Muistioiden luominen

ShopifyQL Notebooks -sovelluksen avulla voit suorittaa kyselyjä kauppasi tiedoissa ja luoda visualisointeja. Yhdistämällä eri tietojen visualisointeja tekstilohkojen kanssa voit luoda kaupassasi raportteja, joita kutsutaan muistioiksi. Voit esimerkiksi luoda muistion, jonka avulla voit tutkia tuotteidesi kokonaismyyntiä, sekä muistion, joka auttaa sinua ymmärtämään, mitkä tuotteet tuottavat eniten voittoa. Voit luoda niin monta muistiota kuin haluat.

ShopifyQL Notebooks -sovelluksen asentaminen

1. Siirry ShopifyQL Notebooks -sivulle Shopify App Storessa.

2. Klikkaa Add app (Lisää sovellus) -valintaa.

3. Kirjaudu sisään siihen Shopify-kauppaan, johon haluat asentaa ShopifyQL Notebooks -sovelluksen.

4. Hyväksy vaadittujen tietojen jakaminen ShopifyQL Notebooks -sovelluksen kanssa klikkaamalla Asenna sovellus.

Kun sovellus on asennettu kauppaasi, voit luoda uuden muistion.

Uuden muistion luominen

Muistio on joukko sisältölohkoja, jotka luot ja järjestät haluamallasi tavalla. Voit käyttää muistiosi luomiseen erilaisia lohkoja:

Voit käyttää erilaisia tietojen visualisointeja, kuten kaavioita, taulukoita ja tekstiä tarinankerronnan tukena.

Luo uusi muistio

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla ShopifyQL Notebooks.

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Klikkaa Luo muistio.

5. Oletusarvoisesti uudessa muistiossa on yksi koodilohko. Tee toinen seuraavista toimenpiteistä:

• valitse koodilohkollesi malli
    • kirjoita oma koodilohko
  6. Valinnainen: Lisää muita koodilohkoja tai tekstilohkoja muistioon viemällä hiiren kursori kohtaan, johon haluat lisätä lohkon, ja valitse joko Tekstilohko tai Koodilohko.

7. Jos haluat tallentaa muistiosi klikkaa ensin ...-painiketta, klikkaa sitten Nimi.

8. Kirjoita muistiosi nimi ja klikkaa sitten Tallenna.

Muistion tallentamisen jälkeen voit viedä muistion tai muokata muistiota.

Tekstilohkot

Tekstilohkon avulla voit lisätä tyyliteltyä tekstiä tai staattisen kuvan muistioosi. Voit käyttää tekstilohkoja muistioiden otsikoissa, esittelyissä tai tietojen visualisoinnin kuvauksissa.

Koodilohkot

Koodilohkojen avulla voit lisätä muistioon kyselyn, joka käyttää ShopifyQL-kyselykieltä kauppasi tietojen palauttamiseen. Voit valita koodilohkossa, miten tiedot näytetään muistiossasi. Lue lisää ShopifyQL:n käyttämisestä muistioissa.

Mallit

Mallit ovat ennalta kirjoitettuja ShopifyQL-kyselyjä, joita voit käyttää sellaisinaan tai lähtökohtana oman kyselysi luomista varten. Kun luot koodilohkon, voit valita mallin klikkaamalla Mallit ja valitsemalla mallin luettelosta. Malleja on saatavilla erilaisia tietojen visualisointeja varten, kuten:

• Myynti ajan myötä
  • Parhaan konversion tuotteet
  • Suosituimmat tuotteet

Automaattinen täydennys

ShopifyQL Notebooks tarjoaa automaattisesti ehdotuksia kyselyäsi varten, kun kirjoitat koodilohkoa. Voit lisätä ehdotuksen kyselyyn klikkaamalla sitä tai jatkaa kirjoittamista, jos haluat lisätä oman koodisi.

Muistion vieminen

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla ShopifyQL Notebooks.

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Klikkaa Muistiot-osiossa muistiota, jonka haluat viedä.

5. Klikkaa ... -painiketta ja klikkaa sitten Esitystila.

6. Klikkaa Vie.

Muistiosi ladataan PNG-tiedostona.

Muistion muokkaaminen

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla ShopifyQL Notebooks.

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Klikkaa Muistiot-osiossa muistiota, jota haluat muokata.

5. Tee muutoksia muistioon muokkaamalla lohkoja, lisäämällä uusia lohkoja tai poistamalla lohkoja.

6. Klikkaa sitten Tallenna.

Liquidin käyttäminen tietoihin viittamisessa

Voit luoda dynaamisia tietotarinoita Shopifyn mallinnuskielen Liquidin avulla, jotta voit viitata ShopfyQL-muistioissa oleviin tietoihin. Viite on ShopifyQL-koodilohkon tietoelementti, ja sitä voidaan muokata Liquidin avulla tekstilohkon sisällä.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla ShopifyQL Notebooks.

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Klikkaa Muistiot-osiossa muistiota, jota haluat muokata.

5. Etsi teksti, johon haluat luoda viitteen.

6. Avaa Liquid-editori klikkaamalla Lisää viite.

7. Syötä sen tietoelementin Liquid-koodi, johon haluat viitata.

8. Käytä käytettävissä olevien viittausten, rivien ja sarakkeiden automaattisia täydennysehdotuksia tarkkuuden varmistamiseksi.

9. Tallenna viite klikkaamalla Käytä.

Muistion käyttäminen

Kun lataat ShopifyQL-muistion, sinulle näytetään koodi ja tekstilohkot aiemmin käytetyssä tilassa. Tämän näkymän avulla voit ymmärtää aiempia töitä, mutta se ei välttämättä näytä uusimpia tietoja. Voit tarkastella nykyisiä tietoja käyttämällä jotakin seuraavista vaihtoehdoista:

• Suorita yksittäiset koodilohkot uudelleen: Saat uusimmat tiedot ajamalla asiaan liittyvät koodilohkot uudelleen klikkaamalla kunkin koodilohkon kohdalla Suorita.

• Suorita kaikki koodilohkot: Päivitä kaikki muistiosi tiedot ja suorita kaikki koodilohkot klikkaamalla Suorita kaikki.

Kun käytät koodilohkoa uudelleen, kaikki siihen linkitetyt viittaukset päivitetään automaattisesti, joten tietotarinoissasi näytetään viimeisimmät tiedot.