Transport Layer Security (TLS)

Transport Layer Secuirty (TLS) er en krypteringsprotokoll som brukes til å sikre kommunikasjon over Internett. Når du ser et hengelåsikon i adresselinjen i nettleseren ved siden av en URL-adresse som starter med https://, betyr det at forbindelsen bruker TLS: TLS brukes for alle tilkoblinger til Shopify, inkludert dine egne tilkoblinger og kundenes tilkoblinger. Den siste versjonen av TLS-protokollen er TLS 1.2.

1. juni 2018 fjerner Shopify støtte for TLS-versjonene 1.0 og 1.1 for å bedre beskyttelsen av data for alle som bruker Shopify-nettstedet, butikkfronten eller administratorsiden. Hvis nettleseren ikke støtter TLS 1.2 etter 20. juni 2018, får du tilkoblingsfeil når du besøker Shopify-nettsteder.

Hvis nettleseren ikke støtter TLS 1.2, må du oppgradere til en støttet nettleserversjon.

Kunder som forsøker å få tilgang til Shopify-butikkfronten med nettlesere som ikke støtter TLS 1.2 får også tilkoblingsfeil og kan ikke laste inn nettstedet etter 20. juni 2018.

Hvis du er en apputvikler, og du vil at appen fremdeles skal fungere med Shopify etter 20. juni 2018, må du sørge for at applikasjonene dine kobler til Shopifys API ved hjelp av TLS 1.2. Hvis appen kun støtter TLS 1.0 eller 1.1, må du oppgradere den slik at den støtter TLS 1.2.

Sjekk for støtte for TLS 1.2

De to siste versjonene av Shopifys støttede nettlesere inkluderer støtte for TLS 1.2. Når du besøker Shopify eller en Shopify-butikk med en av disse nettleserversjonene, forekommer tilkoblingen via TLS 1.2.

Tidligere versjoner av nettlesere og nettlesere som ikke offisielt støttes av Shopify kan også støtte TLS 1.2. Besøk SSL Labs SSL Test for å sjekke den høyeste versjonen av TLS som støttes av nettleseren din. SSL-versjonen som brukes vises under Protokollversjon.

Du bør også sørge for at datamaskinens eller mobilens operativsystem er så oppdatert som mulig, spesielt hvis du bruker en eldre versjon av Windows.