Het Faire-verkoopkanaal installeren en instellen

Je kunt het Faire-verkoopkanaal installeren en instellen in het Shopify-beheercentrum. Koppel je Faire-account aan Shopify, selecteer producten die je wilt publiceren op Faire, stel een productprijsstelling in en configureer de synchronisatie van bestellingen en voorraad, om het Faire-verkoopkanaal in te stellen.

Stap 1: Het Faire-verkoopkanaal installeren

Lees de volgende vereisten en aandachtspunten voordat je het Faire-verkoopkanaal installeert in het Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Ga naar de verkoopkanaalvermelding Faire: Sell Wholesale in de Shopify App Store.
  2. Klik op Installeren.
  3. Klik op Verkoopkanaal toevoegen.

Stap 2: Een Faire-account koppelen of aanmaken

Nadat je het verkoopkanaal hebt geïnstalleerd, kun je je bestaand Faire-account koppelen aan Shopify of je aanmelden voor een nieuw Faire-account.

Je Faire-account koppelen

Als je al een bestaand Faire-account hebt, kun je dit koppelen aan je Shopify-account.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Faire: Sell Wholesale.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Faire-account koppelen.

5. Log in op je Faire-account met je e-mailadres of je Google- of Apple-account.

Aanmelden voor Faire

Je kunt een nieuw Faire-account aanmaken, maar dit is wel onderhevig aan goedkeuring door Faire. Faire beoordeelt je accountaanvraag binnen twee tot drie werkdagen. Als je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een melding per e-mail van Faire en kun je je Faire-account koppelen aan Shopify.

Als je aanvraag wordt afgewezen, wordt je bedrijf toegevoegd aan de wachtlijst. Neem rechtstreeks contact op met de ondersteuning van Faire voor meer informatie over het Faire-account en de aanvraagstatus.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Faire: Sell Wholesale.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Aanmelden voor Faire.

5. Vul op een nieuw tabblad de informatie over je groothandel in en voltooi de registratie.

Nadat je Faire-accountaanvraag is goedgekeurd, klik je op Faire-account koppelen en log je in bij je nieuwe Faire-account via het Faire: Sell Wholesale-verkoopkanaal in het Shopify-beheercentrum.

Stap 3: Producten selecteren die je wilt publiceren en een productprijsstelling configureren

Je kunt producten selecteren die je op Faire wilt publiceren. Je kunt al je producten toevoegen of specifieke producten kiezen op basis van producttags in het Shopify-beheercentrum. Geef de productprijsstrategie op en configureer hoe je producten in Faire prijst.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Faire: Sell Wholesale.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Alle producten om al je producten op Faire te publiceren of selecteer producten op basis van tags.

5. Als je alleen actieve producten aan Faire wilt toevoegen, selecteer je Alleen actieve producten selecteren.

6. Klik op Volgende.

7. Geef je productprijsstrategie op:

• Als je producten prijst voor de detailhandel, doe dan het volgende:
      1. Selecteer in de sectie Hoe prijs je producten op Shopify? Ik prijs producten voor retail op Shopify..
      2. Pas in de sectie Hoe zullen we de groothandelsprijzen berekenen? de berekening van de groothandelsprijs aan.

- Als je producten prijst voor de groothandel, doe je het volgende: 1. Selecteer in de sectie Hoe prijs je producten op Shopify? Ik prijs producten als groothandel op Shopify.. 2. Pas in de sectie Hoe zullen we de winkelprijzen berekenen? de berekening van de winkelprijs aan.

1. Geef in de sectie Ga je alle producten in kisten verkopen? op of je producten gebundeld in kisten verkoopt:

• Als je producten in kisten verkoopt, selecteer je Ja en voer je het aantal producten in een kist in.
    • Als je geen producten in kisten verkoopt, selecteer je Nee.
  2. Klik op Volgende.

Stap 4: De configuratie van prijzen, voorraad en bestellingen synchroniseren

Configureer de instellingen voor de synchronisatie van prijzen, voorraad en bestellingen. Je kunt kiezen of je voorraadtellingen en nieuwe bestellingen automatisch wilt synchroniseren van Faire naar Shopify. Je kunt deze instellingen ook aanpassen nadat je de installatie hebt voltooid.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Faire: Sell Wholesale.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Selecteer in de sectie Wil je de synchronisatie van prijzen inschakelen? Ja of Nee om te kiezen of je wijzigingen aan de productprijs in Shopify automatisch wilt bijwerken in Faire.

5. Selecteer in de sectie Wil je de synchronisatie van voorraad inschakelen? Ja of Nee om te kiezen of je wijzigingen aan voorraadtellingen in Shopify automatisch wilt bijwerken in Faire.

6. Selecteer in de sectie Wil je de synchronisatie van bestellingen inschakelen? Ja of Nee om te kiezen of je nieuwe bestellingen in Faire automatisch wilt synchroniseren naar Shopify.

7. Klik op Voltooien.

Volgende stappen

Nadat je het Faire-verkoopkanaal hebt ingesteld, kun je de volgende acties uitvoeren: