Shopify Markets Pro -alustan käyttöön ottaminen

Kun olet päivittänyt tilauksesi Markets Prohon, sinun on valmisteltava ja määritettävä kauppasi kansainvälisille asiakkaillesi.

Kun aloitat tuotteiden myymisen kansainvälisillä markkinoilla, sinun on otettava huomioon sellaisia asioita kuin kauppasi lokalisointi, toimituskäytäntöjen päivittäminen, toimitus- ja tuotteen hintojen mukauttaminen sekä kuluttajien tietosuojasääntöjen noudattaminen.

Toimituskulutaulukon lataaminen

Voit ladata omat toimituskulusi CSV-tiedoston avulla. Voit käyttää näitä toimituskuluja perustana, jonka mukaan kassalla näytettävät toimituskulut päivitetään.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Markkinat.
  2. Klikkaa Asetukset.
  3. Klikkaa Tilauksen jakelu -osiossa Lataa toimituskulu -taulukko.
  4. Valitse tiedostotyyppi, johon haluat viedä toimituskulutaulukkosi.
  5. Klikkaa Hyväksy ja lataa.

Maailmanlaajuisesti yksilöivän tunnisteen hankkiminen Markets Prota varten (GUID)

Jos haluat jaella Markets Pro -tilaukset Flexportin tai jonkin muun kolmannen osapuolen jakelupalvelun kautta, sinun on kopioitava maailmanlaajuisesti yksilöivä tunniste (GUID) Shopify-ylläpitäjästä ja viimeisteltävä asennus suoraan jakelupalvelun kanssa. Markets Pro -tunnuksesi on sama kuin Markets Pro GUID.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Markkinat.
  2. Klikkaa Asetukset.
  3. Klikkaa Tilauksen jakelu -osiossa klikkaa kopioi-ikonia GUID-tunnisteesi vieressä.

Kun olet saanut Markets Pro GUID:n, sinun on viimeisteltävä asennus jonkin tuetun jakelupalvelun kanssa.

GUID ei ole sama asia kuin kauppias-tunnus, kauppiastilin tunnus tai kauppiaan korttien käsittelijän tili. Jos sinun täytyy antaa jokin näistä tunnisteista kolmannelle osapuolelle, voit käyttää niiden sijaan kaupan tunnusta. Saat kaupan tunnuksen ottamalla yhteyttä Shopify-tukeen.

DHL-toimituskulujen määrittäminen Markets Pro -tilauksille

Voit lisätä kauppaasi kiinteät DHL Express- ja DHL eCommerce -hinnat tai kuljetuspalvelun kaupallesi laskemat hinnat. Sinun on lisättävä hinnat kaikkiin Markets Pron hallinnoimiin markkinoihin.

DHL:n kiinteiden toimitushintojen määrittäminen

Kun määrität kiinteät toimituskulut, voit määrittää, kuinka paljon haluat veloittaa asiakkaalta toimituskuluista. Sinun on määritettävä kiinteät toimituskulut, joihin sisältyy kuljetusaika.

Kiinteät DHL-hinnat näkyvät asiakkaille kassalla seuraavasti:

• Kiinteä DHL eCommerce -hinta näkyy Standard International -nimellä
  • Kiinteä DHL Express -hinta näkyy Express International -nimellä

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa toimitusprofiilia, johon haluat lisätä toimituskulut.

3. Klikkaa Toimitusalueet-osiossa Lisää hinta sen toimitusalueen vieressä, johon haluat lisätä toimituskulut.

4. Valitse Määritä omat hinnat ja tee sitten jokin seuraavista:

• Jos haluat lisätä kiinteän DHL eCommerce -toimitusmaksun, valitse Kuljetusaika-osiossa Standard International (2-3 arkipäivää).
    • Jos haluat lisätä kiinteän DHL Express -toimitusmaksun, valitse Kuljetusaika-osiossa Express International (1-2 arkipäivää).
  5. Anna Hinta-kentässä hinta, jonka haluat veloittaa asiakkailta toimituskuluista.

6. Klikkaa Valmis.

7. Klikkaa Tallenna.

Määritä DHL-kuljetuspalvelun laskemat toimituskulut

Kuljetuspalvelun laskemat hinnat lasketaan automaattisesti kassalla. Asiakkaan maksettavaksi tuleva toimitusmaksu riippuu useasta tekijästä, kuten lähetyksen painosta, mitoista ja kohdeosoitteesta. DHL-kuljetuspalvelun laskemat hinnat näkyvät asiakkaille kassalla seuraavasti:

• DHL eCommerce -kuljetuspalvelun laskema hinta näkyy DHL eCommerce Parcel International Direct - tai DHL eCommerce Parcel International Standard -nimellä
  • DHL Express -kuljetuspalvelun laskema hinta näky nimellä DHL Express Worldwide

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa toimitusprofiilia, johon haluat lisätä toimituskulut.

3. Klikkaa Toimitusalueet-osiossa Lisää hinta sen toimitusalueen vieressä, johon haluat lisätä toimituskulut.

4. Valitse Käytä kuljetuspalvelua tai sovellusta hintojen laskemiseen ja tee sitten jokin seuraavista:

• Jos haluat lisätä DHL eCommercen kuljetuspalvelun laskemat toimituskulut, valitse DHL eCommerce (Markets Pron alennetut hinnat).
    • Jos haluat lisätä DHL Expressin kuljetuspalvelun laskemat toimituskulut, valitse DHL Express (Markets Pron alennetut hinnat).
  5. Valitse Palvelut-osiossa kaikki soveltuvat kuljetuspalvelut.

6. Klikkaa Valmis.

7. Klikkaa Tallenna.

Markets Pro -tilausten testaaminen

Jos haluat varmistaa, että Markets Pro -määrityksesi toimivat kansainvälisten tilausten osalta, tee tee Markets Pro -testitilaus ja tarkista, että testitilauksesi toimii suunnitellulla tavalla.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Markkinat.
  2. Klikkaa Asetukset.
  3. Klikkaa Test Markets Pro - osiossa Tarkista viimeisin tilaus.

Toimitus- ja tuotteen hintojen tarkistaminen

Liiketoiminnan tavoitteistasi riippuen harkitse toimitus- tai tuotteen hintojen muuttamista:

Jos sinulla on jo kansainvälinen asiakaskunta, mieti, kuinka paljon veloitat asiakkailtasi toimituksista nyt.

Kaupan sisällön kääntäminen ja lokalisointi

Harkitse kauppasi sisällön lokalisointia ja kääntämistä, jotta voit kasvattaa myyntiä maissa, joissa englanti ei ole pääkieli. Voit aloittaa kääntämällä verkkokauppasi tärkeimmillä kansainvälisillä markkinoillasi eniten käytetyille kielille.

Voit asentaa Shopify Translate & Adapt -sovelluksen lisätäksesi kieliä ja hallinnoidaksesi Shopify-kaupan mukautettua sisältöä. Lisätietoja lokalisoinnista ja kaupan sisällön kääntämisestä.

Voit myös luoda räätälöityä sisältöä tärkeimmille kansainvälisille markkinoillesi, jotta voit ottaa huomioon kunkin markkina-alueen alueelliset ja kulttuurilliset näkökohdat.

Kaupan toimituskäytäntöjen ja usein kysyttyä -sivun päivittäminen

Harkitse kauppasi toimituskäytäntöjen ja usein kysyttyä -sivun päivittämistä, jotta asiakkaat tietävät, miten kansainväliset toimitukset toimivat verkkokaupassasi.

Voit lisätä seuraavat tiedot aiheeseen liittyville sivuille tai verkkokauppasi käytäntöihin:

• luettelo maista, joihin toimitat tuotteitasi
  • ilmoitus, jossa kerrotaan asiakkaille, että tullit ja verot lasketaan kassalla ja että heidän ei tarvitse maksaa niitä toimituksen yhteydessä
  • ilmoitus, jossa kerrotaan asiakkaille, että tuotteiden lähettämiseen ja toimittamiseen käytetään DHL Express -kuljetuspalvelua ja seurantanumeroa.
  • tieto siitä, että asiakkaat voivat käyttää omaa paikallista valuuttaansa ja paikallista maksutapaa tuotteidesi maksamiseen.

Kuluttajien tietosuojasäännösten noudattaminen

Kassallasi näkyvät Markets Pron ja Global-e:n tiedot ovat GDPR-asetuksen mukaisia. Asiakkaasi hyväksyvät Global-e:n tietosuojakäytännön, kun he tekevät tilauksen kassalla.

Olet kuitenkin vastuussa tiedoista, jotka sinulla on käytössäsi, kun asiakkaasi ostavat verkkokaupastasi. Jos myyt tuotteita Euroopan unionissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville asiakkaille, sinun on varmistettava, että noudatat EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR) pyytämällä evästeseurannan suostumusta.

Harkitse kolmannen osapuolen sovelluksen, joka pyytää suostumusta evästeiden käyttämiseen seurantaa varten, asentamista noudattaaksesi Yhdistyneen kuningaskunnan ja Euroopan unionin kuluttajansuojasäännöksiä.

Markkinoiden luominen yksittäisille maille

Markets Pron avulla voit myydä yli 150 maahan, mutta ne ovat kaikki osa yhtä suurta kansainvälistä markkina-aluetta.

Harkitse markkinoiden luomista yksittäisille maille, jotka ovat yrityksesi kannalta tärkeimpiä. Jokaiselle yksittäiselle markkina-alueelle luodaan alikansio, joka tarjoaa SEO-hyötyjä kaupallesi.

Lähetystarrojen tulostaminen

Varmista, että sinä ja henkilökuntasi osaatte täyttää tilaukset ja tulostaa DHL Express -lähetystarrat suoraan Shopifyssa.

Jos käytät tilausten täyttämiseen kolmannen osapuolen palvelua, ilmoita heille, että kaikkiin uusiin kansainvälisiin tilauksiin liitetään lähetystarrat ja tulliasiakirjat Markets Pron kautta.

Tuotteidesi markkinointi tärkeimmillä kansainvälisillä markkinoillasi

Harkitse markkinointikampanjoihin panostamista tärkeimmillä kansainvälisillä markkinoillasi asiakaskunnan ja kansainvälisen myynnin kasvattamiseksi. Lue tämä tapaustutkimus siitä, miten WOLFpak käytti Markets Pro -alustaa kansainvälisten laajentumispyrkimyksiensä tehostamiseen.