Bästa praxis för användning av Pinterest-försäljningskanalen

Det finns några saker du kan göra för att hjälpa nya kunder att upptäcka dina Produktpins. Du kan hämta in dina Produktpins på Pinterest-anslagstavlor. Du kan också hjälpa kunder att upptäcka dina produkter genom att använda nyckelord i dina produkttitlar och beskrivningar för att optimera dina Produktpins för Pinterestsökningar och genom att bygga upp din målgrupp på Pinterest genom att interagera med andra Pinterestanvändare.

Läs mer om bästa praxis för företag på Pinterest i Pinterests hjälpcenter.

Samla dina Produktpins på Pinterest-anslagstavlor

När du gör produkter tillgängliga för försäljningskanalen Pinterest synkroniseras de automatiskt till Pinterest som Produktpins. För att öka chansen att kunder hittar dina produkter på Pinterest kan du samla dina Produktpins på Pinterest-anslagstavlor.

Använd nyckelord i dina produkttitlar och beskrivningar

Förutom att vara en sociala medier-plattform är Pinterest även en sökmotor. Pinterestanvändare anpassar de Pins som de ser i sitt flöde genom att välja bland kategorier som intresserar dem. De kan även söka efter Pins som är relaterade till deras intressen. Pinterest visar Pins som är relevanta för användarnas intressen baserat på informationen om olika Pins och antalet delningar som en Pin har.

Gör det enklare för kunder att upptäcka dina produkter på Pinterest genom att lägga till nyckelord till dina produkttitlar och beskrivningar. Försök att lägga till nyckelord som är relaterade till följande produktattribut:

• material
  • färg
  • mönster
  • varumärke

Även dina bildfilnamn kan påverka sökrankningen för dina Pins. Om du söker efter liknande produkter på Pinterest kan du få idéer om vilka nyckelord som kan fungera bäst för att hjälpa Pinterest att hitta dina Produktpins.

Bygg upp din målgrupp på Pinterest

Om du bygger upp din Pinterest-gemenskap och uppmuntrar användare att dela dina Pins så kommer sökrankningen för dina Pins att förbättras på Pinterest. Du kan öka interaktionen med dina Pins på några olika sätt:

• Lägg till en knapp som uppmanar till handling i en beskrivning av en Pin, såsom "Dela denna Pin!"
  • Fäst blogginlägg eller annat innehåll från din Shopify-webbutik
  • Dela pins från andra Pinterestanvändare på Pinterest som är relaterade till ditt varumärke

Läs mer om hur du bygger upp din Pinterest-målgrupp på Shopify-bloggen.

Välj produkttyper som säljer på Pinterest

Vissa produkttyper säljer bättre på Pinterest. Om du känner till din målgrupp kan det hjälpa dig att välja produkter som kommer att locka Pinterestanvändare. De mest sålda produkttyperna för Pinterest-försäljningskanalen är i följande ordning:

• Mode och kläder
  • Presenter och samlarobjekt
  • Pappersvaror och kontorsmaterial
  • Hem och möbler
  • Konst och fotografi

Marknadsför på Pinterest

Du kan marknadsföra dina produkter på Pinterest med hjälp av marknadsförda pinnar. Om du behöver hjälp med marknadsföringen på Pinterest, kontakta Pinterest Hjälpcenter.

Annonspins

Om du är en säljare som är säljer i USD och använder ett amerikanskt kreditkort kan du annonsera på Pinterest med Annonspins. Annonspins visas högt upp i sökresultaten och i din målgrupps flöde. Du kan skapa Annonspinnar med Pinterest Annonshanterare. Läs mer om Annonspinnar i Pinterest Hjälpcenter.