Shopifyn käytön aloittaminen

Tervetuloa Shopifyn pariin!

Myytävät tuotteet ja verkkokaupan ulkoasu ovat kaksi tärkeintä valintaa, jotka yrityksesi tekee. Näitä tutoriaaleja noudattamalla voit lisätä ensimmäisen tuotteen ja katsoa, miltä tuote näyttää verkkokaupassasi. Muokkaa seuraavaksi teema kauppasin brändin mukaiseksi.

Aloita klikkaamalla Aloita. Jos haluat ohittaa jonkin työvaiheen asennuksen aikana, valitse Ohita. Mikä tahansa vaihe, jonka ohitat, voidaan myöhemmin suorittaa Shopify Adminissa.

Kun lisäät ensimmäistä tuotettasi, voit tallentaa työsi ja esikatsella sitä klikkaamalla Tallenna.

Lisää ensimmäinen tuote

Tee näin:

1. Syötä tuotteen nimi.

2. Syötä tuotteen kuvaus. Kuvaile tuotetta yksityiskohtaisesti, niin tuet asiakkaidesi päätöksentekoa heidän tehdessään ostoksia. Älä käytä tarkalleen samaa kuvausta kuin valmistaja, sillä haluat, että tuotteet näyttävät hakukoneille ainutkertaisilta.

3. Lisää kuva tuotteestasi. Lisää kuva valitsemalla Lataa kuva tai vetämällä kuvatiedosto Kuvat-ruutuun.

4. Syötä tuotteen hinta. Jos haluat näyttää tuotteen myyntihinnan, kirjoita alennushinta Vertailuhinta-kenttään. Tarvittaessa valitse Veloita vero tästä tuotteesta -valintaruutu.

5. Syötä tuotteen SKU-koodi (tuotetunnus). SKU-koodi on yksilöllinen numero, jota käytetään tuotteen tunnistamiseen. SKU-koodit auttavat varaston järjestelyssä ja tilausten jakelussa.

6. Syötä tuotteen viivakoodinumero. Syöttämäsi viivakoodin pitää olla uusi tai olemassa oleva Global Trade Item Number (GTIN) -numero. GTIN-numerot ovat yksilöllisiä kansainvälisiä tunnisteita, joita käytetään tuotetietojen tallentamiseen ja paikantamiseen. UPC-, EAN- ja ISBN-numerot ovat esimerkkejä GTIN-numeroista, joiden pituus voi vaihdella tuotteen tyypin mukaan. GTIN-numero löytyy tuotteen pakkauksesta, viivakoodin ylä- tai alapuolelta.

7. Jos haluat määrittää tuotteidesi varaston seurannan, valitse Varastokäytäntö -pudotusvalikosta Shopify seuraa tämän tuotteen määrää varastossa. Syötä varastossa olevien tuotteiden määrä. Valitse Anna asiakkaille mahdollisuus ostaa tämä tuote, kun sitä ei ole varastossa -valintaruutu, jos haluat, että asiakkaat voivat ostaa tuotetta tämänhetkisestä varastotilanteesta riippumatta.

8. Jos tuote täytyy toimittaa asiakkaalle, valitse Fyysinen tuote Toimitus-osiossa ja kirjoita tuotteen lähetyspaino.

9. Valitse jakelupalvelu kauppasi käyttämien palveluiden luettelosta. Jos et käytä jakelupalvelua, valitse Manuaalinen.

10. Jos tuotteestasi on useita versioita, kuten eri kokoja tai värejä, Klikkaa Lisää versio. Syötä vaihtoehdon nimi, esimerkiksi koko, ja sen jälkeen vaihtoehdot, esimerkiksi S, M, L ja XL. Jos haluat poistaa version, Klikkaa roskakori-painiketta. Jos haluat lisätä toisen version, Klikkaa Lisää toinen vaihtoehto.

11. Tarkastele hakukoneen esikatseluluetteloa nähdäksesi, miten tuote näkyy hakukoneiden tuloksissa. Jos haluat muokata luetteloa, klikkaa Muokkaa verkkosivuston hakukoneoptimointia. Voit muokata hakukoneiden tuloksien sivun otsikkoa sekä sen metakuvausta, URL-osoitetta ja kahvaa.

12. Valitse myyntikanavat, joissa haluat tuotteen näkyvän. Oletusarvoisesti tuote näkyy verkkokaupassasi. Jos haluat määrittää milloin tuote näkyy kaupassasi, klikkaa kalenteripainiketta ja määritä julkaisupäivämäärä ja -kellonaika.

13. Voit helpottaa varastosi järjestämistä lisäämällä tuotteelle tuotetyypin. Myöhemmin voit käyttää tuotetyyppejä luokitellaksesi tuotteet automaattisiin kokoelmiin.

14. Lisää tuotteelle myyjä. Myyjä on tuotteelle määrittämäsi valmistaja tai tukkukauppa. Voit suodattaa tuotteet myyjän mukaan, mikä voi nopeuttaa tilausta varastosta, kun kaupassa on useita tuotteita.

15. Lisää tuotetta kuvaavia tunnisteita. Tunnisteet ovat tuotteeseen liittyviä avainsanoja. Tunnisteet voivat auttaa asiakkaitasi löytämään tuotteen verkkokaupan hakua käyttämällä.

16. Klikkaa Tallenna.

17. Valitse Seuraava.

Muokkaa teemaa

Teemaeditoria käyttämällä voit muokata käyttämääsi teemaa, jotta kauppasi näyttää ainutlaatuiselta. Jos haluat siirtyä suoraan Shopify Adminiin, klikkaa Ohita

Aloita teeman mukauttaminen.

Seuraavat vaiheet

Kun olet mukauttanut teemaa, siirry hallintaan klikkaamalla Seuraava. Täällä voit lisätä kaupan yritystiedot ja sen jälkeen jatkaa kaupan määrittämistä.