Shopify Privacy & Compliance-app

Shopify Privacy & Compliance är en app som hjälper handlare att uppfylla tillämpliga sekretessregler. Genom att använda appen kan du ställa in något av följande för att visa i din webbshop:

• En banner för cookie-samtycke och inställningar, som ber besökare inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) och Storbritannien om deras samtycke till att använda cookies och trackers för insamling av data, dyker upp. Besökare kan också godkänna enskilda ändamål för datainsamling.
  • En avanmälningssida för dataförsäljning/-delning. Med hjälp av avanmälningssidan för dataförsäljning/-delning (sidan Sälj eller dela inte mina personuppgifter) kan besökare i webbshoppen välja bort försäljning eller delning av personuppgifter. Denna avanmälningssida krävs av vissa amerikanska delstatslagar. Denna avanmälan är tillgängligt i följande delstater: Kalifornien, Virginia, Connecticut, Utah och Colorado.

Installera appen Privacy & Compliance

Steg

1. Hitta appen Privacy & Compliance i Shopify App Store.
  2. På applistningssidan klickar du på Lägg till app.
  3. Klicka på Installera app i din Shopify-administratör för att godkänna användningen av appen.

När appen är installerad kan du visa och använda den från sidan Appar i din Shopify-administratör.

Avinstallera Privacy & Compliance-appen

Steg

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.
  2. Klicka på Ta bort.

Få tillgång till Privacy & Compliance-appen

Steg

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.
  2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Privacy & Compliance.
  3. Klicka på Öppna app.

Anpassa bannern för cookie-samtycke

I appen Privacy & Compliance kan du välja att visa en banner för cookie-samtycke med standardtext eller anpassa den för att tillgodose dina företagsbehov.

Följande anpassningsalternativ finns tillgängliga för cookie-bannern:

• placering av bannern (kallas Bannervisning)
  • färg (ljus, mörk eller anpassad)
  • innehåll

Tänk på följande när du väljer vilken anpassningsnivå som är rätt för dig:

• Standardinnehållet har skapats för att hjälpa till att uppfylla juridiska krav men kanske inte gäller för ditt specifika företag eller din region.
  • Du bör verifiera standardinnehållet för att bekräfta att det gäller för ditt företag och redigera informationen vid behov.

Installera banner för standard-cookie-samtycke

Om du är nybörjare med appen kan du följa dessa steg för att installera en förbyggd cookie-banner:

1. Kontrollera på bannersidan för cookie-samtycke att du har skapat en integritetspolicy och din URL för integritetspolicyn är korrekt. Du kan skapa en integritetspolicy i Inställningar > Policyer i din admin.
  2. Klicka på knappen Aktivera banner.

Återgå till standardinställningar för banner

Gå till Åtgärder och klicka på Återställ till standardinställningar om du gör ändringar och vill gå tillbaka till de ursprungliga standardinställningarna. Detta kommer att återställa placering av och innehållet i cookie-bannern, samt inställningarna i dialogrutan, till standardinställningarna.

Förhandsgranska banner

Du kan förhandsgranska hur dina val visas i en mobil i förhandsgranskningsfönstret till höger på skärmen. Följ dessa steg för att se hur bannern visas i din webbshop:

1. På en dator sparar du dina ändringar genom att klicka på Spara-knappen.
  2. Klicka på Visa i webbshop.

Popup-fönster med cookie-inställningar

En dialogruta med cookie-inställningar gör det möjligt för besökare i din webbshop att välja om de ger sitt samtycke till hur du kan samla in och dela deras information. Detta inkluderar att komma ihåg deras preferenser, mäta webbplatsens prestanda och anpassa marknadsföring.

Din cookiebanner inkluderar automatiskt en länk till dina cookieinställningar. När besökare klickar på länken visas en dialogruta med information och cookie-typer som de kan välja. Standardtexten för den här sidan innehåller en introduktion om hur en besökare har kontroll över sina data och beskriver fördelarna när besökare väljer Acceptera alla cookies. Den beskriver även fyra cookie-kategorier.

Färgen på dialogrutan med cookie-inställningar matchar färgen du har valt för din cookie-banner. Allt innehåll i dialogrutan för inställningar kan redigeras. Dialogrutan för cookie-inställningar visas på mitten av sidan i din webbshop. Placeringen av dialogrutan kan inte anpassas.

Avanmälningssida för datainsamling

För att hjälpa till att uppfylla vissa amerikanska sekretesslagar kan du visa en sida med alternativ för besökare att begränsa insamling och delning av deras information.

Om du är nybörjare i appen kan du välja att visa en förbyggd avanmälningssida för datainsamling genom att lägga till en länk för menynavigering och klicka på knappen Aktivera. Du kan också återställa alla ändringar till standardinnehållet för den här sidan genom att klicka på knappen Återställ till standardinställningar i app-avsnittet Avanmälningssida för datainsamling.