Volgen op Shop toevoegen aan je winkel

Met Volgen op Shop kunnen klanten je winkel volgen in de Shop-app. Wanneer een klant je winkel volgt, kan diegene gepersonaliseerde aanbevelingen en meldingen over je producten ontvangen. Dit helpt je om een meer gepersonaliseerde winkelervaring te creëren voor je klanten.

Op de pagina Themabewerker in het Shopify-beheercentrum kun je de knop Volgen op Shop toevoegen aan je thema.

Criteria

Om Volgen op Shop te kunnen gebruiken, dient het Shop-kanaal te zijn geïnstalleerd en Shop Pay te zijn geactiveerd.

Controleren of het Shop-kanaal is geïnstalleerd

Als je wilt controleren of het Shop-kanaal is geïnstalleerd, doe je het volgende:

1. Navigeer naar het Shopify-beheercentrum.
  2. Controleer onder Verkoopkanalen of het Shop-kanaal wordt vermeld. Als dat niet zo is, dan kun je het instellen.

Controleren of Shop Pay actief is

Als je wilt controleren of Shop Pay is geactiveerd, doe je het volgende:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Betalingen.
  2. Controleer in de lijst van geaccepteerde betaalmethoden of het Shop Pay-pictogram verschijnt. Als dat niet zo is, activeer je Shop Pay.
  3. Nadat je hebt bevestigd dat Shop Pay is geactiveerd in je winkel, voeg je Volgen op Shop toe.

Toevoegen aan je winkel

Ga in het Shopify-beheercentrum naar de themabewerker en doe het volgende:

1. Navigeer naar het gedeelte Voettekst.
  2. Schakel het selectievakje in naast het gedeelte Volgen op Shop.

Nadat je de knop Volgen op Shop hebt geactiveerd, wordt deze weergegeven in je voettekst. De locatie in de voettekst is afhankelijk van de andere instellingen die je hebt ingeschakeld in de voettekst, zoals e-mailregistratie en pictogrammen voor social media.

Als je de plaatsing van de knop wilt wijzigen, kun je ook de positie ervan wijzigen door de themacode te bewerken.