Hantera omsättningsskatt med Shopify Balance

Om du vill spara pengar till skatteskyldigheter så kan du lägga undan omsättningsskatt från dina Shopify Payments-utbetalningar och utbetalningar för Shop Pay-avbetalningar med hjälp av Balance.

Överväganden om inkompatibilitet när det gäller att hantera omsättningsskatt med Shopify Balance

Även om det är fördelaktigt att lägga undan omsättningsskatt i ett särskilt Balance-konto så är det viktigt att vara medveten om följande begränsningar:

• Den avsatta försäljningsskatten kanske inte inkluderar alla medel som du behöver för att deklarera dina skatter.
  • Om en utbetalning inkluderar återbetalningar eller chargebacks kan det hända att det belopp som överförs från dina utbetalningar inte exakt matchar omsättningsskatten som tagits ut från din försäljning.
  • Omsättningsskatt sparas endast från utbetalningar för Shopify Payments och avbetalning med Shop Pay. Utbetalningar från andra betalningsleverantörer sparar inte omsättningsskatt till ditt dedikerade Balance-konto.
  • Försäljningsskatt sparas endast från dina utbetalningar medan avsättning av omsättningsskatt är aktiverat. Försäljningsskatt från tidigare utbetalningar ingår inte.
  • Försäljningsskatt sätts inte undan för försäljningar som sker via kanaler som redan tar upp och remitterar försäljningsskatt för din räkning, till exempel Facebook och Instagram.

Fördela omsättningsskatt

När du har aktiverat ditt momskonto överförs omsättningsskatt automatiskt från ditt Balance-konto till ditt momskonto från och med din nästa Shopify Payments-utbetalning eller nästa avbetalning med Shop Pay. Du kan när som helst ta ut medel från ditt särskilda momssaldokonto.

Även om det kan vara till hjälp att lägga undan pengar till omsättningsskatt så deklarerar den här funktionen inte automatiskt skatter åt dig. När detta krävs så är det följaktligen ditt ansvar att deklarera dina skatter.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Under Försäljningsskattekonto, klicka på Aktivera.
  4. Välj ett kontoalternativ:

• Om du har flera Balance-konton och vill spara dina momsmedel till ett befintligt konto väljer du det konto där din omsättningsskatt ska sparas.
    • Följ anvisningarna för att skapa ett nytt konto om du bara har ett Balance-konto eller vill skapa ett nytt Balance-konto för att sätta undan din moms.
  5. Klicka på Slå på.

Hantera negativ omsättningsskatt i utbetalningar

Om en utbetalning innehåller ett negativt omsättningsskattebelopp så överförs omsättningsskattebeloppet tillbaka till ditt huvudsakliga Balance-konto från ditt omsättningsskattekontot, om det inte är så att omsättningsskattekontot inte har tillräckligt med medel för att täcka överföringen. Om du till exempel återbetalar en order kan det leda till en negativ omsättningsskatt på en utbetalning.