Dölj knappen Lägg till i varukorgen på produktsidor

Du kan dölja alternativet för kunder att lägga till produkter i sin varukorg genom att anpassa en produktmall som döljer specifika block relaterade till att lägga till artiklar i varukorgen. Du kan sedan tilldela den produktmallen till en eller flera produkter som du inte vill att kunder ska kunna lägga till i varukorgen. Det innebär att knappen Lägg till i varukorgen inte visas på de produktsidor som du tilldelar din nya produktmall till.

Du kanske vill dölja knappen Lägg till i varukorgen från vissa produktsidor i ett av följande scenarier:

• Kunderna måste kontakta dig för en offert på ett produktpris.
  • Du måste ha ett förbeställningsalternativ istället för Lägg till i varukorgen-knappen.
  • Du säljer specialanpassade produkter och kunderna måste kontakta dig om sina produktkrav innan de gör ett köp.

Du kan endast tilldela produktmallar som är kopplade till ditt publicerade tema till dina produktsidor. Om du skapar en ny mall i ett tema som inte är det publicerade temat måste du först publicera temat för att tilldela mallarna till dina produkter.

Läs mer om att skapa nya mallar och tillämpa mallar för produkter.

Dölj knappen Lägg till i varukorgen för specifika produkter

Som standard tilldelas produkterna Standardproduktmallen. Du kan skapa en separat produktmall för ej-till-salu för att dölja knappen Lägg till i varukorgen för en eller flera produkter, men låt de andra produkterna fortfarande vara tillgängliga för köp i din webbshop.

Skapa en produktmall för ej-till-salu

Om du vill anpassa specifika produkter utan att göra ändringar i Standardproduktmallen måste du skapa en ny produktmall.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Webbshop > Teman.
  2. Hitta det tema du vill redigera och klicka på Anpassa.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn på startsidan och sedan på Produkter > ⊕ Skapa mall.
  4. I dialogrutan Skapa en mall anger du namnet för den nya mallen i textfältet Namn, till exempel ej-till-salu, och klickar sedan på Skapa mall.
  5. I sidofältet för avsnittsnavigering går du till blocken Mall > Produktinformation och gör sedan följande ändringar:

1. Håll markören över kvantitetsväljarblocket och klicka sedan på ögonikonen för att dölja blocket.
    2. Håll markören över blocket Köpknappar och klicka på ögonikonen för att dölja blocket.
    3. Valfritt: Håll markören över prisblocket och klicka sedan på ögonikonen för att dölja blocket.
  6. Valfritt: Om du vill lägga till text på din produktsida för att ge dina kunder mer information, till exempel ett datum när försäljningen förväntas återupptas om produkten inte finns tillgänglig, kan du lägga till och anpassa ett nytt block med följande steg:

1. Klicka på ⊕ Lägg till block > Text i avsnittet produktinformation för att lägga till ett textblock.
    2. Klicka och dra det nya Textblocket till din föredragna position på produktsidan.
    3. I sidofältet Textinställningar lägger du till din text i fältet Text.
    4. Välj önskad Textstil.
  7. Valfritt: Om du vill lägga till ett kontaktformulär kan du lägga till och anpassa ett nytt avsnitt på din produktsida med följande steg:

1. Klicka på ⊕ Lägg till avsnitt > Kontaktformulär i panelen Mall.
    2. Klicka och dra det nya avsnittet Kontaktformulär till den önskade positionen på produktsidan.
    3. I sidofältet för inställningar för Kontaktformulär kan du anpassa ditt kontaktformulär efter önskemål. Redigera till exempel textfältet Rubrik för att visa en uppmaning till handling, till exempel Skicka en förfrågan om att läggas till i vår väntelista.
  8. Klicka på Spara.

Tilldela ej-till-salu-mallen till en enda produkt

1. Gå till Produkter i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på namnet på en produkt som du vill dölja knappen Lägg till i varukorgen på.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn i avsnittet Temamall och välj mallen ej-till-salu.
  4. Klicka på Spara.

Tilldela ej-till-salu-mallen till flera produkter i bulk

1. Gå till Produkter i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på kryssrutorna bredvid de produkter som du vill dölja knappen Lägg till i varukorgen för och klicka sedan på Massredigera.
  3. I massredigeraren klickar du på Kolumner och därefter på Mall för att lägga till mallkolumnen i redigeringstabellen.
  4. Ställ in Mallen i varje produktrad till product.not-for-sale.
  5. Klicka på Spara.

Dölj knappen Lägg till i varukorgen för alla produkter

Om du vill dölja knappen Lägg till i varukorgen för alla produkter men fortfarande tillåta kunder att bläddra i din webbshop, kan du anpassa mallen Standardprodukt för att tillämpa ändringar för alla befintliga och framtida produkter.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Webbshop > Teman.
  2. Hitta det tema du vill redigera och klicka på Anpassa.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn på startsidan och sedan på Produkter > Standardprodukt.
  4. I sidofältet för avsnittsnavigering går du till blocken Mall > Produktinformation och gör sedan följande ändringar:

1. Håll markören över kvantitetsväljarblocket och klicka sedan på ögonikonen för att dölja blocket.
    2. Håll markören över blocket Köpknappar och klicka på ögonikonen för att dölja blocket.
    3. Valfritt: Håll markören över prisblocket och klicka sedan på ögonikonen för att dölja blocket.
  5. Valfritt: Om du vill lägga till lite text på din produktsida för att ge dina kunder mer information, till exempel ett datum när försäljningen förväntas återupptas om produkten inte finns tillgänglig, kan du lägga till och anpassa ett nytt block med följande steg:

1. Klicka på ⊕ Lägg till block > Text i avsnittet produktinformation för att lägga till ett textblock.
    2. Klicka och dra det nya Textblocket till din föredragna position på produktsidan.
    3. I sidofältet Textinställningar lägger du till din text i fältet Text.
    4. Välj önskad Textstil.
  6. Valfritt: Om du vill lägga till ett kontaktformulär kan du lägga till och anpassa ett nytt avsnitt på dina produktsidor med följande steg:

1. Klicka på ⊕ Lägg till avsnitt > Kontaktformulär i panelen Mall.
    2. Klicka och dra det nya avsnittet Kontaktformulär till den önskade positionen på produktsidan.
    3. I sidofältet för inställningar för Kontaktformulär kan du anpassa ditt kontaktformulär efter önskemål. Redigera till exempel textfältet Rubrik för att visa en uppmaning till handling, till exempel Skicka en förfrågan om att läggas till i vår väntelista.
  7. Klicka på Spara.