Kolmannen osapuolen verkkotunnuksen yhdistäminen

Jos yhdistät kolmannen osapuolen verkkotunnuksen Shopifyhin, se ohjaa mukautetun URL-osoitteen Shopify-kauppaasi. Kun yhdistät verkkotunnuksen Shopifyhin, asiakkaat voivat siirtyä verkkokauppaasi kirjoittamalla mukautetun URL-osoitteen verkkoselaimeensa. Hallinnoit verkkotunnuksen asetuksia, maksat verkkotunnuksen ja uusit verkkotunnuksen edelleen kolmannen osapuolen verkkotunnuspalvelun kautta.

Mitä ovat pääverkkotunnus ja aliverkkotunnus?

Pääverkkotunnukset tarkoittavat tunnuksia, jotka ostat verkkotunnuksia ostaessasi. Pääverkkotunnus voi olla esimerkiksi seuraavanlainen: shopify.com. Sinun täytyy ostaa pääverkkotunnus ennen kuin voit lisätä aliverkkotunnuksia. Useimpien kauppiaiden pääverkkotunnus osoittaa heidän verkkokauppaansa.

Aliverkkotunnukset ovat pääverkkotunnuksen lisäyksiä. Yleisesti käytetty aliverkkotunnus on www. Tämä aliverkkotunnus yhdistetään pääverkkotunnukseen, jolloin syntyy www.shopify.com.

Lue lisää pääverkkotunnuksista ja aliverkkotunnuksista kohdassa Verkkotunnuksia koskevat keskeiset ehdot ja määritelmät.

Yleispätevä kolmannen osapuolen verkkotunnuksen asennusopas

Jos et löydä oman kolmannen osapuolen palveluntarjoajasi ohjeistusta, noudata tätä yleistä asennusopasta, kun yhdistät olemassa olevan verkkotunnuksen Shopifyhin.

Lisää olemassa oleva verkkotunnus Shopify-kauppaan

Ensinnäkin sinun täytyy lisätä yksilöllinen verkkotunnus Shopify-kauppaan. Tällä vahvistat Shopifylle, että olet verkkotunnuksen omistaja.

Toimi näin:

Saat verkkotunnuksesi päivittymään nopeammin alentamalla verkkotunnuksesi voimassaoloarvoa (Time to Live, TTL). Ota yhteyttä kolmannen osapuolen verkkotunnuspalvelun tarjoajaan, jolta saat suosituksia ja ohjeita TTL-arvon muuttamiseksi.

Määritä tunnuksesi GoDaddyn, Google Domainsin tai 1&1 IONOSin avulla

Voit liittää GoDaddyn, Google Domainsin tai 1 & 1 IONOSin verkkotunnuksen automaattisesti Shopify-kauppaasi. Jos verkkotunnusta ei liitetä automaattisesti, voit liittää sen manuaalisesti.

Liitä verkkotunnus automaattisesti

1. Valitse Yhdistä olemassa oleva verkkotunnus.

2. Anna yhdistettävä verkkotunnus, kuten johns-apparel.info.

3. Klikkaa Seuraava.

4. Klikkaa Yhdistä automaattisesti.

5. Kirjaudu sisään GoDaddy-, Google Domains- tai 1 & 1 -IONOS -tilillesi Kirjaudu sisään -ikkunassa.

6. Klikkaa Yhdistä.

Jos verkkotunnuksesi automaattisessa määrittämisessä ilmenee ongelmia, yritä määrittää verkkotunnus manuaalisestikolmannen osapuolen palveluntarjoajan ylläpitäjästä. Jos otat yhteyttä kolmannen osapuolen tukeen, selvitä, mitä sinun tulee pystyä kertomaan kolmannen osapuolen palveluntarjoajalle.

Liitä verkkotunnus manuaalisesti

1. Kirjaudu sisään tilille, joka sinulla on kolmannen osapuolen verkkotunnuspalvelun tarjoajalla.

2. Etsi DNS-palvelimen asetukset, verkkotunnuksen hallinta-alue, DNS-määritykset tai vastaavat.

3. Muokkaa A-tietuetta niin, että se osoittaa Shopifyn IP-osoitteeseen 23.227.38.65.

Verkkotunnuksen asetuspaneelissa voi olla alasvetovalikkoja tai muokattavia kenttiä, tai sinun täytyy ehkä valita valintaruutuja tai muokata taulukkoa. Sinun täytyy suorittaa seuraavat vaiheet:

* In the **Type** or **Record Type** field, enter or choose the **@** symbol, or **A record**.
* In the **Points to** field, enter Shopify's IP address `23.227.38.65` as the destination for the A record.
  1. Tallenna A-tietue (valitse Save (Tallenna), Save Zone File (Tallenna aluetiedosto), Add Record (Lisää tietue) tai vastaava).

2. Muuta aliverkkotunnuksen CNAME-tietue osoittamaan osoitteeseen shops.myshopify.com. Jos esimerkiksi haluat, että aliverkkotunnus shop.johns-apparel.com osoittaa Shopify-kauppaan, muuta shop CNAME-tietue osoittamaan osoitteeseen shops.myshopify.com.

Aliverkkotunnuksen yhdistäminen

3. Tallenna CNAME-tietue napauttamalla Save (Tallenna), Save Zone File (Tallenna vyöhyketiedosto), Add record (Lisää tietue) tai vastaava.

4. Valitse Shopify-ylläpitäjästä Verkkokauppa ja valitse sitten Verkkotunnukset.

5. Valitse Yhdistä olemassa oleva verkkotunnus.

6. Kirjoita tekstikenttään aliverkkotunnus. Esimerkiksi: shop.johns-apparel.com.

7. Klikkaa Seuraava.

8. Vahvista, että yksilöllinen verkkotunnus on yhdistetty kauppaan, valitsemalla Vahvista yhteys Shopify-ylläpitäjästä.

Määritä olemassa olevan verkkotunnuksen yhdistäminen Shopifyhin

Jos olet ostanut verkkotunnuksen kolmannen osapuolen kautta, sinun on muokattava seuraavia DNS-asetuksia:

• A-tietueen täytyy osoittaa Shopifyn IP-osoitteeseen, joka on 23.227.38.65.
  • www-CNAME-tietueesi täytyy osoittaa osoitteeseen shops.myshopify.com.

Näiden verkkotunnusasetusten muokkaaminen voi vaikuttaa muihin asioihin, kuten sähköpostin edelleenlähetykseen. Voit ottaa yhteyttä verkkotunnuspalvelun tarjoajaan ja selvittää, miten muutokset mahdollisesti vaikuttavat DNS-asetuksiin.

Jotkin verkkotunnuspalvelut, kuten Hover, GoDaddy, Google ja 1&1 IONOS määrittävät verkkotunnuksen puolestasi automaattisesti eri tavoilla.

Toimi näin:

1. Kirjaudu sisään tilille, joka sinulla on kolmannen osapuolen verkkotunnuspalvelun tarjoajalla.

2. Etsi DNS-palvelimen asetukset, verkkotunnuksen hallinta-alue, DNS-määritykset tai vastaavat.

3. Muokkaa A-tietuetta niin, että se osoittaa Shopifyn IP-osoitteeseen 23.227.38.65.

Verkkotunnuksen asetuspaneelissa voi olla alasvetovalikkoja tai muokattavia kenttiä, tai sinun täytyy ehkä valita valintaruutuja tai muokata taulukkoa. Sinun täytyy suorittaa seuraavat vaiheet:

* In the **Type** or **Record Type** field, enter or choose the **@** symbol, or **A record**.
* In the **Points to** field, enter Shopify's IP address `23.227.38.65` as the destination for the A record.
  1. Tallenna A-tietue (valitse Save (Tallenna), Save Zone File (Tallenna aluetiedosto), Add Record (Lisää tietue) tai vastaava).

2. Vaihda CNAME-tietue www osoittamaan osoitteeseen shops.myshopify.com.

* Enter or choose the `www` prefix. Often, you need to provide just the `www` prefix without the dot, but some domain providers need the whole subdomain `www.`. Use the existing entries as a guide, or follow your provider's instructions.
* Enter `shops.myshopify.com` as the destination for the CNAME record. CNAME records must always point to a domain name, never to an IP address.
  1. Tallenna CNAME-tietue napauttamalla Save (Tallenna), Save Zone File (Tallenna vyöhyketiedosto), Add record (Lisää tietue) tai vastaava.

Seuraavaksi sinun täytyy vahvistaa yhteys Shopifyssa.

Vahvista yhteys Shopifyssa

Vahvista, että mukautettu verkkotunnuksesi on yhdistetty kauppaan, valitsemalla Vahvista yhteys Shopify-ylläpitäjästä.

Mitä tietoja kolmannen osapuolen palveluntarjoajalle täytyy antaa

Kolmannen osapuolen verkkotunnuspalvelun tarjoaja tuntee verkkotunnuksiin liittyvät ehdot. Kun otat palveluntarjoajaan yhteyttä ja pyydät tukea, voit kertoa sille seuraavat tiedot:

• Haluat, että A-tietue osoittaa Shopifyn IP-osoitteeseen, joka on 23.227.38.65.
  • Haluat, että CNAME-tietue osoittaa osoitteeseen shops.myshopify.com.

Jos haluat määrittää sähköpostin edelleenlähetyksen, voit myös ilmoittaa kolmannen osapuolen palveluntarjoajalle, että haluat käyttää sen sähköpostiohjelmaa (jos sellainen on tarjolla) ja että sinun täytyy määrittää MX-tietueet.

Yhdistä aliverkkotunnus

Aliverkkotunnus on pääverkkotunnuksen URL-osoitteen alussa näkyvä alaryhmä. Esimerkiksi URL-osoitteessa shop.johnsapparel.com aliverkkotunnus on shop. Suosituin aliverkkotunnus on www. Voit käyttää aliverkkotunnuksia, kuten store ja blog, sivuston järjestämiseen sekä siihen, että vierailijat löytävät etsimänsä tiedot helpommin.

Voit myös määrittää kolmannen osapuolen verkkotunnuksen niin, että pääverkkotunnus ohjaa toiselle verkkosivustolle ja aliverkkotunnus ohjaa Shopify-kauppaan. Esimerkiksi shop.johns-apparel.com voi ohjata Shopify-kauppaan, kun taas johns-apparel.com ohjaa toiseen verkkosivuston isäntään.

Määritys

Voit liittää aliverkkotunnuksen suorittamalla seuraavat toimet.

1. Kirjaudu sisään tilille, joka sinulla on kolmannen osapuolen verkkotunnuspalvelun tarjoajalla.
  2. Etsi DNS-palvelimen asetukset, verkkotunnuksen hallinta-alue, DNS-määritykset tai vastaavat.
  3. Muokkaa DNS-asetukset -alueella aliverkkotunnuksen CNAME-tietuetta osoittamaan osoitteeseen shops.myshopify.com.
  • Kirjoita Isäntänimi tai Alias -kenttään aliverkkotunnus, jonka haluat yhdistää Shopify-kauppaan. Jos esimerkiksi muodostat yhteyden kohteeseen shop.johns-apparel.com, CNAME-tietueen nimi on shop. Usein sinun on annettava vain www etuliite ilman pistettä, mutta jotkin verkkotunnuspalvelun tarjoajat tarvitsevat koko aliverkkotunnuksen www.. Käytä apuna olemassa olevia merkintöjä apuna tai noudata palveluntarjoajan ohjeita.
  • Syötä tai valitse Tyyppi- tai Tietuetyyppi -kenttään CNAME -tietue.
  • Kirjoita Ohjaa tänne -kenttään shops.myshopify.com, joka on CNAME-tietueen määränpää. CNAME-tietueiden on aina osoitettava verkkotunnuksen nimeen, ei koskaan IP-osoitteeseen.
  1. Tallenna CNAME-tietue napauttamalla Save (Tallenna), Save Zone File (Tallenna vyöhyketiedosto), Add record (Lisää tietue) tai vastaava.
  2. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Verkkokauppa > Verkkotunnukset.
  3. Klikkaa Yhdistä olemassa oleva verkkotunnus ja seuraa sitten ohjeita.
  4. Vahvista, että aliverkkotunnuksesi on yhdistetty kauppaan, valitsemalla Vahvista yhteys Shopify-ylläpitäjästä.

Huom: Mukautetun verkkotunnuksen osoitus Shopify-kauppaan saattaa tulla voimaan vasta 48 tunnin kuluttua. Jos kolmannen osapuolen verkkotunnuksen määrittäminen tuottaa ongelmia tai tarvitset siinä apua, voit ottaa yhteyttä palveluntarjoajaasi.

Kolmatta osapuolta edustavat verkkotunnuksen tarjoajat

Jos sinulla on verkkotunnus joltakin seuraavista palveluntarjoajista, klikkaa linkkiä ja saat tarkempia ohjeita verkkotunnuksen yhdistämisestä:

Tuen hakeminen

Jos tarvitset apua yksilöllisen verkkotunnuksen osoittamisessa Shopify-kauppaan, ota yhteyttä kolmannen osapuolen palveluntarjoajan tukitiimiin. Shopify-tuki ei voi kirjautua tilillesi kolmannen osapuolen verkkotunnuspalvelussa, vaikka antaisit siihen erikseen luvan.

Kun yksilöllinen verkkotunnus on lisätty Shopifyhin

Kun olet lisännyt verkkotunnuksen Shopify-kauppaan, sinun on asetettava ensisijainen verkkotunnus. Ensisijainen verkkotunnus näkyy asiakkaille selaimen osoiterivillä, kun he käyvät verkkokaupassasi.

Voit myös määrittää sähköpostin edelleenlähetyksen verkkotunnuksesta sen jälkeen, kun olet lisännyt sen Shopifyhin.