Groothandelsklanten importeren

U kunt de CSV-klantensjabloon gebruiken om een lijst met klanten samen met hun prijslijsttags te importeren in de Shopify-beheerder. Na de import kunt u hen uitnodigen om hun groothandelsaccount te maken via de pagina Klanten in het groothandelskanaal.

Het is sneller om vóór het importeren tags aan je klanten toe te voegen in het CSV-bestand dan daarna. Als u bijvoorbeeld weet welke prijslijsttag u aan deze klanten wilt toewijzen, voegt u deze tag toe aan je klanten in het CSV-bestand.

Groothandelsklanten importeren

Ga als volgt te werk om groothandelsklanten te importeren:

1. Gebruik de CSV-klantensjabloon om een CSV-bestand te maken voor het importeren van groothandelsklanten. Zorg ervoor dat u de tags die aan uw prijslijsten zijn gekoppeld, aan deze klanten toevoegt. Zie Klantenlijsten importeren en exporteren.
  2. Klik op de pagina Klanten in de Shopify-beheerder op Klanten importeren en volg de instructies om de klanten te importeren. Zie Klanten importeren en exporteren.
  3. Open de pagina Klanten in het groothandelskanaal en verifieer dat de zojuist geïmporteerde klanten in de tabel worden weergegeven.
  4. Als u wilt dat deze klanten zich aanmelden bij je groothandel en hun eigen bestellingen maken, kunt u ze uitnodigen. Selecteer de klanten in de tabel en klik vervolgens op Bulkacties > Jeitnodiging verzenden.