Orderverwerking en het beheren van Faire-bestellingen

Je kunt bestellingen die je op de Faire-marktplaats ontvangt rechtstreeks afhandelen vanuit het Shopify-beheercentrum. Controleer de instellingen voor het synchroniseren van Faire-bestellingen voordat je Faire-bestellingen afhandelt.

Accepteer een bestelling op Faire nadat je deze hebt ontvangen op de Faire-marktplaats. Vervolgens wordt de bestelling automatisch gesynchroniseerd met het Shopify-beheercentrum. Alle wijzigingen die je in Shopify aanbrengt aan de Faire-bestelling, zoals afhandeling, bewerking, annulering, retournering of terugbetaling, worden echter niet opnieuw gesynchroniseerd op de Faire-marktplaats. Breng dezelfde wijziging aan op Faire wanneer je iets wijzigt aan een Faire-bestelling in Shopify.

Faire-bestellingen testen

Plaats een testbestelling om te kijken of de integratie tussen Faire en Shopify werkt.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Faire: Sell Wholesale.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Voorkeuren.

5. Klik in de sectie Bestelling synchroniseren op Faire-testbestelling verzenden.

Faire-bestellingen filteren

Filter Faire-bestellingen in het Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op het pictogram Zoeken en filteren.

3. Klik op Filter toevoegen en selecteer vervolgens Kanaal.

4. Selecteer Faire.

5. Klik op Opslaan als.

6. Geef de bestellingsfilter een naam en klik vervolgens op Opslaan.

Faire-bestellingen afhandelen

Je kunt Faire-bestellingen op dezelfde manier afhandelen als andere bestellingen in het Shopify-beheercentrum. De bestelgegevens worden echter niet weer gesynchroniseerd in Faire. Ga naar Faire en handel de bestelling daar af.

Faire-bestellingen terugbetalen, retourneren en annuleren

Je kunt Faire-bestellingen op dezelfde manier terugbetalen, retourneren of afhandelen als andere bestellingen in het Shopify-beheercentrum. Je kunt echter zelf geen terugbetalingsaanvraag voor een bestelling op Faire starten, alleen de retailer kan een terugbetaling aanvragen.