Shopify Markets Pro instellen

Nadat je hebt geüpgraded naar Markets Pro, bereid je je winkel voor en stel je deze in voor internationale klanten. Kijk ook eens naar de volgende acties om je winkel voor te bereiden, voordat je producten op internationale markten gaat verkopen.

Een wereldwijd unieke ID (globally unique identifier – GUID) voor Markets Pro opvragen

Als je een Markets Pro-bestelling wil afhandelen via een externe fulfilmentservice, zoals Flexport, kopieer je eerst de GUID uit het Shopify-beheercentrum en voltooi je de installatie rechtstreeks bij de fulfilmentservice. De ID voor Markets Pro is hetzelfde als de Markets Pro GUID.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Markten.
  2. Klik op Voorkeuren.
  3. Klik in de sectie Fulfilment van bestellingen op het kopieerpictogram naast de GUID.

Nadat je je Markets Pro GUID hebt opgehaald, voltooi je de instelling bij een van de ondersteunde fulfilmentservices.

Een GUID is niet hetzelfde als een merchant-ID, een account-ID van een merchant of een kaartverwerkersaccount van een merchant. Als een externe partij om een van deze ID's vraagt, kun je in plaats daarvan je winkel-ID gebruiken. Neem contact op met Shopify Support om je winkel-ID te ontvangen.

Verzending instellen

Voordat je met Markets Pro gaat verzenden, raadpleeg je de lijst met beschikbare vervoerders, download je een tabel met verzendtarieven en stel je vaste en door de vervoerder berekende tarieven voor verzending in.

De verzendtarieven en productprijzen aanpassen

Afhankelijk van je bedrijfsdoelen, overweeg dan om je verzendtarieven of productprijzen te herzien:

Als je al een bestaand internationaal klantenbestand hebt, bedenk dan of je je klanten nu een ander verzendtarief in rekening gaat brengen.

De content van je winkel vertalen en lokaliseren

In landen waar Engels niet de hoofdtaal is kun je overwegen de content van je winkel te laten lokaliseren en vertalen om op die manier de omzet te helpen verhogen. Je kunt bijvoorbeeld eerst je winkel laten vertalen naar de talen die in je belangrijkste internationale markten het meest worden gebruikt.

Je kunt de Shopify Translate & Adapt-app voor je winkel installeren om extra talen toe te voegen en aangepaste content voor je Shopify-winkel te beheren. Hier vind je meer informatie over lokalisatie en vertaling.

Je kunt ook aangepaste content aanmaken voor je belangrijkste internationale markten om in te spelen op de regionale en culturele aspecten van elke markt.

Het verzendbeleid en de veelgestelde vragen van je winkel bijwerken

Overweeg om het verzendbeleid en de veelgestelde vragen van je winkel bij te werken, zodat klanten weten hoe internationale verzending werkt in je webshop.

Je kunt de volgende informatie toevoegen aan de relevante pagina's of het beleid van je webshop:

• een lijst met landen waar je producten naar verzendt
  • een bericht waarmee je klanten informeert dat rechten en belastingen worden berekend bij de checkout en ze die niet bij de bezorging hoeven te betalen
  • een bericht dat klanten informeert dat je de DHL- en UPS-verzendservices met trackingnummers gebruikt voor het verzenden en bezorgen van producten
  • een indicatie dat klanten hun eigen lokale valuta en een lokale betaalmethode kunnen gebruiken om voor je producten te betalen

Privacyrichtlijnen voor consumenten naleven

Markets Pro en Global-e voldoen aan de AVG met de gegevens die bij de checkout worden weergegeven. Je klanten gaan akkoord met het privacybeleid van Global-e wanneer ze een bestelling afrekenen.

Je bent echter zelf verantwoordelijk voor de gegevens waar je toegang toe hebt wanneer klanten bij je webshop kopen. Als je verkoopt aan klanten in de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk, dien je te garanderen dat de AVG wordt nageleefd op het gebied van de opt-in-cookietracering.

Overweeg om een opt-in-cookietracking app van derden te installeren om de richtlijnen met betrekking tot de privacy van consumenten in het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie na te leven.

Markten voor afzonderlijke landen aanmaken

Met Markets Pro kun je aan meer dan 150 landen verkopen, maar ze maken allemaal deel uit van één grote markt met meerdere landen.

Overweeg om markten aan te maken voor afzonderlijke landen die het belangrijkst zijn voor je bedrijf. Voor elke individuele markt wordt een submap aangemaakt die SEO-voordelen biedt voor je winkel.

Zorg ervoor dat jij en je medewerkers bekend zijn met het proces voor het afhandelen van bestellingen en het rechtstreeks in Shopify afdrukken van verzendlabels.

Als je een externe fulfilmentpartner gebruikt om je bestellingen af te handelen, laat je deze weten dat alle nieuwe internationale bestellingen voortaan verzendlabels en douanedocumentatie krijgen via Markets Pro.

Marketing voor de belangrijkste internationale markten

Overweeg te investeren in marketingcampagnes voor je belangrijkste internationale markten om een klantenbestand op te bouwen en internationale verkoop te stimuleren. Lees deze casestudy over hoe Markets Pro de internationale uitbreidingsinspanningen van WOLFpak een extra impuls heeft gegeven.