Themacode bewerken

Je kunt je themacode bewerken om gedetailleerde wijzigingen aan je onlinewinkel aan te brengen. De meeste bestanden die deel uitmaken van een thema bevatten Liquid, de templatetaal van Shopify. Themabestanden bevatten ook HTML, CSS en JavaScript. Bewerk de code voor een thema alleen als je HTML en CSS kent en een basiskennis hebt van Liquid.

Voordat je het thema aanpast

Voordat je het thema aanpast, is het een goed idee om de volgende taken uit te voeren:

De themacode bewerken

Je kunt de code voor je thema bewerken.

Stappen:

1. Klik op Acties > Code bewerken.

De code-editor toont een map met themabestanden aan de linkerkant en een ruimte om de bestanden te bekijken en te bewerken aan de rechterkant:

De code-editorpagina

Je kunt de code-editor uitvouwen om het scherm te vullen door op het pictogram voor uitvouwen te klikken:

Het pictogram voor uitvouwen

Je kunt de pagina weer normaal weergeven door op het pictogram voor inklappen te klikken:

Het pictogram voor inklappen

Wanneer je op een bestand in de map aan de linkerkant klikt, wordt dit in de code-editor geopend. Je kunt meerdere bestanden tegelijk openen en bewerken. Alle bestanden die je wijzigt, hebben een paarse stip naast de bestandsnaam:

De map met themabestanden met een paarse stip naast de bestanden die zijn gewijzigd

Dit kan je helpen bij te houden waar je wijzigingen hebt aangebracht.

Als je wijzigingen in een bestand wilt terugdraaien nadat je op Opslaan hebt geklikt, open het bestand en klik op Oudere versies. Een vervolgkeuzemenu toont de datum en tijd voor iedere keer dat je hebt opgeslagen. Selecteer de versie die je wilt herstellen, en klik op Opslaan.

Het vervolgkeuzemenu Oudere versies

Wanneer de code-editor is uitgebreid tot volledig scherm, kun je het editor-kleurenschema veranderen van Licht naar Donker en omgekeerd door op de knoppen onder aan de pagina te klikken:

De code-editor die wordt weergegeven met het donkere kleurenschema

Zie The Power of the Dark Side: Dark User Interfaces op de Shopify Partners Blog voor informatie over de voordelen van het gebruik van de donkere editor.

Tutorials voor het aanpassen van themacode

Met de tutorials voor het aanpassen van themacode leer je hoe je wijzigingen in je onlinewinkel aanbrengt. De tutorials zijn geordend op basis van het type pagina of functie dat wordt gewijzigd.

Hulp bij aanpassingen

Als je hulp nodig hebt bij het wijzigen van je thema, kun je contact opnemen met de ontwikkelaar van je thema voor ondersteuning.

Zie Aanvullende bronnen voor ondersteuning van thema's om te zien welke andere bronnen beschikbaar zijn om je te helpen bij het aanpassen van thema's.