Shopify-verkkotunnusten asetusten muokkaaminen ja siirtäminen

Shopify-ylläpitäjäsi Verkkotunnukset-sivulla voit tarkastella ja muokata verkkotunnuksen DNS-asetuksia tai siirtää verkkotunnuksen toiseen kauppaan tai verkkotunnuspalveluun.

Verkkotunnuksen DNS-asetusten tarkasteleminen tai muokkaaminen

Voit tarkastella ja muokata seuraavia DNS-asetuksia Shopify-ylläpitäjäsi Verkkotunnukset-osiossa:

• A-tietue
  • CNAME-tietue
  • MX-tietue
  • TXT-tietue
  • AAAA-tietue
  • SRV-tietue

Verkkotunnuksesi A-tietue ja CNAME-tietue määritetään automaattisesti Shopifyn oletusarvoisiin verkkotunnustietueisiin. Jos haluat lisätä MX-, TXT-, SRV- tai AAAA-tietueita, voit muokata verkkokaupan DNS-asetuksia. Sinun on ehkä muokattava näitä tietoja, jos määrität verkkotunnukselle kolmannen osapuolen sähköpostipalvelun, haluat osoittaa aliverkkotunnuksen toiseen verkkosivustoon tai sinun on vahvistettava verkkotunnus kolmannen osapuolen palvelussa.

Toimintovaiheet:

1. klikkaa Shopifyn hallinnoimat verkkotunnukset -osassa sen verkkotunnuksen nimeä, jota haluat muokata.

2. Klikkaa DNS-asetukset.

3. Jos haluat tehdä muutoksia, voit muokata seuraavia DNS-asetuksia:

• Jos haluat lisätä uuden tietueen, klikkaa Lisää mukautettu tietue, valitse tietueen tyyppi ja kirjoita ja vahvista tiedot.
  • Jos haluat muuttaa olemassa olevaa tietuetta, valitse tietueen vieressä Toiminnot > Muokkaa ja kirjoita ja vahvista tiedot.
  • Jos haluat poistaa tietueen, valitse Toiminnot > Poista ja vahvista sitten poistaminen valitsemalla uudelleen Poista.

DNS-asetusten palauttaminen

Voit palauttaa DNS-asetukset Shopifyn oletusasetuksiin. Tämä poistaa kaikki tietueet lukuun ottamatta Shopifyn DNS- ja A-tietueita.

Toimintovaiheet:

1. klikkaa Shopifyn hallinnoimat verkkotunnukset -osassa sen verkkotunnuksen nimeä, jonka haluat palauttaa.

2. Klikkaa DNS-asetukset.

3. Valitse Lisäasetukset-osassa Palauta DNS-asetukset.

4. Palauta DNS-asetukset valitsemalla Vahvista.

Shopify-verkkotunnuksen siirtäminen toiseen Shopify-kauppaan

Voit siirtää ensisijaisen Shopify-verkkotunnuksen yhdestä kaupasta toiseen Shopify-kauppaan Verkkotunnukset-sivulla. Sähköpostin edelleenlähetys ja DNS-tietueet siirretään verkkotunnuksen mukana. Sinun täytyy olla kaupan omistaja, jotta voit siirtää Shopify-verkkotunnuksen. Lue lisää henkilöstön käyttöoikeuksista.

Toimintovaiheet:

1. Kirjaudu sisään siihen Shopify-kauppaan, jonka verkkotunnuksen haluat siirtää.
  1. Avaa siirrettävän verkkotunnuksen asetukset valitsemalla Hallinnoi.

2. Valitse Siirrä verkkotunnus.

3. Valitse Siirrä toiseen Shopify-kauppaan.

4. Varmista, että rekisterinpitäjän tiedot ja tarvittavat sähköpostiosoitteet ovat ajan tasalla, ja klikkaa sitten Lähetä siirtolinkki. Saat sähköpostiviestin, joka sisältää siirtolinkin.

1. Kun saat sähköpostiviestin, klikkaa viestikentässä olevaa siirtolinkkiä.

2. Kirjaudu sisään siihen Shopify-kauppaan, johon haluat siirtää verkkotunnuksen.

Verkkotunnuksen siirto on valmis 24 tunnin kuluessa.

Shopify-verkkotunnuksen siirtäminen pois Shopify-palvelusta

Huomaa: Kun olet ostanut verkkotunnuksen, sinun on odotettava 60 päivää, ennen kuin voit siirtää sen.

Jos haluat siirtää verkkotunnuksen toiseen verkkotunnusten ylläpitopalveluun, sinun on avattava Shopify-verkkotunnuksen lukitus ja annettava uudelle ylläpitopalvelulle verkkotunnuksen valtuutuskoodi.

Toimintovaiheet:

1. klikkaa Shopifyn hallinnoimat verkkotunnukset -osassa sen verkkotunnuksen nimeä, jonka haluat siirtää.

2. Klikkaa Siirrä verkkotunnus > Siirrä toiselle palveluntarjoajalle.

3. Tarkista tiedot ja klikkaa Vahvista.

4. Verkkotunnuksen valtuutuskoodi näytetään verkkotunnuksesi tietosivulla. Vahvista siirto antamalla tämä koodi uudelle palveluntarjoajalle.

5. Valinnainen: jos haluat peruuttaa verkkotunnuksen siirron, klikkaa Peruuta siirto.

Huomaa, että jos et suorita siirtoa loppuun 30 päivän kuluessa, verkkotunnus lukitaan uudelleen.