Konfigurere unike URL-adresser for bestemte land eller regioner

Når du konfigurerer internasjonale domener, må du opprette en unik nettadresse, eller URL-adresse, for hvert land eller region der du ønsker å tilby en lokal handleopplevelse. Avhengig av hvordan du konfigurerer butikkens språk og valutaer, svarer hver URL-adresse til en lokal versjon av nettbutikken. Hvis du bruker Shopify Payments kan du også angi standardvaluta for hver URL-adresse til å være den lokale valutaen for det aktuelle landet eller regionen.

Du kan konfigurere unike URL-adresser for hvert land eller region du vil målrette mot på følgende måter:

• toppnivådomener, som your-shop-name.fr
  • underdomener, som fr.your-shop-name.com
  • undermapper, som your-shop-name.com/fr-fr

Avhengig av strategien din for søkemotoroptimalisering (SEO) kan du bruke én metode eller en kombinasjon av metoder. Hvis du konfigurerer Shopify Markets for første gang, bør du vurdere å bruke undermapper, som er enkle å konfigurere og gir SEO-fordeler.

For å konfigurere internasjonale domener for bestemte land eller områder må du fullføre følgende oppgaver:

Når du har konfigurert internasjonale domener, må du omdirigere kundene til URL-adressen som samsvarer med deres språk- og stedsinnstillinger.

I denne delen