Att komma igång med Shopify

Välkommen till Shopify!

De typer av produkter som du säljer och hur din online-butik ser ut är två av de viktigaste valen som du kommer göra för ditt företag. Följ dessa handledningar för att lägga till din första produkt och se hur din produkt ser ut i din online-butik. Anpassa sedan ditt tema så att det passar ditt varumärke.

Klicka på Start för att börja. Om du vill hoppa över ett steg under installationen klickar du på Hoppa över Varje steg som du hoppar över kan slutföras senare från din Shopify-admin.

Klicka på Spara när som helst när du lägger till din första produkt för att spara och förhandsgranska ditt arbete.

Lägg till din första produkt

Steg:

1. Ange en titel för din produkt.

2. Ange en beskrivning för din produkt. Beskriv din produkt i detalj för att hjälpa dina kunder ta beslut när de handlar. Använd inte tillverkarens exakta beskrivning eftersom du vill att dina produkter ska se unika ut i sökmotorerna.

3. Lägg till en bild för din produkt. Klicka på Ladda upp bild eller dra en bildfil in i rutan Bilder för att ladda upp en bild.

4. Ange ett pris för din produkt. Om du vill visa ett reapris för produkten anger du reapriset i fältet Ordinarie pris. Markera kryssrutan Dra skatt på denna produkt om det behövs.

5. Ange en SKU (lagerhållningsenhet) för din produkt. En SKU är ett unikt nummer som används för att identifiera en produkt. SKU hjälper dig att organisera din lagerförteckning och distribuera beställningar.

6. Ange en streckkod för din produkt. Streckkoden som du anger måste vara ett nytt eller befintligt Global Trade Item Number (GTIN). GTIN är unika identifierare som används internationellt för att lagra och lokalisera produktinformation. UPC-, EAN- och ISBN-nummer är exempel på GTIN, som kan variera i längd beroende på produkttyp. Du kan hitta GTIN ovanför eller under streckkoden på din produktförpackning.

7. Om du vill skapa inventeringsspårning för din produkt väljer du Shopify spårar den här produktens lagerförteckning i rullgardinsmenyn Lagerförteckningspolicy. Ange ett kvantitativt värde för det antal produkter som du har i lager. Markera kryssrutan Tillåt kunder att köpa den här produkten när den är slut i lager om du vill att dina kunder ska kunna köpa din produkt oavsett din nuvarande lagernivå.

8. Om din produkt kräver frakt väljer du Fysisk produkt i leveransavsnittet och anger en fraktvikt för din produkt.

9. Välj en distributionstjänst från en lista över de tjänster som används i din butik. Om du inte använder en distributionstjänst väljer du Manuell.

10. Klicka på Lägg till variant om din produkt har flera versioner, till exempel olika storlekar eller färger. Ange ett alternativnamn, till exempel Storlek, följt av alternativvärden, till exempel S, M, L och XL. Om du vill ta bort ett variantalternativ klickar du på papperskorgen. Om du vill lägga till en annan varianttyp klickar du på Lägg till ett annat alternativ.

11. Granska din sökmotors förhandsgranskningslista för att se hur din produkt kommer visas i sökmotorns resultat. Om du vill redigera din listning klickar du på Redigera SEO för webbplats. Du kan redigera Sidtiteln för din sökmotors resultat, likväl som dess Meta-beskrivning, URL och handtag.

12. Välj de försäljningskanaler där du vill att din produkt ska visas. Som standard visas din produkt i din online-butik. Om du vill schemalägga när din produkt ska visas i din butik, klicka på kalenderknappen och ange ett datum och en tidpunkt när produkten ska publiceras.

13. För att hjälpa till att organisera din inventering, lägg till en produkttyp för din produkt. Senare kan du använda produkttyper för att kategorisera dina produkter i automatiska serier.

14. Lägg till en leverantör för din produkt. Leverantören är den tillverkare eller grossist som du använder för produkten. Du kan filtrera dina produkter per leverantör, vilket kan påskynda lagerbeställning när du har flera produkter.

15. Lägg till taggar för att beskriva din produkt. Taggar är sökbara sökord som är associerade med din produkt. Taggar kan hjälpa dina kunder att hitta din produkt med din online-butikssökning.

16. Klicka på Spara.

17. Klicka på Nästa.

Anpassa ditt tema

Genom att använda temaredigeraren kan du anpassa ditt tema så att din butik ser unik ut. Om du vill gå direkt till din Shopify-admin, klicka på Hoppa över.

Börja anpassa ditt tema.

Nästa steg

När du är klar med att anpassa ditt tema klickar du på Nästa för att gå till din admin. Härifrån kan du lägga till några affärsuppgifter i din butik och fortsätt sedan konfigurera din butik.