Myyntiveron hallinnointi Shopify Balancella

Jotta voit säästää rahaa pakollisia veroja varten, voit varata myyntiverot Shopify Payments -maksuistasi ja Shop Pay -maksuerien maksuista Balancen avulla.

Yhteensopimattomuus myyntiveron hallinnoinnissa Shopify Balancella

Vaikka myyntiverojen siirtäminen sivuun erilliselle Balance-tilille on hyödyllistä, on tärkeää, että olet tietoinen seuraavista rajoituksista:

• Sivuun siirrettävän myyntiveron määrässä ei välttämättä ole kaikki varat, joita tarvitset verojen maksamiseen.
  • Jos maksu sisältää hyvityksiä tai takaisinperintää, maksuistasi siirretty summa ei välttämättä vastaa täsmälleen myynnistäsi perittävää myyntiveroa.
  • Myyntivero tallennetaan vain Shopify Payments- ja Shop Pay -maksuerien maksuista. Muiden maksupalveluiden tarjoajien maksuista ei tallenneta myyntiveroa erilliselle Balance-tilillesi.
  • Myyntivero tallennetaan maksuistasi vain jos myyntiveron siirtäminen sivuun on otettu käyttöön. Edellisten maksujen myyntiveroa ei sisällytetä.
  • Myyntiveroa ei siirretä sivuun myynnistä, joka on jo tehty puolestasi myyntiveroa perivien ja maksavien kanavien kautta, kuten Facebook ja Instagram.

Myyntiveron siirtäminen sivuun

Kun olet ottanut käyttöön myyntiverotilin, myyntivero siirretään automaattisesti Balance-päätililtäsi myyntiverotilillesi seuraavasta Shopify Payments ‑maksusta tai Shopify Payments ‑maksuerästä alkaen. Voit nostaa varoja Balance-myyntiverotililtäsi milloin tahansa.

Myyntiveron siirtäminen sivuun voi auttaa sinua verojen maksamisen hetkellä, mutta tämä ominaisuus ei automaattisesti ilmoita veroja puolestasi. Mikäli niin vaaditaan, sinun täytyy itse ilmoittaa omat verosi.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Talous > Balance.
  2. Klikkaa Asetukset.
  3. Klikkaa Myyntiverotili-kohdassa Ota käyttöön.
  4. Valitse tili:

• Jos sinulla on useita Balance-tilejä ja haluat tallentaa myyntiverovarojasi jollekin olemassa olevalle tilille, valitse tili, johon myyntiverosi tallennetaan.
    • Jos sinulla on vain yksi Balance-tili tai haluat luoda uuden Balance-tilin myyntiveron tallentamiseksi, luo uusi tili noudattamalla ohjeita.
  5. Klikkaa Ota käyttöön.

Negatiivisten myyntiverolukujen käsitteleminen maksuissa

Jos maksu sisältää negatiivisen myyntiverosumman, myyntiveron määrä siirretään takaisin myyntiverotililtäsi Balance-tilillesi edellyttäen, että myyntiverotililläsi on riittävästi varoja siirron kattamiseen. Jos esimerkiksi hyvität tilauksen, myyntivero maksun yhteydessä voi olla negatiivinen.