Paginatypen

Elke pagina heeft zijn eigen standaardsecties en instellingen.

Productpagina's

Productpagina's hebben standaard een sectie Productgegevens en een sectie Productaanbevelingen.

De sectie Productgegevens bevat de volgende standaardblokken:

• Tekst (geeft standaard het kenmerk vendor weer)
  • Titel
  • Tekst (geeft standaard het kenmerk product subtitle weer)
  • Prijs
  • Variantkiezer
  • Hoeveelheidskiezer
  • Koopknoppen
  • Beschrijving
  • Delen

Je kunt ook de volgende blokken toevoegen:

• Tekst
  • Aangepaste liquid
  • Productbeoordeling
  • Inklapbaar tabblad
  • Pop-up
  • Aanvullende producten
  • Voorraad
  • SKU
  • Pictogram met tekst

Het gedeelte met Productgegevens mag maximaal 16 blokken bevatten.

Instellingen sectie Productgegevens

De instellingen voor de sectie met productgegevens
Instellingen Beschrijving
Sticky content op desktop inschakelen Wanneer je door een pagina naar beneden scrolt, begint de kolom met productinformatie pas met scrollen wanneer alle afbeeldingen zijn doorgescrold.
Media op desktopbreedte Voor de mediabreedte kun je kiezen uit klein, gemiddeld of groot. Deze instelling is alleen van toepassing voor gebruikers die de pagina gebruiken via een desktopcomputer; de mediapositie wordt automatisch geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.
Media beperken tot schermhoogte Met deze optie stel je een maximumhoogte voor media in op basis van de hoogte van het browservenster op elk gewenst apparaat.
Media passen Selecteer Origineel voor de oorspronkelijke beeldverhouding of Opvullen om de media passend te maken op de container.
Opmaak bureaublad

Hoe productmedia op desktop worden weergegeven.

• Carrousel van miniaturen: Bij producten met meer dan één mediatype worden de resterende media als miniaturen in een carrousel weergegeven onder de hoofdproductmedia. De klant kan op een miniatuurafbeelding klikken om deze te laden of met de navigatiepijlen van de carrousel andere media bekijken.
  • Miniatuurafbeeldingen: Als het product meer dan één mediatype heeft, worden de resterende media als miniatuurafbeeldingen weergegeven onder de hoofdproductmedia. De klant kan op een miniatuurafbeelding klikken om deze te laden.
  • Gestapeld: Geeft alle productmedia op elkaar gestapeld weer. Als je op een gestapeld mediatype klikt, wordt er een pop-upvenster geopend met een grotere weergave van de geselecteerde media.
  • Positie van media voor desktopcomputer Selecteer of de uitgelichte productmedia links of rechts moeten staan. Deze instelling is alleen van toepassing voor gebruikers die de pagina gebruiken via een desktopcomputer.
    Inzoomen op afbeelding

Kies hoe op een desktop wordt in- en uitgezoomd op de afbeelding:

• Lightbox openen: Opent de grote afbeelding. Standaard voor mobiel.
  • Geen zoom: Deactiveert de zoominstelling op afbeeldingen. Aanbevolen voor afbeeldingen die geen hoge resolutie hebben.
  • Klikken en aanwijzen: klik om in te zoomen op de afbeelding, ga er dan met de muis over om verschillende delen ingezoomd te bekijken. Zoomen bij aanwijzen wordt uitgeschakeld wanneer je opnieuw op de vergrote afbeelding klikt of wanneer je met de muis weggaat van de afbeelding. Als deze instelling is ingeschakeld, wordt de afbeelding bij gebruik op een mobiel apparaat standaard geopend in een modaal (lightbox).
  • Opmaak voor mobiel Kies ervoor om miniatuurafbeeldingen op mobiele apparaten te verbergen of weer te geven.
    Verberg de media van andere varianten wanneer een variant is geselecteerd Wanneer een variant is geselecteerd, worden afbeeldingen van andere varianten verborgen. Afbeeldingen worden opnieuw weergegeven wanneer de variant is gedeselecteerd.
    Video-looping inschakelen Stelt de video in om in een loop af te spelen, zodat de video automatisch wordt afgespeeld wanneer deze eindigt.
    Opvulling voor sectie Voeg spatiëring aan de boven- of onderkant van de sectie Productgegevens toe. Gebruik de schuifregelaar voor het bereik om maximaal 100 pixels aan ruimte boven of onder de productgegevens toe te voegen.

Blokken met productgegevens

Je kunt de volgende blokken aan de sectie Productgegevens toevoegen.

Tekstblok

Het tekstblok kan worden gebruikt om statische tekst of variabele gegevens weer te geven met behulp van dynamische bronnen. Je kunt bijvoorbeeld tekst toevoegen met een marketingbericht, zoals 'Gratis verzending boven USD 100', die voor elk product hetzelfde zou zijn. Je kunt ook een dynamische bron toevoegen, zoals het veld Verkoper van het product, die afhankelijk van het product wordt bekeken.

De instellingen voor het tekstblok in de sectie met productgegevens
    Instellingen Beschrijving
    Tekst Voegt informatie toe aan de productpagina. Ondersteunt tekst of dynamische bronnen.
    Tekststijl

Wijzigt de stijl van de tekst:

• Tekst - Wijzigt de tekst in de tekst in de stijl van de alinea.
    • Ondertitel - Wijzigt de tekst in ondertiteling, die iets groter is dan tekst in alineastijl.
    • Hoofdletters - Wijzigt de tekst om kleiner te zijn dan tekst in alineastijl en plaatst alle tekens in hoofdletters.

Titelblok

Dit blok geeft de titel van het product weer. Het heeft geen aanpasbare instellingen.

Prijsblok

Dit blok bevat de gegevens van de prijsstelling van het product, zoals de prijs en prijsvergelijking. Er zijn geen aanpasbare instellingen.

Blok voor variantkiezer

Dit blok geeft alle keuzevarianten voor het product weer.

De instellingen voor de variantkiezer in de sectie met productgegevens
    Instellingen Beschrijving
    Type

Wijzigt de manier waarop de varianten aan klanten worden weergegeven:

• Keuzeopties: geeft de varianten weer als klikbare knoppen. Deze kunnen alleen als staal of tekst worden weergegeven.
    • Vervolgkeuzelijst: geeft de varianten weer in een uitvouwbare vervolgkeuzelijst. Deze kunnen alleen als staal of tekst worden weergegeven.

Blok voor koopknoppen

Dit blok geeft de knop 'Aan winkelwagen toevoegen' en eventuele gegevens over afhalen in de winkel weer. Het kan ook dynamische checkout-knoppen tonen.

De instellingen voor het blok koopknoppen in de sectie met productgegevens
    Instellingen Beschrijving
    Dynamische checkout-knoppen weergeven Toont alle dynamische checkout-opties die je in je instellingen Betalingen hebt ingeschakeld.
    Formulier voor gegevens van ontvanger weergeven voor cadeaubonnen Er verschijnt een optioneel selectievakje voor cadeaubonnen waarmee klanten een cadeaubon samen met een persoonlijk bericht naar de ontvanger kunnen sturen en dit inplannen.

Beschrijving blok

Dit blok toont de beschrijving van het product. Er zijn geen aanpasbare instellingen.

Blok productbeoordeling

Dit blok geeft de gemiddelde productbeoordeling in sterren weer, met het aantal beoordelingen in haakjes, bijvoorbeeld: ★★★★★ (8).

Voor het weergeven van productbeoordelingen heb je een speciale app nodig, zoals Shopify Product Reviews, en metavelddefinities voor reviews.rating_count en reviews.rating.

Aanvullende productenblok

Dit blok geeft aanvullende producten weer om in te stellen met de Shopify Search and Discovery-app.

De instellingen voor het aanvullende productenblok in de productinformatiesectie
    Instellingen Beschrijving
    Opschrift

De titel van het blok.

Weergeven als inklapbare rij

Als je dit selecteert, wordt de content weergegeven als ingeklapt onder een rijtabblad. Wanneer een klant op een titel klikt, wordt het tabblad uitgevouwen om extra content weer te geven.

Pictogram

Selecteer een pictogram dat je aan je kop wilt koppelen wanneer aanvullende producten worden weergegeven als een inklapbare rij.

Maximum aantal producten om te tonen

Selecteer het maximale aantal aanvullende producten dat je wilt laten zien. Je kunt er minimaal 1 en maximaal 10 selecteren.

Aantal producten per pagina

Het aantal aanvullende producten dat je per schuifregelaar wilt weergeven. Selecteer een waarde tussen 1 en 4.

Pagineringsstijl

De stijl van de schuifnavigatie die onder de afbeeldingen wordt weergegeven.

• Stippen
    • Teller (standaard);
    • Cijfers
    Breedte-/hoogteverhouding van afbeeldingen

Bepaalt de beeldverhouding van de productkaartafbeeldingen.

• Staand
    • Vierkant (standaard)
    Knop Snel toevoegen weergeven

Met de knop 'Snel toevoegen' kunnen klanten vanaf de productkaart een artikel in hun winkelwagen leggen. Als het product varianten heeft, worden er in een pop-up Opties kiezen en de relevante productgegevens weergegeven op de knop. Klanten kunnen varianten selecteren die ze aan hun winkelwagen willen toevoegen, onmiddellijk afrekenen met de optie Nu kopen of anders klikken om de volledige productgegevens van een artikel te bekijken. De optie Nu kopen verschijnt alleen bij de opties voor snel toevoegen als die afzonderlijk van de productpagina wordt ingesteld. Wanneer de optie Nu kopen niet is ingesteld, kunnen klanten het artikel nog steeds aan hun winkelwagen toevoegen.

Blok voor delen

Dit blok geeft een klikbare link weer waarmee klanten het product op hun social media kunnen delen.

De instellingen voor het blok voor delen in de productinformatiesectie
    Instellingen Beschrijving
    Tekst De klikbare tekst waar klanten op klikken om het product met hun social media te delen.

SKU-blok

Dit blok geeft, waar dat relevant is, de SKU (Stock Keeping Unit) weer die aan het product is gekoppeld.

De instellingen voor het SKU-blok in de sectie met productgegevens
    Instellingen Beschrijving
    Tekststijl

Wijzigt de stijl van de tekst:

• Tekst - Wijzigt de tekst in de tekst in de stijl van de alinea.
    • Ondertitel - Wijzigt de tekst in ondertiteling, die iets groter is dan tekst in alineastijl.
    • Hoofdletters - Wijzigt de tekst om kleiner te zijn dan tekst in alineastijl en plaatst alle tekens in hoofdletters.

Pictogram met tekstblok

Dit blok geeft maximaal drie pictogrammen met tekst weer. Je kunt kiezen tussen standaardlogo's of je eigen logoafbeelding.

De instellingen voor het pictogram met tekstblok in de sectie met productgegevens
    Instellingen Beschrijving
    Opmaak Kies tussen een horizontale of verticale opmaak voor deze sectie.
    Eerste pictogram Kies een standaardpictogram.
    Eerste afbeelding Kies een afbeelding voor je eerste pictogram. Als je een afbeelding kiest, worden pictogrammen die je bij de instelling voor het eerste pictogram hebt geselecteerd overschreven. Klik op Afbeelding selecteren om een afbeelding te kiezen of klik op de knop Wijzigen om de afbeelding te wijzigen of te verwijderen.
    Alt-tekst bewerken Voeg een korte afbeeldingsbeschrijving toe om SEO te verbeteren en de afbeelding te beschrijven voor klanten die schermlezers gebruiken.
    Eerste opschrift Voeg een opschrift voor het eerste pictogram toe.
    Tweede pictogram Kies een standaardpictogram.
    Tweede afbeelding Kies een afbeelding voor het tweede pictogram. Als je een afbeelding kiest, worden pictogrammen die je bij de instelling voor het tweede pictogram hebt geselecteerd overschreven. Klik op Afbeelding selecteren om een afbeelding te kiezen of klik op de knop Wijzigen om de afbeelding te wijzigen of te verwijderen.
    Alt-tekst bewerken Voeg een korte afbeeldingsbeschrijving toe om SEO te verbeteren en de afbeelding te beschrijven voor klanten die schermlezers gebruiken.
    Tweede opschrift Voeg een opschrift voor het tweede pictogram toe.
    Derde pictogram Kies een standaardpictogram.
    Derde afbeelding Kies een afbeelding voor het derde pictogram. Als je een afbeelding kiest, worden pictogrammen die je bij de instelling voor het derde pictogram hebt geselecteerd overschreven. Klik op Afbeelding selecteren om een afbeelding te kiezen of klik op de knop Wijzigen om de afbeelding te wijzigen of te verwijderen.
    Alt-tekst bewerken Voeg een korte afbeeldingsbeschrijving toe om SEO te verbeteren en de afbeelding te beschrijven voor klanten die schermlezers gebruiken.
    Derde opschrift Voeg een opschrift voor het derde pictogram toe.

Voorraadstatusblok

Dit blok geeft de voorraadstatus van het product weer.

De instellingen voor het voorraadstatusblok in de sectie met productgegevens
    Instellingen Beschrijving
    Tekststijl Selecteer de stijl voor de tekst. Kies tussen Hoofdtekst, Ondertitel of Hoofdletters.
    Drempelwaarde lage voorraad Stel met de schuifregelaar de drempelwaarde voor lage voorraad in tussen 0 en 100. Als je de drempelwaarde op 0 zet, wordt er altijd beschikbare voorraad weergegeven tot het moment dat de voorraad helemaal op is.
    Voorraadhoeveelheid weergeven Selecteer deze optie wanneer je de voorraadtelling voor je producten op voorraad wilt tonen.

Blok voor hoeveelheidskiezer

Dit blok geeft een hoeveelheidskiezer weer die klanten kunnen gebruiken om het aantal eenheden te wijzigen van het product dat ze willen kopen. Het heeft geen instellingen voor het herstellen van de instellingen. De standaardhoeveelheid is 1.

Aangepast liquid-blok

Dit blok geeft aangepaste Liquid- of HTML-code weer die je aan het blok kunt toevoegen.

De instellingen voor het aangepaste Liquid-blok in de sectie met productgegevens
    Instellingen Beschrijving
    Aangepaste liquid Toont content die je kunt invoeren als Liquid- of HTML-code.

Blok voor uitvouwbaar tabblad

Dit blok geeft een uitklapbaar tabblad met een titel weer. Wanneer een klant op de titel klikt, wordt het tabblad uitgevouwen om extra content weer te geven.

De instellingen voor het uitvouwbare tabbladblok in de sectie met productgegevens
    Instellingen Beschrijving
    Opschrift De titel van het tabblad. Wordt weergegeven wanneer ingeklapt en uitgevouwen.
    Content tabblad De content van het tabblad. Wordt alleen weergegeven wanneer het tabblad is uitgevouwen.
    Content tabblad vanaf pagina Toont content van een pagina op het tabblad. Toont alleen de pagina-content van de pagina-editor. Er wordt in dit blok geen Liquid-styling van de template van de pagina weergegeven. Content die is ingevoerd in Tabblad-content wordt boven de pagina-content weergegeven.

Pop-upblok

In dit blok wordt de klikbare tekst weergegeven die een pop-upvenster opent wanneer er op wordt geklikt. In deze pop-up wordt content van een van je pagina's weergegeven.

De instellingen voor het pop-upblok in de productinformatiesectie
    Instellingen Beschrijving
    Link-label De klikbare tekst waar klanten op klikken om het pop-upvenster weer te geven.
    Pagina De pagina waarin je content wilt weergeven in het pop-upvenster. Toont alleen de pagina-content van de pagina-editor. De pop-up geeft geen Liquid-styling weer van het paginatemplate.

SKU-blok

Dit blok geeft de SKU (voorraadeenheid) van een product weer wanneer aan je variant een SKU is gekoppeld. Hier vind je meer informatie over het toevoegen van SKU-nummers aan productvarianten vanuit het Shopify-beheercentrum.

Pictogram met tekstblok

Dit blok bevat maximaal drie pictogrammen die je kunt selecteren in een lijst met vooraf geïnstalleerde pictogrammen of van een afbeelding die je uploadt. Als je een afbeelding uploadt, vervangt deze afbeelding eventuele selecties in de vervolgkeuzelijst voor pictogrammen.

Voor de opmaak van je pictogrammen kun je verticaal of horizontaal selecteren. Als je een pictogram wilt verwijderen, verwijder je het koptekstveld. Als je meer dan drie pictogrammen wilt weergeven, voeg je nog een Pictogram met tekst-blok toe.

Voorraadstatusblok

In dit blok staat de status voor de productvoorraad, zoals op voorraad, lage voorraad of niet op voorraad. Standaard is de drempel voor lage voorraad ingesteld op 10. Je kunt de drempel voor lage voorraad wijzigen in een getal tussen 0 en 100. Als je het selectievakje Voorraadhoeveelheid weergeven selecteert, zien klanten het exacte aantal artikelen dat op voorraad is.

Wanneer een artikel uitverkocht is, wordt de status niet op voorraad weergegeven. Als je Blijven verkopen wanneer niet op voorraad hebt geselecteerd, wordt de voorraadstatus Op voorraad weergegeven, ook als de voorraad nul of zelfs negatief is.

Instellingen sectie productaanbevelingen

Op basis van het product dat momenteel wordt bekeken, toont dit gedeelte soortgelijke producten, producten met een vergelijkbare beschrijving of producten die vaak samen met dit product worden gekocht.

De instellingen voor de sectie met productaanbevelingen
    Instellingen Beschrijving
    Opschrift De titel van de sectie. Je kunt een dynamische bron gebruiken voor de sectiekop.
    Grootte hoofdtekst Wijzig de grootte van de koptekst. Kies uit klein, gemiddeld of groot.
    Maximum aantal producten om te tonen Gebruik de schuifregelaar voor het bereik om het maximale aantal aanbevolen producten te selecteren. Minimum: 2. Maximum: 10.
    Aantal kolommen op desktop Aantal kolommen dat wordt weergegeven op desktopcomputers. Minimum: 1. Maximum: 4.
    Kleurschema Een set kleuren die je kunt toepassen op deze sectie. Hier vind je meer informatie over kleurenschema's.
    Breedte-/hoogteverhouding van afbeeldingen De afbeeldingsverhoudingen voor de afbeeldingen van de aanbevolen producten:
    • Aanpassen aan afbeeldingen: gebruikt de breedteverhouding van de afbeelding. Hiermee voorkom je dat de afbeelding wordt bijgesneden.
    • Portret: snijdt de afbeeldingen bij om een breedteverhouding van 2:3 te gebruiken.
    • Vierkant: snijdt de afbeeldingen bij om een breedteverhouding van 1:1 te gebruiken.
    Tweede afbeeldingen tonen als je de aanwijzer erboven houdt Als de klant met zijn cursor over het plaatje zweeft, verschijnt het tweede plaatje voor het product, als er een aanwezig is.
    Verkoper weergeven Toont de verkoper voor elk product.
    Geef productbeoordeling weer Geeft de gemiddelde productbeoordeling in sterren weer, met het aantal recensies tussen haakjes, bijvoorbeeld: ★★★★★ (8). Er is ook een app voor productrecensies nodig, zoals Shopify Product Reviews en metavelddefinities voor reviews.rating_count en reviews.rating.
    Aantal kolommen op mobiel Stel een specifieke kolomopmaak in voor mobiele apparaten. Kies voor 1 of 2 kolommen.
    Opvulling voor sectie Voeg spatiëring aan de boven- of onderkant van de sectie toe. Gebruik de schuifregelaar voor het bereik om boven of onder de sectie maximaal 100 pixels aan ruimte toe te voegen.

Voor meer informatie over productaanbevelingen, ga je naar Productaanbevelingen begrijpen.

Instellingen voor sectie Snelle lijst met bestellingen

Je kunt de sectie Snelle lijst met bestellingen aan de template Producten toevoegen, zodat je klanten gemakkelijk meerdere producthoeveelheden voor verschillende productvarianten in bulk kunnen bestellen.

De instellingen voor de sectie Snelle lijst met bestellingen
    Instellingen Beschrijving
    Kleurschema Een set kleuren die je kunt toepassen op deze sectie. Hier vind je meer informatie over kleurenschema's.
    Opvulling voor sectie Voeg spatiëring aan de boven- of onderkant van de sectie toe. Gebruik de schuifregelaar voor het bereik om boven of onder de sectie maximaal 100 pixels aan ruimte toe te voegen.
    Afbeeldingen weergeven Geeft de afbeeldingen van de varianten weer.
    SKU weergeven Geeft de SKU's van de varianten weer.

Lees meer over het toevoegen van de sectie Snelle lijst met bestellingen aan je productpagina.

Collectiepagina's

Collectiepagina's hebben standaard een Collectiebanner en een Productgridsectie.

Sectie-instellingen voor collectiebanner

De instellingen voor de sectie collectiebanner
    Instellingen Beschrijving
    Collectiebeschrijving weergeven Toont de beschrijving van de collectie.
    Collectieafbeelding weergeven Toont de afbeelding van de collectie.
    Kleurschema Een set kleuren die je kunt toepassen op deze sectie. Hier vind je meer informatie over kleurenschema's.

Instellingen sectie Productgrid

De instellingen voor de sectie productgrid
    Instellingen Beschrijving
    Producten per pagina Het aantal producten dat je op elke pagina wilt weergeven. Kan een veelvoud van 4 zijn, van 8 naar 24. Standaardwaarden op 16.
    Aantal kolommen op desktop Gebruik de bereikschaal om het aantal kolommen te selecteren dat op desktopcomputers wordt weergegeven. Het minimum is 1, het maximum 5.
    Breedte-/hoogteverhouding van afbeeldingen De afbeeldingsverhoudingen voor de productafbeeldingen:
    • Aanpassen aan afbeelding (standaard): gebruikt de breedteverhouding van de afbeeldingen. Hiermee voorkom je dat de afbeelding wordt bijgesneden.
    • Portret: snijdt de afbeeldingen bij om een breedteverhouding van 2:3 te gebruiken.
    • Vierkant: snijdt de afbeeldingen bij om een breedteverhouding van 1:1 te gebruiken.
    Vorm afbeelding Kies een van de volgende vormen voor de productafbeeldingen:
    • Standaard: verandert de productafbeelding in een rechthoekige vorm.
    • Boog: vervormt de bovenkant van de productafbeelding.
    • Blob: wijzigt de vorm van de productafbeelding in een van de zes willekeurige blobvormen met een unieke animatie als je er met de muis over gaat.
    • Visgraat links: wijzigt de vorm van de productafbeelding in een visgraat met een scherpe bocht naar links.
    • Visgraat rechts: wijzigt de vorm van de productafbeelding in een visgraat met een scherpe bocht naar rechts.
    • Diamant: verandert de productafbeelding in een vierzijdige diamantvorm.
    • Parallelogram: wijzigt de vorm van de productafbeelding in een vorm met twee paar parallelle lijnen.
    • Rond: wijzigt de vorm van de productafbeelding in een cirkel of ovaal met een unieke animatie als je er met de muis over gaat.
    Tweede afbeeldingen tonen als je de aanwijzer erboven houdt Als de klant met zijn cursor over de productafbeelding zweeft, verschijnt de tweede productafbeelding, als er een aanwezig is.
    Verkoper weergeven Toont de verkoper voor elk product.
    Geef productbeoordeling weer Geeft de gemiddelde productbeoordeling in sterren weer, met het aantal recensies tussen haakjes, bijvoorbeeld: ★★★★★ (8). Er is ook een app voor productrecensies nodig, zoals Shopify Product Reviews en metavelddefinities voor reviews.rating_count en reviews.rating.
    Knop Snel toevoegen inschakelen Met de knop Snel toevoegen kunnen klanten vanuit de productkaart een artikel in hun winkelwagen leggen.Als het product varianten heeft, staat er Opties kiezen op de knop en worden de productgegevens in een pop-up weergegeven. Daar kan de klant de gewenste varianten selecteren, artikelen aan de winkelwagen toevoegen, direct afrekenen met Nu kopen of de volledige details van het artikel bekijken door erop te klikken.Let op: voor deze instelling moet de knop Nu kopen zijn ingeschakeld op je productpagina. Als de knop Nu kopen niet is ingeschakeld in de producttemplate, kunnen klanten wel het product in hun winkelwagen leggen, maar wordt de snelle checkout-workflow Nu kopen niet weergegeven. De positie van media voor desktopcomputer voor de pagina bepaalt aan welke kant de media wordt weergegeven in het modale venster voor Snel toevoegen.
    Filteren inschakelen Hiermee kunnen klanten de producten in de collectie filteren op basis van de filters in je Navigatie-instellingen.
    Opmaak voor desktopfilter Kies tussen een horizontale (standaard),verticale of lade-opmaak.
    Sortering inschakelen Hiermee kunnen klanten zoekresultaten sorteren.
    Aantal kolommen op mobiel Stel een specifieke kolomopmaak in voor mobiele apparaten. Kies voor 1 of 2 kolommen.
    Opvulling voor sectie Voeg spatiëring aan de boven- of onderkant van de productgrid toe. Gebruik de schuifregelaar voor het bereik om boven of onder de productgrid maximaal 100 pixels aan ruimte toe te voegen.

Pagina collectielijst

Op de pagina collectielijst worden al je collecties weergegeven die beschikbaar zijn in het verkoopkanaal van de webshop.

De instellingen voor de pagina collectielijst
    Instellingen Beschrijving
    Opschrift De titel van de pagina.
    Collecties sorteren op

Bepaalt in welke volgorde je collecties worden weergegeven:

• Alfabetisch: A-Z - Geeft de collecties in alfabetische volgorde weer.
    • Alfabetisch (z-a): toont de collecties in omgekeerde alfabetische volgorde.
    • Datum, nieuw naar oud - Geeft de collecties weer van het nieuwste naar het oudste, gebaseerd op het moment waarop elke collectie in je winkel is gemaakt.
    • Datum (oud naar nieuw): toont de collecties van oud naar nieuw, gebaseerd op het moment waarop elke collectie in je winkel is aangemaakt.
    • Aantal producten, van hoog naar laag - Geeft de collecties weer op basis van het aantal producten dat ze bevatten, van hoog naar laag.
    • Productaantal (laag naar hoog): toont de collecties gebaseerd op hoeveel producten ze bevatten, van hoog naar laag.
    Breedte-/hoogteverhouding van afbeeldingen De afbeeldingsverhouding voor de collectie-afbeeldingen:
    • Aanpassen aan afbeelding (standaard): gebruikt de breedteverhouding van de afbeeldingen. Hiermee voorkom je dat de afbeelding wordt bijgesneden.
    • Portret: snijdt de afbeeldingen bij om een breedteverhouding van 2:3 te gebruiken.
    • Vierkant: snijdt de afbeeldingen bij om een breedteverhouding van 1:1 te gebruiken.
    Aantal kolommen op desktop Aantal kolommen dat wordt weergegeven op desktopcomputers. Minimum: 1. Maximum: 5.
    Aantal kolommen op mobiel Stel een specifieke kolomopmaak in voor mobiele apparaten. Kies voor 1 of 2 kolommen.

Pagina's

Je kunt aangepaste pagina's aanmaken in je Shopify-beheercentrum om content voor je klanten te maken, zoals een pagina Over ons of extra informatie over je producten. Deze pagina's hebben geen extra instellingen in de themabewerker.

Blogpagina's

Blogpagina's zijn de homepage van alle blogs die je in je Shopify-beheercentrum maakt. Ze bevatten standaard een sectie Blogposts.

Sectie-instellingen voor blogposts

In de sectie blogposts worden de nieuwste blogposts in de blog weergegeven. Bij elke blogpost worden een blogafbeelding, de blogtitel en het uittreksel of de eerste woorden van de blogpost weergegeven. Voor grotere schermen kun je ervoor kiezen om je blogposts weer te geven in een grid of een collage-indeling.

De instellingen voor de blogpostsectie
    Instellingen Beschrijving
    Opmaak op grote schermen Geeft blogposts weer in een grid of een collage.
    Uitgelichte afbeelding weergeven Toont de uitgelichte afbeelding van de blogpost.
    Hoogte van uitgelichte afbeelding Gebruik de vervolgkeuzelijst om te kiezen tussen de standaardinstelling Aanpassen aan afbeelding, Klein, Medium of Groot.
    Datum weergeven Geeft voor elke blogpost de datum weer waarop de blogpost is gepubliceerd.
    Auteur weergeven Geeft voor elke blogpost de auteur van de blogpost weer.

Pagina's met blogposts

Op blogpostpagina's wordt de content van de blogpost weergegeven. Ze bevatten standaard een sectie Blogpost. De sectie Blogpost heeft op zichzelf geen aanpasbare instellingen, maar bevat de volgende standaardblokken:

• Uitgelichte afbeelding
    • Titel
    • Delen
    • Inhoud

Uitgelicht afbeeldingsblok

De instellingen voor het uitgelichte afbeeldingsblok op de blogpostpagina
    Instellingen Beschrijving
    Hoogte van uitgelichte afbeelding

Bepaalt de hoogte van de uitgelichte afbeelding van de blogpost:

• Aanpassen aan afbeelding (standaard): behoudt de oorspronkelijke beeldverhouding van de afbeelding.
    • Afbeeldingsspecificaties staan hieronder. Kies tussen een kleine, medium of grote uitgelichte afbeelding.

Uitgelichte afbeeldingsformaten

Afmetingen van het uitgelichte afbeeldingsblok op de pagina met blogpost
    Kleine kaarten Grote kaarten
    Kleine uitgelichte afbeeldingshoogte

• Desktop - 177 px
    • Tablet - 143 px
    • Mobiel - N/A
    Grote uitgelichte afbeeldingshoogte

• Desktop: 275 px
    • Tablet: 220 px
    • Mobiel - 110 px
    Medium uitgelichte afbeeldingshoogte

• Desktop: 307 px
    • Tablet - 219 px
    • Mobiel - N/A
    Medium uitgelichte afbeeldingshoogte

• Desktop - 550 px
    • Tablet: 440 px
    • Mobiel: 220 px
    Grote uitgelichte afbeeldingshoogte

• Desktop: 407 px
    • Tablet: 275 px
    • Mobiel - N/A
    Grote uitgelichte afbeeldingshoogte

• Desktop: 825 px
    • Tablet: 660 px
    • Mobiel: 330 px

Titelblok

De instellingen voor het titelblok op de blogpostpagina
    Instellingen Beschrijving
    Datum weergeven Toont de datum waarop de blogpost is gepubliceerd.
    Auteur weergeven Toont de auteur van de blogpost.

Blok voor delen

Dit blok toont een klikbare koppeling waarmee klanten het blogbericht op hun social media kunnen delen.

De instellingen voor het blok voor delen op de blogpostpagina
    Instellingen Beschrijving
    Tekst De klikbare tekst waarop klanten klikken om het blogbericht naar hun social media te delen.

Contentblok

In het contentblok wordt de content van de blogpost weergegeven. Het heeft geen aanpasbare instellingen.

Winkelwagenpagina

Standaard heeft de winkelwagenpagina een sectie voor Artikelen en voor Subtotaal.

Instellingen sectie Artikelen

In de sectie Artikelen worden de producten en hoeveelheden weergegeven die een klant aan zijn winkelwagen heeft toegevoegd.

De instellingen voor de artikelensectie op de winkelwagenpagina
    Instellingen Beschrijving
    Verkoper weergeven Toont de verkopers van elk product in de winkelwagen.

Instellingen sectie Subtotaal

De sectie Subtotaal heeft een Subtotaalprijs en een blok voor de Checkoutknop. Geen van beide blokken heeft aanpasbare instellingen.

De instellingen voor de sectie met het subtotaal op de winkelwagenpagina
    Instellingen Beschrijving
    Opmerking voor winkelwagen inschakelen Geeft het veld Notitie voor winkelwagen weer waar klanten aanvullende informatie kunnen invoeren.

Wachtwoordpagina

De wachtwoordpagina wordt weergegeven wanneer wachtwoordbeveiliging is ingeschakeld in je webshop en een klant je website probeert te bezoeken. Deze pagina heeft zijn eigen kop- en voettekst en bevat standaard een sectie Aanmelding voor het ontvangen van e-mail.

Sectie wachtwoordkoptekst

De instellingen voor de sectie wachtwoordkoptekst op de wachtwoordpagina
    Instellingen Beschrijving
    Kleurschema Een set kleuren die je kunt toepassen op deze sectie. Hier vind je meer informatie over kleurenschema's.

Sectie aanmelding(en) voor het ontvangen van e-mail

Dit gedeelte is bedoeld om een manier te bieden waarop klanten zich kunnen abonneren op je e-mailmarketing, zodat ze meer te weten kunnen komen over je bedrijf, bijvoorbeeld wanneer je bedrijf geopend is.

De instellingen voor de sectie aanmelding voor het ontvangen van e-mail op de wachtwoordpagina
    Instellingen Beschrijving
    Kleurschema Een set kleuren die je kunt toepassen op deze sectie. Hier vind je meer informatie over kleurenschema's.
    Volledige breedte voor sectie gebruiken Breidt de sectie uit naar de breedte van het browservenster.

Blok met koptekst

De instellingen voor het blok met koptekst in de sectie wachtwoordkoptekst op de wachtwoordpagina
    Instellingen Beschrijving
    Opschrift De titel van de sectie.

Blok met subkop

De instellingen voor het blok met koptekst in de sectie wachtwoordkoptekst op de wachtwoordpagina
    Instellingen Beschrijving
    Beschrijving De tekstcontent van de sectie.

Blok e-mailformulier

Dit blok geeft het veld e-mailformulier weer waar klanten hun e-mailadres kunnen invoeren. Dit blok heeft geen aanpasbare instellingen.

Sectie wachtwoordvoettekst

De instellingen voor de sectie wachtwoordvoettekst op de wachtwoordpagina
    Instellingen Beschrijving
    Kleurschema Een set kleuren die je kunt toepassen op deze sectie. Hier vind je meer informatie over kleurenschema's.

404-pagina

De 404-pagina wordt weergegeven wanneer een klant een link naar je site probeert te bezoeken die niet bestaat, zoals een productpagina voor een product dat je uit je winkel hebt verwijderd. Deze pagina heeft geen aanpasbare instellingen.

Zoekpagina

Op de zoekpagina kunnen klanten naar specifieke producten of pagina's in je webshop zoeken. De pagina bevat standaard een sectie Zoekresultaten.

Sectie-instellingen voor zoekresultaten

De instellingen voor de sectie met zoekresultaten
    Instellingen Beschrijving
    Aantal kolommen op desktop Aantal kolommen dat wordt weergegeven op desktopcomputers. Minimum: 1. Maximum: 5.
    Breedte-/hoogteverhouding van afbeeldingen De afbeeldingsverhoudingen voor de afbeeldingen van de aanbevolen producten:
    • Aanpassen aan afbeelding (standaard): gebruikt de breedteverhouding van de afbeeldingen. Hiermee voorkom je dat de afbeelding wordt bijgesneden.
    • Portret: snijdt de afbeeldingen bij om een breedteverhouding van 2:3 te gebruiken.
    • Vierkant: snijdt de afbeeldingen bij om een breedteverhouding van 1:1 te gebruiken.
    Vorm afbeelding Kies een van de volgende vormen voor de productafbeeldingen:
    • Standaard: verandert de productafbeelding in een rechthoekige vorm.
    • Boog: vervormt de bovenkant van de productafbeelding.
    • Blob: wijzigt de vorm van de productafbeelding in een van de zes willekeurige blobvormen met een unieke animatie als je er met de muis over gaat.
    • Visgraat links: wijzigt de vorm van de productafbeelding in een visgraat met een scherpe bocht naar links.
    • Visgraat rechts: wijzigt de vorm van de productafbeelding in een visgraat met een scherpe bocht naar rechts.
    • Diamant: verandert de productafbeelding in een vierzijdige diamantvorm.
    • Parallelogram: wijzigt de vorm van de productafbeelding in een vorm met twee paar parallelle lijnen.
    • Rond: wijzigt de vorm van de productafbeelding in een cirkel of ovaal met een unieke animatie als je er met de muis over gaat.
    Tweede afbeeldingen tonen als je de aanwijzer erboven houdt Als een klant met zijn cursor over de productafbeelding zweeft, verschijnt de tweede productafbeelding, als er een aanwezig is.
    Verkoper weergeven Toont de verkoper voor elk product.
    Geef productbeoordeling weer Geeft de gemiddelde productbeoordeling in sterren weer, met het aantal recensies tussen haakjes, bijvoorbeeld: ★★★★★ (8). Er is ook een app voor productrecensies nodig, zoals Shopify Product Reviews en metavelddefinities voor reviews.rating_count en reviews.rating.
    Filteren inschakelen Klik hierop om de zoekresultaten te kunnen filteren.
    Opmaak voor desktopfilter Kies tussen een horizontale (standaard),verticale of lade-opmaak.
    Sortering inschakelen Klik hierop om de zoekresultaten te kunnen sorteren.
    Datum weergeven Geeft voor elke blogpost de datum weer waarop de blogpost is gepubliceerd.
    Auteur weergeven Geeft voor elke blogpost de auteur van de blogpost weer.
    Aantal kolommen op mobiel Stel een specifieke kolomopmaak in voor mobiele apparaten. Kies voor 1 of 2 kolommen.
    Opvulling voor sectie Voeg spatiëring aan de boven- of onderkant van de zoekresultaten toe. Gebruik de schuifregelaar voor het bereik om boven of onder de zoekresultaten maximaal 100 pixels aan ruimte toe te voegen.