Knoppen voor Toevoegen aan winkelwagen verbergen

Je kunt de optie om producten aan de winkelwagen toe te voegen verbergen door een producttemplate aan te passen die specifieke blokken verbergt die met het toevoegen van artikelen aan de winkelwagen te maken hebben. Je kunt die producttemplate dan toewijzen aan een of meer producten waarvan je niet wilt dat klanten ze aan hun winkelwagen kunnen toevoegen.

Meer informatie over het aanmaken van nieuwe templates en het toepassen van templates op producten.

De knoppen 'Toevoegen aan winkelwagen' voor specifieke producten verbergen

Standaard krijgen producten de Standaardproduct-template toegewezen. Door een afzonderlijke niet te koop-producttemplate aan te maken, kun je de knoppen 'Toevoegen aan winkelwagen' voor een of meer producten verbergen en andere producten gewoon te koop laten staan in je webshop.

Stap 1: Maak een 'niet te koop'-producttemplate aan

Als je specifieke producten wilt aanpassen zonder de Standaardproduct-template te wijzigen, maak je een nieuwe producttemplate aan.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar webshop > Thema's.
  2. Zoek het thema dat je wilt bewerken en klik vervolgens op Aanpassen.
  3. Klik in de templatekiezer op Producten > ⊕ Template aanmaken.
  4. Typ in het dialoogvenster Een template aanmaken een naam voor de nieuwe template in het tekstveld Naam, zoals niet te koop en klik op Template aanmaken.
  5. Ga in de navigatiezijbalk Secties naar de blokken*Template* > Productgegevens en breng de volgende wijzigingen aan:

1. Klik op het oogpictogram naast het blok Hoeveelheidskiezer om het te verbergen.
    2. Klik op het oogpictogram naast het blok Koopknoppen om het te verbergen.
    3. Optioneel: Klik op het oogpictogram naast het blok Prijs om het te verbergen.
  6. Optioneel: Voeg een nieuw blok toe als je tekst wilt toevoegen om je klanten meer informatie te geven, zoals een datum waarop de verkoop wordt hervat. Voeg daarna een nieuw blok toe en pas het aan:

1. Klik op ⊕ Blok toevoegen > Tekst om een tekstblok toe te voegen.
    2. Sleep het nieuwe tekstblok naar de gewenste positie op de productpagina.
    3. Voeg je bericht in de zijbalk Blokinstellingen toe in het veld Tekst.
    4. Selecteer de gewenste Tekststijl.
  7. Optioneel: Als je een contactformulier wilt toevoegen, voeg je een nieuwe sectie toe en pas je deze aan:

1. Klik op ⊕ Sectie toevoegen > Contactformulier om een contactformulier toe te voegen.
    2. Sleep de nieuwe sectie Contactformulier naar de gewenste positie op de productpagina.
    3. Pas in de instellingenzijbalk het contactformulier naar wens aan. Bewerk bijvoorbeeld het veld Koptekst om een call to action weer te geven, zoals Stuur ons een verzoek om op de wachtlijst te worden gezet.
  8. Klik op Opslaan.

Stap 2: Wijs de 'niet te koop'-template aan producten toe

Nadat de niet te koop-template is aangemaakt, kun je het aan één product of aan meerdere producten tegelijk toewijzen.

De 'niet te koop'-template aan één product toewijzen:

1. Ga vanaf je Shopify-beheercentrum naar Producten.
  2. Klik op de naam van het product dat je niet beschikbaar wilt stellen voor verkoop.
  3. Selecteer in de sectie Thematemplate de niet te koop-template in de vervolgkeuzelijst.
  4. Klik op Opslaan.

De 'niet te koop'-template aan meerdere producten tegelijk toewijzen:

1. Ga vanaf je Shopify-beheercentrum naar Producten.
  2. Klik op de selectievakjes naast de producten die je niet beschikbaar wilt maken voor verkoop en klik op Bulkbewerking.
  3. Klik in de bulk-editor op Kolommen en op Template om de Template-kolom aan de editorlijst toe te voegen.
  4. Stel in elke productrij de Template in op product.niet te koop.
  5. Klik op Opslaan.

De knoppen 'Toevoegen aan winkelwagen' voor alle producten verbergen

Als je de knoppen Toevoegen aan winkelwagen voor alle producten wilt verbergen, maar klanten nog steeds in je winkel wilt laten rondkijken, dan kun je de Standaardproduct-template aanpassen om wijzigingen op alle bestaande en toekomstige producten toe te passen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar webshop > Thema's.
  2. Zoek het thema dat je wilt bewerken en klik vervolgens op Aanpassen.
  3. Klik in de templatekiezer op Producten > Standaardproduct.
  4. Ga in de navigatiezijbalk Secties naar de blokken*Template* > Productgegevens en breng de volgende wijzigingen aan:

1. Klik op het oogpictogram naast het blok Hoeveelheidskiezer om het te verbergen.
    2. Klik op het oogpictogram naast het blok Koopknoppen om het te verbergen.
    3. Optioneel: Klik op het oogpictogram naast het blok Prijs om het te verbergen.
  5. Optioneel: Voeg een nieuw blok toe als je tekst wilt toevoegen om je klanten meer informatie te geven, zoals een datum waarop de verkoop wordt hervat. Voeg daarna een nieuw blok toe en pas het aan:

1. Klik op ⊕ Blok toevoegen > Tekst om een tekstblok toe te voegen.
    2. Sleep het nieuwe tekstblok naar de gewenste positie op de productpagina.
    3. Voeg je bericht in de zijbalk Blokinstellingen toe in het veld Tekst.
    4. Selecteer de gewenste Tekststijl.
  6. Optioneel: Als je een contactformulier wilt toevoegen, voeg je een nieuwe sectie toe en pas je deze aan:

1. Klik op ⊕ Sectie toevoegen > Contactformulier om een contactformulier toe te voegen.
    2. Sleep de nieuwe sectie Contactformulier naar de gewenste positie op de productpagina.
    3. Pas in de instellingenzijbalk het contactformulier naar wens aan. Bewerk bijvoorbeeld het veld Koptekst om een call to action weer te geven, zoals Stuur ons een verzoek om op de wachtlijst te worden gezet.
  7. Klik op Opslaan.