Installera och konfigurera Faire-försäljningskanalen

Du kan installera och konfigurera Faire-försäljningskanalen i din Shopify-administratör. För att konfigurera din Faire-försäljningskanal måste du ansluta ditt Faire-konto till Shopify, välja produkter som du vill publicera i Faire, ställa in produktpriser och konfigurera synkronisering av beställningar och lagervaror.

Steg 1: Installera Faire-försäljningskanalen

Se till att granska kraven och övervägandena innan du installerar Faire-försäljningskanalen i din Shopify-administratör.

Steg:

1. Gå till säljkanalen Faire: Grossistförsäljning i Shopifys appbutik.
  2. Klicka på Installera.
  3. Klicka på Lägg till försäljningskanal.

Steg 2: Anslut eller skapa ditt Faire-konto

När du har installerat försäljningskanalen kan du ansluta ditt befintliga Faire-konto till Shopify eller registrera ett nytt Faire-konto.

Anslut ditt Faire-konto

Om du redan har ett Faire-konto kan du ansluta det till ditt Shopify-konto.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Faire: Sell Wholesale.

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Anslut Faire-konto.

5. Logga in på Faire-kontot med en e-postadress eller med ett Google- eller Apple-konto.

Registrera dig för Faire

Du kan skapa ett nytt Faire-konto, men ditt konto måste godkännas av Faire. Faire granskar din kontoansökan inom 2-3 arbetsdagar. Om din ansökan godkänns får du ett meddelande via e-post från Faire och du kan ansluta ditt Faire-konto till Shopify.

Om din ansökan nekas läggs ditt företag till på väntelistan. Om du vill veta mer om status för Faire-konto och ansökning, kontakta Faire-support direkt.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Faire: Sell Wholesale.

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Registrera dig för Faire.

5. Fyll i information om ditt grosshandelsföretag i en ny flik och slutför sedan registreringen.

När din Faire-kontoansökan har godkänts klickar du på Anslut Faire-konto och loggar sedan in på ditt nya Faire-konto från säljkanalen Faire: Grossistförsäljning i din Shopify-administratör.

Steg 3: Välj produkter för att publicera och konfigurera produktpriser

Du kan välja de produkter som du vill publicera i Faire. Du kan lägga till alla dina produkter eller välja specifika produkter baserat på produkttaggar i din Shopify-administratör. Ange strategin för din produktprissättning och konfigurera hur du prissätter dina produkter i Faire.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Faire: Sell Wholesale.

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. I rullgardinsmenyn väljer du Alla produkter för att publicera alla dina produkter i Faire eller välja produkter baserat på dina taggar.

5. Om du bara vill lägga till aktiva produkter till Faire väljer du Välj endast aktiva produkter.

6. Klicka på Nästa.

7. Ange din strategi för produktprissättning:

• Om du prissätter produkterna för detaljhandel så gör du på följande sätt:
      1. I avsnittet Prissätt dina produkter på Shopify väljer du Jag prissätter mina produkter för detaljhandel på Shopify.
      2. Justera beräkningen av grossistpriset i avsnittet Hur ska vi beräkna ditt grossistpris?.

- Om du prissätter dina produkter för grossistförsäljning gör du följande: 1. Välj Jag prissätter produkter för grosshandel på Shopify i avsnittet Hur prissätter du produkter på Shopify?. 2. Justera beräkningen av detaljhandelspriset i avsnittet Beräkna dina detaljhandelspriser.

1. I avsnittet Ska du sälja alla dina produkter i lådor? anger du om du ska sälja dina produkter i lådor:

• Om du säljer produkter i lådor ska du välja Ja och ange antalet produkter i en låda.
    • Om du inte säljer produkter i lådor väljer du Nej.
  2. Klicka på Nästa.

Steg 4: Konfigurera inställningar för pris, lagervaror och beställningar

Konfigurera inställningar för pris, lagervaror och synkronisering av beställningar. Du kan välja om du vill synkronisera lagerantal och nya beställningar från Faire till Shopify automatiskt. Du kan även justera dessa inställningar när du har slutfört din konfiguration.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Faire: Sell Wholesale.

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. I avsnittet Vill du aktivera prissynkronisering väljer du Ja eller Nej om du vill uppdatera dina produktprisändringar från Shopify till Faire automatiskt.

5. I avsnittet Vill du aktivera lagersynkronisering väljer du Ja eller Nej om du vill uppdatera dina lagerantal från Shopify till Faire automatiskt.

6. I avsnittet Vill du aktivera synkronisering av beställningar väljer du Ja eller Nej på frågan om du vill synkronisera dina nya beställningar från Faire till Shopify automatiskt.

7. Klicka på Slutför.

Nästa steg

När du har ställt in Faire-försäljningskanalen kan du göra följande: