Sådan opretter du Google Smart Shopping-kampagner

Når du har knyttet din Google Ads-konto til Shopifys Google-kanal, kan du oprette automatiseringer i Google Smart Shopping-kampagner.

Google Smart Shopping-kampagner er betalt annoncering, der kan hjælpe dig med at promovere dine produkter og øge trafikken til din webshop. De gør det muligt at foretage remarketing til eksisterende kunder, præsentere dine produkter for nye kunder og få kontakt til nye kunder på tværs af en lang række Google-ejede platforme og annonceformater. Smart Shopping-kampagner bruger machine learning, der er baseret på salg i din butik, så de fungerer bedst for butikker med ensartet salg. Få mere at vide om Google Smart Shopping-kampagner i hjælpen til Google Ads.

Bemærk: Læs brugervilkårene for Google Ads omhyggeligt, inden du opretter en Google Shopping-kampagne.

Du kan administrere og overvåge dine Smart Shopping-kampagner fra siden Markedsføring > Automatiseringer i Shopify. Hvis du vil redigere dine indstillinger for Google Shopping eller synkronisere nye produkter, skal du gå til siden for Google-kanalen.

Opret en Google Smart Shopping-kampagne

Én af de markedsføringsautomatiseringer, som du kan oprette i Shopify efter konfigureringen af Google-kanalen, er en Google Smart Shopping-kampagne.

Når du opretter en markedsføringsaktivitet eller automatisering i Shopify, kan du gemme den som en kladde og udgive den, når den er klar. På denne måde kan du klargøre din markedsføring på forhånd.

Fremgangsmåde:

Aktivitetsoplysninger for Google Smart Shopping-kampagne

Kampagnebudget (dagligt) – det gennemsnitlige daglige budget i USD. Dit budget afhænger af dine produktkategorier (varer, som har højere priser, har tendens til at have højere omkostninger pr. konvertering).

Administrer din Google Shopping-kampagne

Du kan gennemgå effekten af din Google Shopping-kampagne fra siden Markedsføring > Automatiseringer i Shopify. Du kan gennemgå følgende oplysninger:

• Samlet salg – det samlede antal salg fra din Google Shopping-kampagne
  • Samlet antal visninger – det samlede antal gange en Google Shopping-annonce vises på Google
  • Samlet antal klik – det samlede antal klik, som dine annoncer modtager
  • Samlede ordrer – det samlede antal ordrer fra din Google Shopping-kampagne
  • Pris pr. klik – det gennemsnitlige beløb, der betales for et enkelt klik på din annonce
  • Pris pr. konvertering – den samlede pris for annoncer divideret med det samlede antal ordrer

Du kan redigere det beløb, du har tildelt til dit gennemsnitlige daglige budget, eller sætte din kampagne på pause ved at klikke på Administrer kampagne.

Du kan også beregne dit afkast af annonceudgifter (ROAS) manuelt ved at dividere det samlede salg fra din annoncekampagne med dit samlede annonceforbrug. Hvis dit ROAS er større end nul, viser din annoncekampagne positive resultater.

Bemærk: Når du kører Google Smart Shopping-kampagner, anbefaler Google, at du sætter eventuelle almindelige eller remarketing-Shopping-kampagner for de samme produkter på pause, så dine annoncer ikke konkurrerer med hinanden.

Kampagner bruger maskinel indlæring, og det tager tid at optimere det til et bestemt budget, bestemte produkter og en bestemt målgruppe. Du skal sørge for, at du har nok data, ved at køre en kampagne i mindst 14 dage uden at foretage ændringer i den, før du begynder at evaluere dens effektivitet. Få mere at vide om måling af din kampagnes succes i hjælpen til Google Ads.

Redigering, midlertidig afbrydelse eller fjernelse af Google Smart Shopping-kampagner

Du kan redigere, midlertidigt afbryde eller slette kladder og udgivede automatiseringer, så du kan administrere dine Google Smart Shopping-kampagner fra Shopify.

Når du redigerer en kladde for en markedsføringsaktivitet eller -automatisering, kan du gemme dine ændringer eller udgive den. Kladder for markedsføringsaktiviteter er angivet på siden Markedsføring og kladder for markedsføringsautomatiseringer er angivet på siden Markedsføring > Automatiseringer.

Når du sletter en aktivitet eller automatisering i Shopify, bliver du ikke faktureret for den længere. Shopify synkroniseres med den relaterede tjeneste for at opdatere din konto med de ændringer, du har foretaget. Mens aktiviteten eller automatiseringen slettes uden for Shopify, vises dens status som Slettes i Shopify. Når aktiviteten er helt slettet uden for Shopify, fjernes den fra listen i Shopify. Sletning af en markedsføringsaktivitet eller en automatisering er permanent.

Bemærk: Hvis du sletter en markedsføringsaktivitet eller -automatisering uden for Shopify, f.eks. ved at slette en Facebook-annonce i Annonceadministrator, skal du slette den i Shopify, hvis du vil fjerne den.

Markedsføringsaktiviteter, der er oprettet uden for Shopify, skal slettes fra tjenesten, hvor de blev oprettet.

Få hjælp til Google Ads

Kontakt Google Ads' hjælp for at få hjælp til følgende emner:

• fakturering og fakturaer for Google Ads
  • politikker, annonceanmeldelser og kampagneoptimering
  • konfiguration af annoncetyper, der ikke understøttes af Google-kanalen, f.eks. videokampagner
  • Google Merchant Center
  • Google Analytics

Bemærk: Du kan se annoncers godkendelsesstatus eller rette en afvist annonce fra Google Ads. Få mere at vide om godkendelsesprocessen for Google Ads.

Du kan kontakte Shopify Support, hvis du har brug for hjælp til at konfigurere eller bruge Google-kanalen.