Dölj Lägg till i varukorgen-knappar

Du kan dölja alternativet att lägga till produkter i varukorgen genom att anpassa en produktmall som döljer specifika block som rör att lägga till artiklar i varukorgen. Du kan sedan tilldela den produktmallen till en eller flera produkter som du inte vill att kunder ska kunna lägga till i sina varukorgar.

Läs mer om att skapa nya mallar och tillämpa mallar för produkter.

Dölj knapparna Lägg i varukorgen för specifika produkter

Som standard tilldelas produkterna Standardproduktmallen. Genom att skapa en separat ej-till-salu-produktmall kan du dölja knapparna Lägg till i varukorgen för en eller flera produkter och låta andra produkter fortfarande vara tillgängliga för köp i din webbshop.

Steg 1: Skapa en ej-till-salu-produktmall

Om du vill anpassa specifika produkter utan att göra ändringar i Standardproduktmallen måste du skapa en ny produktmall.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Webbshop > Teman.
  2. Hitta det tema du vill redigera och klicka på Anpassa.
  3. I mallväljaren klickar du på Produkter > ⊕ Skapa mall.
  4. I dialogrutan Skapa en mall anger du namnet för den nya mallen i textfältet Namn, till exempel ej-till-salu, och klickar sedan på Skapa mall.
  5. I sidofältet för avsnittsnavigering går du till blocken Mall > Produktinformation och gör sedan följande ändringar:

1. Klicka på ögonikonen bredvid blocket Kvantitetsväljare för att dölja det.
    2. Klicka på ögonikonen bredvid blocket Köpknappar för att dölja det.
    3. Valfritt: Klicka på ögonikonen bredvid blocket Pris för att dölja det.
  6. Valfritt: Om du vill lägga till lite text för att ge dina kunder mer information, till exempel ett datum när försäljningen förväntas återupptas, lägg till och anpassa ett nytt block:

1. Klicka på ⊕ Lägg till block > Text för att lägga till ett textblock.
    2. Klicka och dra det nya Textblocket upp eller ner till din föredragna position på produktsidan.
    3. Lägg till ditt meddelande i fältet Text i sidofältet blockinställningar.
    4. Välj önskad Textstil.
  7. Valfritt: Om du vill lägga till ett kontaktformulär, lägg till och anpassa ett nytt avsnitt:

1. Klicka på ⊕ Lägg till avsnitt > Kontaktformulär för att lägga till ett kontaktformulär.
    2. Klicka och dra det nya avsnittet Kontaktformulär upp eller ner till din föredragna position på produktsidan.
    3. I inställningssidofältet anpassar du kontaktformuläret efter önskemål. Redigera till exempel textfältet Rubrik för att visa en uppmaning till handling, till exempel Skicka en förfrågan om att läggas till vår väntelista.
  8. Klicka på Spara.

Steg 2: Tilldela ej-till-salu-mallen till produkter

När mallen ej-till-salu har skapats kan du tilldela den till en enskild produkt individuellt eller till flera produkter i bulk.

Tilldela ej-till-salu-mallen till en enda produkt:

1. Gå till Produkter i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på namnet på den produkt som du vill göra otillgänglig för försäljning.
  3. I avsnittet Temamall väljer du mallen ej-till-salu från rullgardinsmenyn.
  4. Klicka på Spara.

Tilldela ej-till-salu-mallen till produkter i bulk:

1. Gå till Produkter i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på kryssrutorna bredvid de produkter som du vill göra otillgängliga för försäljning och klicka sedan på Massredigera.
  3. I massredigeraren klickar du på Kolumner och klickar sedan på Mall för att lägga till mallkolumnen i redigeringslistan.
  4. Ställ in Mallen i varje produktrad till product.not-for-sale.
  5. Klicka på Spara.

Dölj knapparna Lägg i varukorgen för alla produkter

Om du vill dölja knapparna Lägg i varukorgen för alla produkter men fortfarande tillåter kunder att bläddra i din butik, kan du anpassa mallen Standardprodukt för att tillämpa ändringar för alla befintliga och framtida produkter.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Webbshop > Teman.
  2. Hitta det tema du vill redigera och klicka på Anpassa.
  3. I mallväljaren klickar du på Produkter > Standardprodukt.
  4. I sidofältet för avsnittsnavigering går du till blocken Mall > Produktinformation och gör sedan följande ändringar:

1. Klicka på ögonikonen bredvid blocket Kvantitetsväljare för att dölja det.
    2. Klicka på ögonikonen bredvid blocket Köpknappar för att dölja det.
    3. Valfritt: Klicka på ögonikonen bredvid blocket Pris för att dölja det.
  5. Valfritt: Om du vill lägga till lite text för att ge dina kunder mer information, till exempel ett datum när försäljningen förväntas återupptas, lägg till och anpassa ett nytt block:

1. Klicka på ⊕ Lägg till block > Text för att lägga till ett textblock.
    2. Klicka och dra det nya Textblocket upp eller ner till din föredragna position på produktsidan.
    3. Lägg till ditt meddelande i fältet Text i sidofältet blockinställningar.
    4. Välj önskad Textstil.
  6. Valfritt: Om du vill lägga till ett kontaktformulär, lägg till och anpassa ett nytt avsnitt:

1. Klicka på ⊕ Lägg till avsnitt > Kontaktformulär för att lägga till ett kontaktformulär.
    2. Klicka och dra det nya avsnittet Kontaktformulär upp eller ner till din föredragna position på produktsidan.
    3. I inställningssidofältet anpassar du kontaktformuläret efter önskemål. Redigera till exempel textfältet Rubrik för att visa en uppmaning till handling, till exempel Skicka en förfrågan om att läggas till vår väntelista.
  7. Klicka på Spara.