De knop Toevoegen aan winkelwagen op productpagina's verbergen

Je kunt de optie voor klanten om producten aan hun winkelwagen toe te voegen verbergen door een producttemplate aan te passen die specifieke blokken verbergt met betrekking tot het toevoegen van artikelen aan de winkelwagen. Je kunt die producttemplate vervolgens toewijzen aan een of meer producten waarvan je niet wil dat klanten die aan hun winkelwagen kunnen toevoegen. Dit betekent dat de knop Toevoegen aan winkelwagen niet wordt weergegeven op de productpagina's waar je je nieuwe producttemplate aan toewijst.

Het kan zijn dat je de knop Toevoegen aan winkelwagen voor bepaalde productpagina's wil verbergen in een van de volgende gevallen:

• Je wil dat klanten contact met je opnemen voor een offerte van een productprijs.
  • Je moet een optie voor voorbestellingen hebben in plaats van de knop Toevoegen aan winkelwagen.
  • Je verkoopt op maat gemaakte producten en je wil dat klanten contact met je opnemen over hun productvereisten voordat ze een aankoop doen.

Je kunt alleen productsjablonen die met je gepubliceerde thema te maken hebben toewijzen aan je productpagina's. Als je een nieuwe template maakt in een thema dat niet het gepubliceerde thema is, moet je eerst het thema publiceren om de sjablonen aan je producten toe te wijzen.

Meer informatie over het aanmaken van nieuwe templates en het toepassen van templates op producten.

De knop Toevoegen aan winkelwagen voor specifieke producten verbergen

Standaard krijgen producten de Standaardproduct-template toegewezen. Door een afzonderlijke niet te koop-producttemplate aan te maken, kun je de knoppen Toevoegen aan winkelwagen voor een of meer producten verbergen, maar andere producten gewoon te koop laten staan in je webshop.

Een 'niet te koop'-producttemplate aanmaken

Als je specifieke producten wilt aanpassen zonder de Standaardproduct-template te wijzigen, maak je een nieuwe producttemplate aan.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar webshop > Thema's.
  2. Zoek het thema dat je wilt bewerken en klik vervolgens op Aanpassen.
  3. Klik op het vervolgkeuzemenu Homepage en klik vervolgens op Producten > ⊕ Template aanmaken.
  4. Voer in het dialoogvenster Een template aanmaken een naam in voor je nieuwe template in het tekstveld Naam, zoals niet te koop, en klik op Template aanmaken.
  5. Ga in de navigatiezijbalk Secties naar de blokken*Template* > Productgegevens en breng de volgende wijzigingen aan:

1. Beweeg je cursor over het blok Hoeveelheidskiezer en klik vervolgens op het oogpictogram om het blok te verbergen.
    2. Beweeg je cursor over het blok voor Koop-knoppen, en klik dan op het oogpictogram om het blok te verbergen.
    3. Optioneel: Beweeg je cursor over het Prijs-blok en klik vervolgens op het oogpictogram om het blok te verbergen.
  6. Optioneel: Als je tekst op je productpagina wil toevoegen om je klanten meer informatie te geven, zoals een datum waarop de verkoop wordt hervat als het product niet beschikbaar is, kun je een nieuw blok toevoegen en aanpassen met de volgende stappen:

1. Klik in de sectie Productgegevens op ⊕ Blok toevoegen > Tekst om een tekstblok toe te voegen.
    2. Sleep het nieuwe Tekstblok naar de gewenste positie op de productpagina.
    3. Voeg in de instellingenzijbalk Tekst je tekst toe aan het veld Tekst.
    4. Selecteer de gewenste Tekststijl.
  7. Optioneel: als je een contactformulier wil toevoegen, kun je een nieuwe sectie op je productpagina toevoegen en aanpassen met de volgende stappen:

1. Klik in het paneel Template op ⊕ Sectie toevoegen > Contactformulier.
    2. Sleep de nieuwe sectie Contactformulier naar de gewenste positie op de productpagina.
    3. In de instellingenzijbalk Contactformulier kun je je contactformulier naar wens aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld het veld Koptekst bewerken om een call to action weer te geven, zoals Stuur ons een verzoek om op de wachtlijst te worden gezet.
  8. Klik op Opslaan.

De 'niet te koop'-template aan één product toewijzen

1. Ga vanaf je Shopify-beheercentrum naar Producten.
  2. Klik op de naam van het product waar je de knop Toevoegen aan winkelwagen voor wil verbergen.
  3. Klik in de sectie Thema-template op het vervolgkeuzemenu en selecteer vervolgens de niet te koop-template.
  4. Klik op Opslaan.

De 'niet te koop'-template aan meerdere producten tegelijk toewijzen

1. Ga vanaf je Shopify-beheercentrum naar Producten.
  2. Klik op de selectievakjes naast de producten waar je de knop Toevoegen aan winkelwagen bij wil verbergen, en klik vervolgens op Bulkbewerking.
  3. Klik in de bulk-editor op Kolommen en daarna op Template om de kolom Template aan de editortabel toe te voegen.
  4. Stel in elke productrij de Template in op product.niet te koop.
  5. Klik op Opslaan.

De knop Toevoegen aan winkelwagen voor alle producten verbergen

Als je de knop Toevoegen aan winkelwagen voor al je producten wil verbergen, maar klanten nog steeds in je webshop wil laten rondkijken, kun je de Standaardproduct-template aanpassen om wijzigingen op alle bestaande en toekomstige producten toe te passen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar webshop > Thema's.
  2. Zoek het thema dat je wilt bewerken en klik vervolgens op Aanpassen.
  3. Klik op het vervolgkeuzemenu Homepage en daarna op Producten > Standaard.
  4. Ga in de navigatiezijbalk Secties naar de blokken*Template* > Productgegevens en breng de volgende wijzigingen aan:

1. Beweeg je cursor over het blok Hoeveelheidskiezer en klik vervolgens op het oogpictogram om het blok te verbergen.
    2. Beweeg je cursor over het blok voor Koop-knoppen, en klik dan op het oogpictogram om het blok te verbergen.
    3. Optioneel: Beweeg je cursor over het Prijs-blok en klik vervolgens op het oogpictogram om het blok te verbergen.
  5. Optioneel: Als je tekst wil toevoegen op je productpagina's om je klanten meer informatie te geven, zoals een datum waarop wordt verwacht dat de verkoop wordt hervat als je producten niet beschikbaar zijn, kun je een nieuw blok toevoegen en aanpassen met de volgende stappen:

1. Klik in de sectie Productgegevens op ⊕ Blok toevoegen > Tekst om een tekstblok toe te voegen.
    2. Sleep het nieuwe Tekstblok naar de gewenste positie op de productpagina.
    3. Voeg in de instellingenzijbalk Tekst je tekst toe aan het veld Tekst.
    4. Selecteer de gewenste Tekststijl.
  6. Optioneel: Als je een contactformulier wil toevoegen, kun je op je productpagina's een nieuwe sectie toevoegen en aanpassen met de volgende stappen:

1. Klik in het paneel Template op ⊕ Sectie toevoegen > Contactformulier.
    2. Sleep de nieuwe sectie Contactformulier naar de gewenste positie op de productpagina.
    3. In de instellingenzijbalk Contactformulier kun je het contactformulier naar wens aanpassen. Bewerk bijvoorbeeld het veld Koptekst om een call to action weer te geven, zoals Stuur ons een verzoek om op de wachtlijst te worden gezet.
  7. Klik op Opslaan.