosat haluat kääntää.
  5. Siirry URL-osoitteen nimitunnus -riville ja lisää kääntämäsi URL-osoitteen loppuosa.

Haku ja suodatus

Voit etsiä ja suodattaa resursseja sovelluksessa.

Vaiheet:

1. Valitse Translate &Adapt -kohdassa hakukuvake (suurennuslasi) ja kirjoita hakusana hakukenttään.
  2. Valitse suodatinvaihtoehto, jos haluat valita tietyn resurssin.

Hakutulokset ryhmitellään resurssityypin mukaan. Jos etsimäsi sana tai sanajoukko löytyy resurssityypistä useita kertoja, se näkyy yhtenä ryhmänä. Yksittäisen hakutuloksen valitseminen vie sinut tähän kenttään. Haku etsii myös samankaltaisia sanoja kuin hakusanasi. Jos etsittävää kenttää ei näy, yritä viedä CSV-tiedosto kohdasta Asetukset > Kielet, ja selvitä, onko se käytettävissä käännös-API:ssa. Jos kenttää ei ole käännösten CSV-tiedostossa, sitä ei voi kääntää.

Sisällön kääntäminen automaattisesti

Voit kääntää sisällön automaattisesti Translate & Adapt ‑sovelluksella. Automaattiset käännökset tarjoaa Google Cloud Translation API. Ennen kuin julkaiset käännökset kaupassasi, tarkista niiden täsmällisyys.

Tietyn kielen sisällön automaattinen kääntäminen

Jos lisäät automaattisia käännöksiä, sinun on aktivoitava ne jokaiselle yksittäiselle käännettävälle kielelle. Tietyn kielen automaattisen kääntämisen jälkeen kestää muutamia minuutteja, että käännökset näkyvät kauppakaupassasi.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-adminissa Sovellukset-kohtaan.
  2. Klikkaa Translate & Adapt.
  3. Valitse käännettävä kieli.
  4. Klikkaa Käännä automaattisesti.
  5. Klikkaa Käännä.

Automaattiset käännökset lisätään seuraaville:

• Sisältö, jota ei ole vielä käännetty
  • Automaattisesti käännetty sisältö, joka on synkronoimaton

Automaattisia käännöksiä ei synkronoida, kun lähdekieltä on päivitetty automaattisen käännöksen jälkeen. Kun klikkaat sisällössäsi Käännä automaattisesti, tyhjä ja vanhentunut sisältö käännetään. Tämä ei muuta manuaalisesti lisäämiäsi tai muokkaamiasi käännöksiä.

Uusia automaattisia käännöksiä ei lisätä, ellet klikkaa Käännä automaattisesti.

Jos olet lisännyt uutta sisältöä (esimerkiksi uuden tuotteen), sinun täytyy palata takaisin sovellukseen ja klikata uudelleen Käännä automaattisesti, jotta voit lisätä uuden sisällön käännökset kullekin kielelle.

Yksittäisen resurssin sisällön automaattinen kääntäminen

Jos haluat kääntää automaattisesti vain tietyn osan sisällöstä, voit aloittaa yksittäisen resurssin automaattisen kääntämisen. Yksittäisen resurssin automaattisen kääntämisen jälkeen kestää muutamia minuutteja, että käännökset näkyvät kauppakaupassasi.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-adminissa Sovellukset-kohtaan.
  2. Klikkaa Translate & Adapt.
  3. Valitse lokalisoitu sisältö, jonka haluat kääntää.
  4. Klikkaa Käännä automaattisesti.
  5. Klikkaa Tallenna.

Mukautetun sisällön luominen tietylle markkinalle

Mukautettujen sisältöjen avulla voit hyödyntää markkina-alueella alueelle tyypillisiä ja kulttuurillisia näkökulmia.

Alla on esimerkkejä mukautetun sisällön käytöstä:

• Käytä markkina-alueella suositeltavaa kirjoitusmuotoa ja termistöä. Käytä esimerkiksi neulepaidan valikkonimenä Yhdysvaltain markkinoilla sanaa Sweater ja Ison-Britannia markkinoilla sanaa Jumper.
  • Näytä markkinointisisältöä asiakkaan markkina-alueen perusteella. Voit esimerkiksi luoda mukautetun kiitospäivän ilmoituspalkin, joka näytetään lokakuussa kanadalaisille asiakkaille.
  • Metakenttien avulla voit näyttää tietyn markkina-alueen kiinteän rahallisen arvon. Luo esimerkiksi Kanadan dollareissa näyttö, joka näyttää, kuinka paljon olet antanut hyväntekeväisyyteen Kanadan markkinoilla.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Administa sisältösivulle, jonka haluat mukauttaa markkinaa varten. Jos esimerkiksi haluat lisätä mukautettua sisältöä tuotesivulle, avaa tuotesivu.
  2. Klikkaa Lisää toimintoja > Lokalisoi.
  3. Valitse pudotusvalikon listasta markkina-alue, jolle haluat esitellä mukautettua sisältöä.
  4. Valinnainen: valitse pudotusvalikon listasta kieli, jolla haluat esitellä mukautettua sisältöä.
  5. Kirjoita mukautettu sisältö asianmukaiseen kenttään.
  6. Klikkaa Tallenna.

Kolmannen osapuolen sovelluksen yhteensopivuus

Translate & Adapt on yhteensopiva muiden kolmannen osapuolen käännössovellusten kanssa, jotka käyttävät Käännös-API:a. Näillä sovelluksilla luotu sisältö siirtyy Translate & Adapt ‑sovellukseen ja päin vastoin.

Translate & Adapt ‑sovelluksen rajoitukset

Seuraavaa sisältöä ei voi kääntää Translate & Adapt ‑sovelluksella:

• Kolmannen osapuolen sovelluksen sisältö, jota ei ylläpidetä Shopifyn käännettävänä resurssityyppinä tai myyntipaikan paikkatiedostona.
  • Tunnisteet
  • URL-polkutunnukset, kuten /products/en-ca/shoes, voidaan kääntää muotoon /products/es-mx/zapatos, mutta sanaa products ei voi kääntää
  • URL-polkutunnuksia ei voi mukauttaa eri markkinoille. URL-polkutunnuksiin voidaan lisätä käännöksiä vain kaikilla markkinoilla, joissa tietty kieli näkyy.
  • Tuotekuvat
  • Kokoelmasuodattimet
  • Manuaalisten maksutapojen ohjeet
  • Haku sisältää resurssityypin suodattimessa lueteltujen resurssien tuen. Lisäresursseja voi hakea viedystä CSV-tiedostosta. Alla on luettelo käännettävistä resurssityypeistä (Translatable Resource Types), joita haku ei tue:
    • DELIVERY_METHOD_DEFINITION
    • EMAIL_TEMPLATE
    • FILTER
    • METAFIELD
    • PACKING_SLIP_TEMPLATE
    • PAYMENT_GATEWAY
    • SELLING_PLAN
    • SELLING_PLAN_GROUP
    • SHOP
    • SHOP_POLICY
    • ONLINE_STORE_THEME_APP_EMBED
    • ONLINE_STORE_THEME_SETTINGS_CATEGORY
    • ONLINE_STORE_THEME_SETTINGS_DATA_SECTIONS

Kielet, joita ei tueta

Translate & Adapt ‑sovelluksella ei voi kääntää seuraaville kielille:

• Bengali
  • Cebuano
  • Korsika
  • Friisi
  • Haitin kreoli
  • Havaiji
  • Hmong
  • latina
  • Njandža (chichewa)
  • Odia (orija)
  • Samoa
  • Skotlannin gaeli
  • Eteläsotho
  • Tagalog (filipino)

Kielivalitsimet

Salli asiakkaiden valita ensisijainen kielensä ottamalla kielenvalitsimet käyttöön teemaasi. Jos käytät Shopifyn ilmaista teemaa, kielenvalitsimet on sisäänrakennettu.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Verkkokauppa > Teemat.
  2. Etsi teema, jota haluat muokata, ja klikkaa sitten Mukauta.
  3. Hae teema-asetuksista kohtaa Ota kielenvalitsin käyttöön. Se voi olla Teema-asetuksissa, alatunnisteessa tai ylätunnisteessa teemasta ja teeman kehittäjästä riippuen.

Jos et käytä Shopifyn ilmaista teemaa, katso teemasi ohjeasiakirjoja tai ota yhteyttä teeman kehittäjään. Geolocation-sovelluksella voit lisätä kielen- ja maanvalitsimia mihin tahansa teemaan. Kielenvalitsimia voi myös kehittää teemaa varten.

Huomaa, että kielenvalitsimet eivät ole osa Translate & Adapt -sovellusta.