Aan de slag met Shopify

Welkom bij Shopify

Welke producten je verkoopt en hoe je winkel eruitziet, zijn de twee belangrijkste keuzes die je voor je winkel maakt. Volg deze tutorials om je eerste product toe te voegen en te zien hoe je product er in je webshop uitziet. Pas dan je thema aan zodat dit bij je merk past.

Klik op Starten om te beginnen. Als je tijdens het instellen een stap wilt overslaan, klik op Overslaan. Elke stap die je overslaat, kan later worden voltooid via je Shopify-beheercentrum.

Je kunt tijdens het toevoegen van je eerste product op elk gewenst moment op Opslaan klikken om je werk op te slaan en te bekijken.

Je eerste product toevoegen

Stappen:

1. Voer een titel in voor je product.

2. Voer een beschrijving in voor je product. Geef een gedetailleerde beschrijving van je product om je klanten te helpen een beslissing te nemen tijdens het winkelen. Gebruik niet de exacte beschrijving van de fabrikant. Je wilt immers dat je producten er uniek uitzien voor zoekmachines.

3. Voeg een afbeelding voor je product toe. Klik op Afbeelding uploaden of sleep een afbeeldingsbestand naar het vak Afbeeldingen om een afbeelding te uploaden.

4. Voer de productprijs in. Als je een aanbiedingsprijs voor het product wilt weergeven, voer je die in het veld Prijsvergelijking in. Vink zo nodig het selectievakje Btw innen voor dit product aan.

5. Voer een SKU (Stock Keeping Unit) in voor je product. Een SKU is een uniek nummer dat wordt gebruikt om een product te identificeren. Met SKU's kun je je voorraad ordenen en bestellingen uitvoeren.

6. Voer een barcodenummer in voor je product. De barcode die je invoert, moet een nieuwe of bestaande GTIN (Global Trade Artikel Number) zijn. GTIN's zijn unieke ID's die internationaal worden gebruikt om productinformatie op te slaan en te lokaliseren. UPC-, EAN- en ISBN-nummers zijn voorbeelden van GTIN's. Deze kunnen in lengte variëren, afhankelijk van het producttype. Je vindt de GTIN boven of onder de barcode op de verpakking van je product.

7. Als je de voorraad voor je product wilt bijhouden, selecteer Shopify volgt de voorraad van dit product in de vervolgkeuzelijst Voorraadbeleid. Voer het aantal producten in dat je op voorraad hebt. Vink het selectievakje Klanten mogen dit product kopen wanneer het niet op voorraad is in als je wilt dat klanten je product kunnen kopen, ongeacht je huidige productvoorraad.

8. Als voor je product verzending vereist is, selecteer je Fysiek product in de sectie Verzending, evenals een verzendgewicht voor je product.

9. Selecteer een fulfilmentservice in een lijst met services die door je winkel worden gebruikt. Als je geen fulfilmentservice gebruikt, selecteer Handmatig.

10. Klik op Variant toevoegen als dit product in meerdere versies beschikbaar is, zoals verschillende maten of kleuren. Voer een optienaam in, bijvoorbeeld Maat, gevolgd door optiewaarden, bijvoorbeeld S, M, L en XL. Als je een keuzevariant wilt verwijderen, klik op de prullenbak. Klik op Nog een optie toevoegen als je nog een varianttype wilt toevoegen.

11. Bekijk het voorbeeld van de vermelding in de zoekmachine om te zien hoe je product in resultaten van zoekmachines wordt weergegeven. Als je je vermelding wilt bewerken, klik op Website-SEO bewerken. Je kunt de paginatitel bewerken voor het zoekmachineresultaat, evenals de metabeschrijving en URL en handle.

12. Kies de verkoopkanalen die je voor het product wilt gebruiken. Je product is standaard zichtbaar in je webshop. Klik op de kalenderknop en kies de datum en tijd waarop je het product wilt publiceren als je wilt bepalen wanneer je product in je winkel wordt weergegeven.

13. Je kunt je voorraad beter organiseren als je een producttype voor je product toevoegt. Later kun je producttypen gebruiken om je producten in automatische collecties te categoriseren.

14. Voeg een leverancier voor je product toe. De leverancier is de fabrikant of groothandel die je voor je product gebruikt. Je kunt je producten filteren op leverancier, zodat het bestellen van voorraad sneller verloopt wanneer je meerdere producten hebt.

15. Voeg tags toe om je product te beschrijven. Tags zijn zoekbare trefwoorden die aan je product zijn gekoppeld. Tags kunnen je klanten helpen je product te vinden met de zoekfunctie van je webshop.

16. Klik op Opslaan.

17. Klik op Volgende.

Je thema aanpassen

Met de themabewerker kun je je thema aanpassen om je winkel een unieke look te geven. Als je direct naar je Shopify-beheercentrum wilt gaan, klik op Overslaan.

Begin met het aanpassen van je thema.

Volgende stappen

Wanneer je klaar bent met het aanpassen van je thema, klik op Volgende om naar je beheerder te gaan. Daar kun je informatie over je bedrijf aan je winkel toevoegen en vervolgens doorgaan met het instellen van je winkel.