Usein kysyttyjä kysymyksiä hakukoneoptimoinnista

Miksi sivustoni ei näy hakukoneiden tuloksissa?

Verkkokauppasi saattaa jäädä pois hakukoneiden tuloksista esimerkiksi seuraavista syistä:

• Verkkokauppasi on liian uusi. Hakukoneet indeksoivat uusia sivustoja säännöllisesti, mutta jos sivustosi on uusi, sitä ei ehkä ole vielä indeksoitu. Voit yrittää nopeuttaa tätä prosessia lähettämällä sivukartan Google Search Console -palveluun.

• Käytät verkkokaupassa salasanaa. Lisätietoja verkkokaupan salasanan poistamisesta.

• Käytät edelleen kokeilutiliä. Hakukoneet eivät indeksoi kokeilujakson kauppoja. Jos olet päättänyt jatkaa käyttöä, valitse jokin Shopify-sopimus.

• Olet siirtynyt Shopify-alustaan äskettäin toisesta alustasta, eikä vanhan verkkosivun uudelleenohjauksia ei ole otettu käyttöön. Lisätietoja siitä, miten voit säilyttää hakukonesijoituksesi, kun siirrät kauppasi Shopifyhin.

• Sinun täytyy lisätä enemmän avainsanoja ja asiaankuuluvaa sisältöä verkkokauppaan. Tämä on yleisin syy, miksi verkkokauppa ei välttämättä näy korkealla hakukoneiden tuloksissa. Pitkällä aikavälillä apuna ovat sisältöstrategian kehittäminen ja erilaiset keinot, joilla saat kaupan erottumaan muista.

Miten saan selville, onko Google indeksoinut sivustoni?

Voit etsiä verkkokauppaa Googlessa käyttämällä sivustohakua, jotta näet, onko Google indeksoinut sivustosi.

Syötä Google-hakuun site:yourshopifystore.com niin, että korvaat yourshopifystore.com-osoitteen oman verkkokauppasi URL-osoitteella. Jos verkkokaupan sivut näkyvät hakutuloksissa, Google indeksoi sivustoa.

Lisätietoja siitä, miten voit selvittää, onko sivustosi indeksoitu, on Google Search Console -palvelun ohjeessa.

Mistä tiedän, onko sivustoni optimoitu hakukoneita varten?

Verkkokaupan hakukoneoptimoinnin analysointiin voi käyttää monia ilmaisia ja maksullisia työkaluja. Voit myös etsiä hakukoneoptimoinnin testaukseen tarkoitettuja sovelluksia Shopify App Storesta.

Mistä saan lisätietoja hakukoneoptimoinnista?

Hakukoneoptimoinnista on saatavilla monia verkkoresursseja. Etsi ajantasaisinta tietoa, koska hakukoneiden kehittäjät lanseeraavat jatkuvasti uusia strategioita, jotka auttavat tärkeimmän sisällön löytymisessä.

Voit tutustua hakukoneoptimointiin tarkemmin verkossa esimerkiksi seuraavissa paikoissa:

Kasvata liiketoimintaa: Tarvitsetko edelleen apua hakukoneoptimoinnissa? Palkkaa Shopify Partner, joka auttaa parantamaan kaupan sijoitusta hakukoneiden tuloksissa.