Notitieblokken maken

Met de ShopifyQL Notebooks-app kun je je winkelgegevens opvragen en ze visualiseren. Door verschillende gevisualiseerde gegevens met vergrendelde tekstberichten te combineren, kun je rapporten maken van je winkel die ook wel 'notitieblokken' worden genoemd. Je kunt bijvoorbeeld een notitieblok maken om je totale productverkopen te bekijken of om te bekijken welke producten de grootste bijdrage leveren aan je winstmarges. Je kunt zoveel notitieblokken maken als je wilt.

De ShopifyQL Notebooks-app installeren

1. Ga naar de pagina ShopifyQL Notebooks in de Shopify App Store.

2. Klik op App toevoegen.

3. Log in bij de Shopify-winkel waar je de ShopifyQL Notebooks-app voor wilt installeren.

4. Klik op De app installeren om akkoord te gaan met het delen van de vereiste gegevens met de ShopifyQL Notebooks-app.

Nadat de app in je winkel is geïnstalleerd, kun je een nieuw notitieblok maken.

Een nieuw notitieblok maken

Een notitieblok is een reeks contentblokken die je maakt en rangschikt op de gewenste volgorde. Er zijn verschillende soorten blokken die je kunt gebruiken om je notitieblok te maken:

Je kunt een combinatie van gevisualiseerde gegevens gebruiken, zoals grafieken en schema's, maar ook tekst, om een duidelijk verhaal van je gegevens te creëren.

Een nieuw notitieblok maken

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op ShopifyQL Notebooks.

3. Klik op App openen.

4. Klik op Notitieblok maken.

5. Het nieuwe notitieblok heeft standaard één codeblok. Je kunt het volgende doen:

• een template kiezen voor je codeblok
    • je eigen codeblok schrijven
  6. Optioneel: voeg extra codeblokken of tekstblokken toe aan je notitieblok door je muis te plaatsen boven het blok dat je wilt toevoegen en selecteer Tekstblok of Codeblok.

7. Klik op de knop ... en klik vervolgens op Naam om je notitieblok op te slaan.

8. Voer een naam in voor je notitieblok en klik vervolgens op Opslaan.

Nadat je je notitieblok hebt opgeslagen, kun je het notitieblok exporteren of het notitieblok bewerken.

Tekstblokken

Met een tekstblok kun je tekststijlen of een statische afbeelding toevoegen aan je notitieblok. Tekstblokken kunnen worden gebruikt voor kopteksten in je notitieblokken, inleidingen of beschrijvingen van gevisualiseerde gegevens.

Codeblokken

Met codeblokken kun je een query toevoegen aan je notitieblok die aan de hand van ShopifyQL-querytaal gegevens over je winkel retourneert. In je codeblok kun je kiezen hoe de gegevens in je laptop worden weergegeven. Meer informatie over het gebruik van ShopifyQL voor notitieblokken.

Templates

Templates zijn vooraf geschreven ShopifyQL-query's die je direct kunt gebruiken of als beginpunt kunt gebruiken om je eigen query te maken. Wanneer je een codeblok maakt, kun je een template selecteren door op Templates te klikken en een template in de lijst te selecteren. Templates zijn beschikbaar voor verschillende gevisualiseerde gegevens, bijvoorbeeld:

• Verkoop in de loop der tijd
  • Product met de beste omzet
  • Best verkochte producten

Automatisch invullen

ShopifyQL Notebooks geeft automatisch suggesties voor je query terwijl je codeblok schrijft. Klik op de suggestie om deze aan je query toe te voegen of ga door met typen om je eigen code toe te voegen.

Een notitieblok exporteren

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op ShopifyQL Notebooks.

3. Klik op App openen.

4. Klik in het gedeelte Notitieblokken op het notitieblok dat je wilt exporteren.

5. Klik op de knop ... en klik vervolgens op Presentatiemodus.

6. Klik op Exporteren.

Je notitieblok wordt gedownload als een PNG-bestand.

Een notitieblok bewerken

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op ShopifyQL Notebooks.

3. Klik op App openen.

4. Klik in het gedeelte Notitieblok op de notitie die je wilt bewerken.

5. Wijzigingen aanbrengen in het notitieblok door blokken te bewerken, nieuwe blokken toe te voegen of blokken te verwijderen.

6. Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.